Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ....


Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, μπόρεσα να καταλάβω
ότι ο συναισθηματικός πόνος και η θλίψη απλώς με προειδοποιούσαν
να μη ζω ενάντια στην αλήθεια της ζωής μου.
Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα
σε τι δύσκολη θέση ερχόταν κάποιος, όταν του επέβαλα τις επιθυμίες μου.
Ακόμα περισσότερο όταν δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή και ούτε ήταν
έτοιμος ο άνθρωπος, ακόμα και αν αυτός ήμουν εγώ.
Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε
ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, έπαψα να λαχταρώ
για μια άλλη ζωή και έβλεπα γύρω μου ότι τα πάντα μου έλεγαν να μεγαλώσω.
Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε
ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα
ότι σε κάθε περίσταση ήμουν στο κατάλληλο μέρος
και πάντα στην κατάλληλη στιγμή.
Αυτό με έκανε να γαληνέψω.
Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε
ΑΛΗΘΕΙΑ

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, έπαψα
να στερούμαι τον ελεύθερο μου χρόνο και να
κάνω μεγαλόπνοα σχέδια για το μέλλον.
Σήμερα κάνω μόνο ό,τι μου αρέσει και με γεμίζει χαρά,
ό,τι αγαπώ και κάνει την καρδιά μου να γελά.
Με το δικό μου τρόπο και με τους δικούς μου ρυθμούς.
Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε
ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, απελευθερώθηκα
από ότι δεν ήταν υγιεινό για μένα.
Από φαγητά, άτομα, πράγματα, καταστάσεις και
οτιδήποτε με απομάκρυνε από τον εαυτό μου.
Παλαιά αυτό το έλεγα «υγιή εγωισμό».
Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε
ΑΥΤΑΓΑΠΗ

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, έπαψα
να έχω πάντα δίκιο. Έτσι έσφαλα πολύ λιγότερο.
Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε
ΑΠΛΟΤΗΤΑ

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, αρνήθηκα να συνεχίσω
να ζω στο παρελθόν και να ανησυχώ για το μέλλον μου.
Τώρα ζω κάθε μέρα την κάθε στιγμή
που ξέρω ότι ΟΛΑ συμβαίνουν.
Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε
ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, συνειδητοποίησα
ότι, οι σκέψεις μου με έκαναν ένα άτομο μίζερο και άρρωστο.
Όταν επικαλέστηκα τη δύναμη της καρδιάς μου
η λογική μου βρήκε ένα πολύτιμο σύμμαχο.
Σήμερα αυτό το λέω
ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα ότι, δεν
πρέπει να φοβόμαστε τις αντιπαραθέσεις, τις συγκρούσεις
και οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετωπίζουμε
με τον εαυτό μας ή με τους άλλους.
Αυτό το λέμε
ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ξέρω ότι από τις εκρήξεις στο Σύμπαν γεννιούνται νέα αστέρια.
Σήμερα ξέρω ότι,
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ.

ΤΣΑΡΛΙ ΤΣΑΠΛΙΝ
Ομιλία στα 70στά γενέθλια του..
Γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Walworth μια γειτονιά του Λονδίνου
και πέθανε στις 25 Δεκεμβρίου 1977 στην Ελβετία

Η σάρκα και το λίπος της Ελλάδας


Αρκετοί δημοσιογράφοι του οικονομικού ρεπορτάζ έχουν υιοθετήσει και αναπαράγουν την αγαπημένη φράση των ειδημόνων και συμβούλων της κυβέρνησης ότι με τα οικονομικά μέτρα δεν αγγίζουν τη σάρκα αλλά μονο το λίπος του λαού.

Χαριτωμένη αμερικανιά αλλά μιλάνε για το δικό μας λίπος και κανείς δεν συμπληρώνει ότι όταν ένα κτήνος δαγκώσει ποιος το περιορίζει να επιλέγει λίπος και όχι σάρκα;

Δημιούργησαν τεχνητά έναν πανικό και μας έβαλαν σε έναν κατήφορο χωρίς τέλος όπου καθημερινά εξανεμίζονται δικαιώματα που κατακτήθηκαν με χρόνια αγώνων και δικών μας εισφορών, μισθοί , η κοινωνική συνοχή, η ηρεμία και οι ελπίδες μας.

- Δεν υπάρχει σάλιο , είχε πει ο υπουργός για τις συντάξεις και τότε έγινε το μεγάλο μπάμ. Και ποιος φταίει; Η κάθε κυβέρνηση που για δεκαετίες απαιτούσε τα χρήματα των ταμείων να κατατίθενται ατόκως, η κάθε κυβέρνηση που θεωρούσε τα αποθεματικά ένα κουβά με χρήματα από τον οποίο μοίραζε ότι και όπου ήθελε για το «συμφέρον του έθνους», η κάθε κυβέρνηση που στη συνέχεια επέτρεψε να «παίξουν» τα λεφτά σε χρηματιστήριο και παράγωγα και. να τα χάσουν! Έκαναν λάθος επιλογές οι άνθρωποι και να τους συγχωρήσουμε, θα πούνε κάποιοι. Λάθος φίλοι μου. Αν δούλευαν σε ιδιωτική επιχείρηση το αφεντικό τους και οι μέτοχοι θα τους είχαν ξεσκίσει. Αυτοί πήραν αμοιβές, μπόνους και στη συνέχεια παζάρεψαν και πήραν καλύτερες θέσεις. Για κάθε λανθασμένη επένδυση του ταμείου που διοικούσαν εισέπραξαν προμήθειες και μίζες.(Πάντα δίνουν οι τράπεζες και τα ιδρύματα. Εχει ελεγχθεί ποτέ πόσα και ποιοι τα πήραν. Και ακόμα αν η διεθνής πρακτική είναι ας πούμε 0,5% μήπως πήραν προμήθεια μέχρι και το εικοσαπλάσιο για χαρτιά που ήταν άχρηστα; Αυτό δεν είναι δόλος; Λάθος ή αβλεψία δεν μπορεί να θεωρηθεί από στελέχη που αμείβονται με εκατομμύρια. Και όποιος το θεωρεί πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι συνένοχος.) Το ποιοι και πως είναι εύκολο να βρεθεί. Αν - λέω τώρα υποθετικά- στις χρηματιστηριακές που συνέπραξαν συμμετείχαν και συγγενείς υπουργών και βουλευτών τότε θα έπρεπε εδώ και ένα χρόνο να τους έχει ξετινάξει έως συγγένεια τρίτου βαθμού κάποιος εισαγγελέας.

Αποτέλεσμα. Τα ταμεία και το κοινωνικό κράτος στον αέρα, τα λεφτά όλων μας εξαφανισμένα και όσοι αντέξουν θα τρέξουν σε ιδιωτικές εταιρίες που είναι οι ίδιες οι οποίες συνέπραξαν στην αρχή της αμερικάνικης και παγκόσμιας φούσκας πριν 2 χρόνια.



- Το 20% των καταστημάτων έχει ήδη κλείσει. Τα φοροεισπραχτικά μέσα στεγνώνουν όλο το ρευστό από την αγορά. Άκουσα στο ράδιο ένα κυβερνητικό κνώδαλο να λέει ότι η αύξηση του ΦΠΑ βοηθά τις επιχειρήσεις γιατί αποκτούν περισσότερη ρευστότητα από τον φόρο που εισπράττουν και τον εκμεταλλεύονται πριν τον αποδώσουν. Η κυρία δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει στην αγορά. Όταν τα μαγαζιά κλείνουν άσεφτα, όταν στα 100 ευρώ είσπραξη τα 52 είναι φόροι κάθε είδους και όταν ήδη οι μικρομεσαίοι καταρρέουν για ποιους μιλάει; Μήπως για τα πολυεθνικά σούπερμάρκετς; Ισως αυτό είναι και το μονο τους ενδιαφέρον. Γράφτηκε σε εφημερίδες ότι οι (εγ)κέφαλοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι κακό να κλείσουν οι μικρές ατομικές οικογενειακές επιχειρήσεις γιατί οι μεγάλες που θα μπουν στη θέση τους θα προσλάβουν εργάτες (τους πρώην επιχειρηματίες ή τα παιδιά τους) και θα κάνουν επενδύσεις. Δηλαδή να κλείσουν και να καταστραφούν όλοι οι μικρομεσαίοι που στηρίζουν την πραγματική ελληνική οικονομία (πραγματική, μια λέξη που τους ξέφυγε όταν ζόρισαν τα πράγματα, γιατί τα υπόλοιπα είναι φούμαρα) τον συγγενή, τον φίλο, τη χώρα μας, να απαξιωθεί η περιουσία τους (καταστήματα, εγκαταστάσεις κλπ) προς χάρη μερικών πολυεθνικών που θα επενδύσουν αέρα, θα στέλνουν τα κέρδη εκτός χώρας και όταν δεν τους συμφέρει η κατάσταση θα φύγουν αφήνοντας συντρίμμια και από την πλευρά τους πολύ καλά θα πράξουν.

Έχει και συνέχεια. Στα ευρωπαϊκά προγράμματα επιδοτήσεων μικρομεσαίων το κράτος συμμετέχει με 20%. Αυτό σημαίνει ότι η ΕΕ προσφέρει το 80% αρκεί το κράτος να βάλει το δικό του μέρος. Το οποίο θα το πάρει αμέσως πίσω κα με κέρδος γιατί ο ΦΠΑ είναι 23%. Και με τα χρήματα θα στηριχτούν και θα αντέξουν οι μικρές επιχειρήσεις και όμως το κράτος αρνείται να το κάνει καταδικάζοντας τες σε θάνατο.

Και έρχεται η κα υπουργός να πει ότι θα φέρουν καλύτερα προγράμματα που θα συνδεθούν με φοροαπαλλαγές. Μα υπάρχει ένας έλληνας - που να έχει δουλέψει σε αληθινή δουλειά - ο οποίος να πιστεύει ότι και αν δώσουμε ότι εχουμε και δεν εχουμε στο κράτος αυτό θα τα επενδύσει για το καλό όλων και θα μας βοηθήσει να ανακάμψουμε; Θα τα φάνε όπως έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Ισοπεδωτική και μηδενιστική άποψη; Δεν είμαστε εμείς που πρέπει να απολογηθούμε, ούτε εμείς καταστρέψαμε το κράτος.

Αυτοί τα τίναξαν όλα στον αέρα. Αυτοί μοίρασαν απίστευτες μίζες στην ακριβότερη ολυμπιάδα όλων των εποχών, αυτοί έφτιαξαν το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, των εκκλησιαστικών οικοπέδων, των στρατιωτικών προμηθειών , ένας μακρύς κατάλογος που θα μπορούσε όμως να εχει κάπου και τέλος. Και τώρα αυτοί καλύπτουν τους συναδέλφους τους με 5 πορίσματα σε κάθε εξεταστική. Πληρώνονται από ΕΜΑΣ για να ερευνούν δήθεν, κωλυσιεργώντας επί μήνες και στο τέλος δηλώνουν ότι έχουν δημοκρατικό δικαίωμα να μην συμφωνούν στο πόρισμα και να θολώνουν εντελώς κάθε υπόθεση στέλνοντας την μοιραία στο αρχείο. Φροντίζουν έξυπνα και πρόστυχα να γυρνούν την κοινωνία ενάντια σε κάθε επαγγελματική ομάδα που διαμαρτύρεται σαλαμοποιώντας το λαό και διαλύοντας τον ιστό που τους συνδέει.

Και επίσης σκέφτονται φιλάνθρωπα να φτιάξουν οργανώσεις για να ενισχύουν αργότερα εμάς και τα παιδιά μας που από νοικοκυραίους σκοπεύουν να μας καταντήσουν επαίτες.

Και τέλος ενώ ο κόσμος χάνεται όλοι όλων των κομάτων κάνουν διακοπές. Οι μεν μας οδηγούν προς τα εκεί, οι δε περιμένουν το φθινόπωρο να έχει πνιγεί ο κόσμος για να μαζέψουν απεγνωσμένη εκλογική πελατεία.

Και τους κοιτάμε ακόμα; Χαμένοι για χαμένοι ξεφτιλίστε τους όπου τους βρίσκετε. Είναι το μόνο που φοβούνται. Θυμάστε το «σκάνδαλο» της τηλεπερσονας που έκανε δεξίωση γάμου στο Αβέρωφ; Ήταν θέμα για να πάρει τέτοια έκταση; Και βέβαια όχι. Δυστυχώς ήταν καλοκαίρι, δεν υπήρχε άλλη είδηση οπότε αυτό φούσκωσε για να καλύψει κάτι που έπρεπε να κρυφτεί. Τι ήταν αυτό; Εκείνη την ημέρα στην Πάτρα πήραν με τις πέτρες στο κυνήγι μέσα στο κέντρο της πόλης υπουργό και βουλευτές (και των δυο κομμάτων). Το διαβάσατε πουθενά; Μόνο το τροκτικό το είχε κάνει θέμα. Κάτι τέτοια έκανε γι αυτό τον φάγανε ξημερώματα. Και όποιος πιστεύει ότι ήταν τρομοκρατική ενέργεια όπως λέει και το τραγουδάκι ας «στοιχηθεί στις γραμμές των ηλιθίων». Και μετά το τροκτικό έκλεισε και όλα καλά.

Γιαούρτι και ξεφτύλισμα όπου τους συναντάται. Σε αυτούς και τις οικογένειες τους.

Έτσι τρομάζουν ήδη οι δικοί μας άνθρωποι. Ας νοιώσουν και αυτοί κοντά στα αισθήματα του λαού. Δεν υπάρχουν αθώοι. Όταν το παιδί και η σύζυγος συμμετέχουν σε μια ofshore δεν μπορεί κάποιος να ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε. Οι βλάκες να πάνε σε ίδρυμα απροσάρμοστων, όχι σε κρατικές επιχειρήσεις και τη βουλή.

Όχι βία, αυτό είναι προνόμιο των αλητών της εξουσίας. Τώρα που είναι καλοκαίρι, στη παραλία, στη ταβέρνα , στο δρόμο, όπου τους συναντάτε μην τους αφήνετε σε χλωρό κλαρί. Αυτοί πρέπει να αποδείξουν ότι λυπούνται ότι νοιάζονται για εμάς και να ζητήσουν συγγνώμη. Το λίπος και η σάρκα μας δεν είναι για τα σκυλιά.
ΠΗΓΗ απο mail

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...