Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Φτιάξτε σπιτικό vicks (βιξ).

Συνταγή: Φτιάξτε σπιτικό vicks (ΒΙΞ)
Από μικροί όταν κρυολογούσαμε μας έκαναν εντριβές με αυτή την καυτή (και για άλλους παγωμένη) κρέμα Vicks, στο θρυλικό μπλε βαζάκι.
Όταν μας την άπλωναν στο στέρνο και την πλάτη τότε ως δια μαγείας η μύτη ξεβούλωνε, κοιμόμασταν βαθιά και το επόμενο πρωινό ήμασταν ”περδίκι”.
Δεν μπορούσαμε βέβαια τότε να φανταστούμε οτι η εντριβή γινόταν με πετρελαιοειδή!
Σήμερα έχουμε πλέον την δυνατότητα να παρασκευάζουμε το θρυλικό Vicks μόνοι μας παίρνοντας όμως την ίδια ανακούφιση από το κρυολόγημα με υγιεινά μέσα..
Για να φτιάξει κανείς Vicks αυτή την σπουδαία κρέμα εντριβής τα υλικά καθώς και η διαδικασία είναι απλούστατα. Το παρασκεύασμα μας είναι το ίδιο αποτελεσματικό αλλά ασφαλέστερο και φθηνότερο από το τυποποιημένο…αφήστε που στις εποχές που διανύουμε κάτι μου λέει πως σε λίγο θα γίνουμε γιατροί του εαυτού μας οπότε καλό είναι να μπορούμε να παρασκευάζουμε τουλάχιστον τα μέσα ανακούφισης από το κοινό κρυολόγημα!

Μέλι και κανέλα: Ενα φάρμακο που δεν θέλουν να ξέρουν οι γιατροί

Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι γιατροί δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες.
Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται, επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες.
Μολονότι το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς. Το «World News», ένα περιοδικό στον Καναδά, έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με μέλι και κανέλα, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες:

Η θεραπεία των πάντων, τα αίτια όλων των ασθενειών καθώς και ο τρόπος που μπορούμε να αυτοθεραπεύθουμε, να έχουμε τέλειες σχέσεις και αφθονία

Γεννιόμαστε στο χωροχρόνο, αναγκασμένοι να βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς των αισθήσεων μας, βλέπουμε τον εαυτό μας, ξεχωριστά από τους άλλους. Η αίσθηση αυτή της ξεχωριστότητας μας δημιουργεί φόβο, ο φόβος αυτός είναι η αιτία για όλες τις ασθένειες της ζωής μας.
Για να ξεφύγουμε από την αίσθηση της ξεχωριστότητας, η οποία μας δημιουργεί ανασφάλεια, θλίψη, φόβο, θυμό και όλες τις ασθένειες που προέρχονται από αυτά τα αρνητικά συναισθήματα πρέπει να έχουμε μυηθεί στην αγάπη. Η μύηση αυτή χρειάζεται να γίνει από την στιγμή της σύλληψης μας έως την ηλικία των έξη ετών. Αν οι γονείς δεν έχουν μυηθεί στην αγάπη χωρίς όρους, με συνέπεια να διακατέχονται από ανασφάλεια, αν διαφιλονικούν μεταξύ τους, αν απουσιάζουν, αν είναι αυστηροί μαζί μας, αν δείχνουν αδυναμία σε ένα από τα αδέλφια μας, τότε δεν μυούμαστε στην αγάπη. Με αποτέλεσμα να διαταράσσεται το στοιχείο της φωτιάς και να μπλοκάρεται η ενέργεια στην καρδιά μας, στο λεπτό έντερο, στο περικάρδιο και τον μεσημβρινό του τριπλού θερμαστή τα οποία προκαλούν διαταραχή σ’ όλο το νευρικό μας σύστημα.
Η μη μύηση στην αγάπη μας ρίχνει στη δίνη  του χωροχρόνου, στο να αισθανόμαστε ξεκομμένοι και να αισθανόμαστε ανασφάλεια, γεγονός που διαταράσσει την ισορροπία του στοιχείου της γης που μπλοκάρει την ενέργεια στους μεσημβρινούς του στομάχου και της σπλήνας και μας προκαλεί προβλήματα στο στομάχι, φουσκώματα, όλα τα γυναικολογικά προβλήματα και θυρεοειδή.
Η ανασφάλεια μας δημιουργεί θλίψη, που είναι διαταραχή του στοιχείου του μετάλλου σύμφωνα  με την κινέζικη ιατρική, το οποίο μας μπλοκάρει την ενέργεια στον μεσημβρινό του πνεύμονα και του παχέος εντέρου, με αποτέλεσμα να έχουμε προβλήματα στο παχύ έντερο, προβλήματα στο αναπνευστικό μας σύστημα και όλα τα δερματολογικά προβλήματα.
Η θλίψη  μας δημιουργεί φόβο που προκαλεί διαταραχή στο στοιχείο του νερού, το όποιο μπλοκάρει τους μεσημβρινούς της ουροδόχου κύστης και των νεφρών, με αποτέλεσμα να έχουμε όλα τα προβλήματα στο ουροποιητικό μας σύστημα, στη σπονδυλική μας στήλη, ιδιαιτέρως στον αυχένα και στην μέση, πίεση, κακή λειτουργία στα νεφρά (ουρικό οξύ), αϋπνίες, συχνουρίες, ακράτεια.
Ο φόβος θέτει σε συναγερμό τον οργανισμό μας με την διαδικασία του θυμού, γεγονός που διαταράσσει το στοιχείο το ξύλου και μπλοκάρει τη ροή της ενέργειας στους μεσημβρινούς της χολή και του ύπατος. Με αποτέλεσμα να έχουμε πονοκεφάλους, προβλήματα ακοής, προβλήματα στον αυχένα, πέτρες στη χολή, υψηλή χοληστερίνη, λιπώδη διήθηση στο συκώτι, προβλήματα στο θυρεοειδή αδένα, στο γόνατο, στο ισχίο, καθώς και όλα τα αυτοάνοσα προβλήματα που δημιουργούνται με την διαδικασία του θυμού, όπου κλείνει το κέντρο της καρδιάς μας, παραπλανείτε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και επιτίθεται πάνω μας (όλα αυτά αναλύονται διεξοδικά στο βιβλίο μου «Μια Ζωή Γεμάτη Φως»).
Αν δεν έχετε μυηθεί στην αγάπη χωρίς όρους και αισθάνεστε ανασφαλείς μπορείτε τώρα να το κάνετε μπορείτε να απαλλαγείτε  από όλα τα προβλήματα σας (υγείας, σχέσεων, οικονομικά) ακολουθώντας τα εξής βήματα:
ü    Μύηση στην αγάπη χωρίς όρους. Βλέποντας τα  μάτια ενός  ανθρώπου που διακατέχεται από αγάπη χωρίς όρους, στα μάτια του βλέπετε τον καθρέφτη του εαυτού σας και τον αγαπάτε πραγματικά. Τα χέρια ενός ανθρώπου που διακατέχεται από αγάπη χωρίς όρους, βγάζουν φωτόνια με την πληροφορία της ενότητας των πάντων (σύμφωνα με τον WilliamTillerκαθηγητή του StanfordUniversity) και αισθανόμαστε ασφαλείς, και σιγά σιγά αλλάζουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.
ü    Η βαθύτερη και μονιμότερη  μύηση στην αγάπη επιτυγχάνεται με την βοήθεια και τη φωτίση του  Αγίου Πνεύματος που είναι η πραγματική σύνδεση με τον Δημιουργό μας. Είναι το Πνεύμα του Θεού που μας γεμίζει φως μας κάνει και αισθανόμαστε την ενότητα των πάντων, την ασφάλεια, την γαλήνη ότι είμαστε στα χέρια του Δημιουργού. Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε ότι εδώ στο χωροχρόνο τα πάντα σκιές, αντίγραφα του πραγματικού μας εαυτού πού είναι ενωμένος με την Πηγή μας. Μόνο με τα μυστήρια η ψυχή μας συνδέεται με τον Πατέρα με τον Κύριο και λαμβάνει άπειρη φωτίση, δύναμη, αγάπη ασφάλεια. Το Άγιο Πνεύμα το οποίο λαμβάνουμε με την συμμετοχή μας στα μυστήρια και τις τελετές της θρησκείας μας κι όταν ακολουθούμε το λόγο του Κυρίου, που είναι οι προδιαγραφές του Δημιουργού μας. Με την εξομολόγηση καθαρίζουμε από κάθε αμαρτία το αστρικό μας σώμα απαλλάσσεται από κάθε ψεγάδι και ενδύεται και δονείται στις συχνότητες του φωτός και της υπέρτατης αγάπης που μας δίνει ο Κύριος στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Η απαλλαγή μας από κάθε αρνητική σκεπτομορφή που δημιουργείται από τα αρνητικά βιώματα στη ζωή μας, καθώς και  εισαγωγή μας στον κόσμο του φωτός, της υπέρτατης μύησης στην αγάπη που λαμβάνουμε με τη θεία κοινωνία στέλνει την ψυχή μας (που αποτελείται από το αστρικό, το αιθερικό, το ουράνιο και το κεθερικό σώμα) κατευθείαν στο Παράδεισο όταν φύγουμε από το χωροχρόνο. Αν συνειδητοποιούσαμε τι πραγματικά μας προσφέρουν τα μυστήρια της εξομολόγησης και της Θείας Κοινωνίας δεν θα κάναμε τίποτα άλλο, παρά να εξομολογούμαστε και να κοινωνάμε συνεχώς, διότι η δύναμη, η ασφάλεια, η πληρότητα και η αγάπη που αισθανόμαστε είναι απερίγραπτη. Αυτοί που το κάνουν και δεν το αισθάνονται το κάνουν τυπικά, έχουν κλειστή την καρδιά τους και δεν έχουν μυηθεί στην αγάπη. Μπορώ να σας βοηθήσω στην μύηση αυτή, με τις εκπομπές μου που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μου  www.afotopoulos.grκαι  με τα σχεδόν δωρεάν σεμινάρια που κάνω παντού.
ü    Χρειάζεται να επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητο μας, διότι το 90% των πληροφοριών που έχει και αποτελούν το φίλτρο που βλέπουμε την πραγματικότητα μας προέρχεται από την σύλληψη μας έως την ηλικία των έξη ετών.  Τότε ο εγκέφαλος είναι σε υποσυνείδητη κατάσταση απορροφά και επεξεργάζεται 2,000,000 ψηφία το δευτερόλεπτο, ενώ στη συνειδητή κατάσταση μόνο 40 ψηφία και το σημαντικότερο στην ηλικία από την σύλληψη έως έξη ετών δεν έχει αναπτυχθεί ο πνευματικός εγκέφαλος και λαμβάνουμε για πραγματικότητα ότι αντιλαμβανόμαστε. Κατ’ αυτό τον τρόπο λαμβάνουμε για απόρριψη την διαμάχη, την απουσία ή την αυστηρότητα των δικών μας. Ακούγοντας τα cd από τα βιβλία μου κάθε βράδυ όταν πέσουμε για ύπνο, όπου ο εγκέφαλος μας πέφτει σε υποσυνείδητη κατάσταση επαναπρογραμματίζουμε το υποσυνείδητό μας, σβήνουμε τα περιοριστικά μας πιστεύω και στη θέση τους βάζουμε θετικότατες εκφράσεις που ονομάζουμε Alphamatics.
ü    Ο άνθρωπος είναι ενέργεια η οποία βγαίνει από βρύσες που ονομάζουμε ενεργειακά κέντρα (chakras) και κυκλοφορεί σε ποτάμια που ονομάζουμε μεσημβρινούς. Όταν βιώνουμε αρνητικά συναισθήματα τα ενεργειακά κέντρα και οι ενεργειακοί μεσημβρινοί μπλοκάρονται. Ξεμπλοκάρουμε τα ενεργειακά κέντρα και του ενεργειακούς μεσημβρινούς που είναι τα ποτάμια με την ενέργεια που μπλοκάρεται ανάλογα το συναίσθημα που έχουμε. Αν βιώνουμε θυμό μπλοκάρεται ο μεσημβρινός του ύπατος και της χολής τον οποίο τον ξεμπλοκάρουμε με τις οδηγίες που σας αναγράφουμε στο βιβλίο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως».
  
Πρέπει να βγούμε από το εγώ μας να καταλάβουμε ότι η χαρά μας δεν είναι τι θα μας δώσει ο Θεός αλλά ο ίδιος ο Θεός, η σχέση μας μαζί Του. Λύση είναι η πραγματική μείωση του εγώ μας, η μύηση μας στην αγάπη, η αγάπη και η καθ’ ομοίωση προς τον Κύριο. Είναι όταν μειώσουμε το εγώ μας δηλαδή αφήσουμε το συμφέρον μας και εξυπηρετήσουμε πρώτα το συμφέρον του αδελφού μας. Εδώ είναι το μυστικό η κατάλυση του χωροχρόνου, της πτώσης του Αδάμ που είναι η τάση μας να αισθανόμαστε ξεχωριστοί, ξεκομμένοι και προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε το τομάρι μας το όχημα και να χάσουμε την δυνατότητα του Δημιουργού να είμαστε Θεοί να είμαστε φως. Μόνο όταν επικεντρωθούμε στην αγάπη στον Κύριο ενωνόμαστε με τον Κύριο και έχουμε τα πάντα.
Κανένας δεν μπορεί να μας πάρει τη χαρά μας, αν

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Η αγριοτριανταφυλλιά και οι χρήσεις της.


 Η αγριοτριανταφυλλιά είναι πολυετής θάμνος πολύκλαδος και αγκαθωτός, που φθάνει σε ύψος από 1-3 μέτρα,και ανήκει στην οικογένεια των Ροδανθών (Rosaceae).
Αυτή η ομάδα φυτών βρίσκεται στις εύκρατες περιοχές  και στα δύο ημισφαίρια, και υπάρχουν πάνω από 100 είδη της. Η Rosa canina έχει άνθη ρόδινα ή λευκά, με λίγα φύλλα και πολύ άρωμα. Τα πέταλά της είναι αραιά και ο καρπός της είναι γνωστός σαν «κυνόρροδο». Ωριμάζει αργά το καλοκαίρι προς το φθινόπωρο,και είναι τροφή για τα πουλιά και άλλα μικρά θηλαστικά.

Η αγριοτριανταφυλλιά είναι θάμνος αυτοφυής σε πλαγιές και ξέφωτα. Ο βλαστός της είναι πολύκλαδος και αγκαθωτός, τα φύλλα της λογχοειδή και οδοντωτά, οι καρποί κόκκινοι και ωοειδείς με πολλούς σπόρους, τα κυνόροδα, και άνθη λευκά ή ροζ. Ανθίζει την άνοιξη και χρησιμοποιούμενα μέρη είναι τα άνθη και οι καρποί. 
Οι καρποί και τα άνθη περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης και γι’ αυτό είναι πρώτης τάξεως αντισκορβουτικό και φάρμακο για το ραχιτισμό. Το αφέψημα θεωρείται ιδανικό τονωτικό σε λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, στο συνάχι, την ατονία, την ανορεξία και στην δυσπεψία. Έχει στυπτικές ιδιότητες και βοηθά στην καταπολέμηση της διάρροιας και των κολικών των εντέρων.
 Επίσης θεωρείται πολύ αποτελεσματικό αντισηπτικό για μολύνσεις και ερεθισμούς των βλεφάρων και των οφθαλμών. Το αιθέριο έλαιο θεωρείται πολύ αγνό και ασφαλές για χρήση αλλά σπάνια κυκλοφορεί ανόθευτο.
 Τα άνθη και οι καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς χρησιμοποιούνται για γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδας, σιρόπια και ζεστά ροφήματα με έξοχη γεύση.


Οι καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς περιέχουν: 
  • ασβέστιο 
  • κιτρικά άλατα 
  • κιτρικό οξύ 
  • σίδηρο 
  • μηλικό οξύ 
  • νιασίνη 
  • οργανικά οξέα 
  • πηκτίνη 
  • φώσφορο 
  • ρητίνη
  • ζάχαρα 
  •  ταννίνη 
  • Βιταμίνη Α 
  • Βιταμίνη Β1 
  • Βιταμίνη Β2 
  • Βιταμίνη C 
  • Βιταμίνη Ε 
  • Βιταμίνη Κ 
  • Βιταμίνη P 
Έχει δράση: 
  1. Στυπτική ( μειώνει τις εκκρίσεις  των βλεννογόνων και των υγρών από το σώμα).
  2. Διουρητική (αυξάνει τον όγκο και τη ροή των ούρων και καθαρίζει το ουροποιητικό σύστημα -καθαρίζει τα νεφρά και την κύστη-εμποδίζει την κατακράτηση υγρών ). 
  3. Καθαρτική (είναι ένα ήπιο διεγερτικό που προάγει τη φυσική κίνηση των εντέρων) 
  4. Θρεπτική (παρέχει τροφή μέσω των βιταμινών). 
  5. Ψυκτική (εξισορροπεί την ανώμαλη θερμότητα του σώματος, και ανακουφίζει από τη δίψα ). 
  6. Τονωτική (ενισχύει και ενδυναμώνει τα όργανα ή ολόκληρο τον οργανισμό δίνοντας ένα αίσθημα ευεξίας) .
Χρήσεις :
  • σε λοιμώξεις του θώρακα - κρυολογήματα- βήχα - γρίπη.
  • συντελεί στην αποκατάσταση και θεραπεία της πνευμονικής λειτουργίας  ή σε άλλες ασθένειες των πνευμόνων και του στήθους
  • αποβάλλει τις συσσωρεύσεις του  ουρικού οξέως  βοηθά  στην ουρική αρθρίτιδα και σε ρευματικούς πόνους.
  • στην υπερβολική εμμηνόρροια, σε συσπάσεις και πόνους της μήτρας 
  • διάρροια - δυσεντερία - στομαχικές διαταραχές 
  • είναι αποτελεσματικό αντισηπτικό για μολύνσεις και ερεθισμούς των βλεφάρων και των οφθαλμών. 
Κατάλληλο για έλκη του στόματος , εξασθενημένη μνήμη. Προάγει τη δύναμη της ανάρρωσης ,
συμπληρώνει την ανεπάρκεια της βιταμίνης C στα παιδιά ,βοηθά όταν υπάρχει γενική αδυναμία και εξάντληση .


Ακόμη τα πέταλα της άγριας τριανταφυλλιάς είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες  και αρωματικά αιθέρια έλαια. Οι καρποί  είναι ευεργετικοί για την ατονία, την ανορεξία, και η διουρητική τους δράση δεν ερεθίζει τα νεφρά. Όταν υπάρχει τάση για πέτρες ή άμμο στα νεφρά μπορεί να γίνεται και προληπτική χρήση.To κυνόρροδο είναι ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό και αφροδισιακό. Βοηθά στην αποκατάσταση της διαταραγμένης ορμονικής ισορροπίας, και στην ακανόνιστη περίοδο. Δεν έχει παρενέργειες και μπορεί να δίνεται στα παιδιά. Ένα τσάι από θρυμματισμένους καρπούς χρησιμοποιείται για τον πυρετό. Με χρήση εξωτερική και εσωτερική είναι μια  καλή θεραπεία για τη νεανική ακμή. Η Κινεζική ιατρική συνιστά το τσάι από ροδοπέταλα για τους ίδιους λόγους και για την αποκατάσταση του "τσι". Στις μέρες μας οι καρποί αυτοί χρησιμοποιούνται πολύ λίγο, αλλά  μάλλον είναι καιρός να τους γνωρίσουμε και να εκτιμήσουμε τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες, πριν τους πατεντάρουν οι εταιρείες.
Φαρμακευτικά μέρη που χρησιμοποιούνται: τα πέταλα και τα κυνόρροδα.

Εξωτερική χρήση:
Το  ροδέλαιο φτιάχνεται κυρίως από τις ποικιλίες Damasks και Gallicas και ειναι πανάκριβο.
Θεωρείται πολύ αγνό και ασφαλές για χρήση αλλά συχνά κυκλοφορεί νοθευμένο από ήμερες ποικιλίες.Τρέφει κατευνάζει και επουλώνει το δέρμα. Τα πέταλα χρησιμοποιούνται σε αλοιφές για τα χέρια, τα χείλη και τα έλκη.

Το απόσταγμα από τα ροδοπέταλα το ροδόνερο, είναι στυπτικό και τονωτικό του δέρματος, κατάλληλο  για λιπαρές επιδερμίδες.
 Το αιθέριο έλαιο  του τριαντάφυλλου  έχει γλυκό και αισθησιακό άρωμα. Μπορεί και δημιουργεί καλή διάθεση, και διώχνει το στρες. Έχει αντισηπτική και τονωτική  δράση, βοηθά τις ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες με προβλήματα ραγάδων και  σπασμένων αγγείων. Η χρήση του την ημέρα θα πρέπει να ακολουθείται από αντιηλιακή προστασία γιατί αυξάνει την ευαισθησία του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία.
Οι ποικιλίες  που χρησιμοποιούνται συχνότερα είναι:Η Rosa Damaskena-Η Rosa californica-Η Rosa Gallica-Rosa egalanteria - Rosa laevigata,κλπ. 

Προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο

Τα άγρια  κυνόρροδα είναι  διαθέσιμα σαν:
-Αποξηραμένοι καρποί στα καταστήματα βοτάνων και μπαχαρικών.
-Αιθέριο Έλαιο.
-Αποξηραμένα μπουμπούκια. 
-Μαρμελάδες και γλυκό του κουταλιού.
-Ροδόνερο.
Γλυκά μπορούμε να βρούμε σε πολλούς Συνεταιρισμούς. 

Το άγριο τριαντάφυλλο υπάρχει και στα Ανθοΐάματα του Bach .Το Wild Rose βοηθά όσους αισθάνονται έλλειψη ενδιαφέροντος για το παρόν. Το εκχύλισμα από κυνόρροδα και η σκόνη των καρπών σε κάψουλες  κυκλοφορούν πια στα φαρμακεία *.
Τους καρπούς τους βρίσκουμε να συντροφεύουν την Echinacea σε δεκάδες σκευάσματα επίσης. Όλες οι εταιρείες τονίζουν τα οφέλη που προέρχονται από τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά όπως πολυφαινόλες και καροτενοειδή, που έχουν τα κυνόρροδα.
Μπορεί να χορηγηθούν σε οποιαδήποτε ηλικία, και δεν περιορίζεται η χρήση τους από συνυπάρχοντα νοσήματα. Φαρμακευτικές αλληλεπιδράσεις: δεν έχουν αναφερθεί. Σε πολλές νεώτερες έρευνες διαπιστώθηκε ότι η χρήση του καρπού προκαλεί αισθητή μείωση στο πόνο και τη δυσφορία που βιώνουν άτομα που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα*, και ακόμη ότι το εκχύλισμα της Rosa  canina L. αυξάνει εντυπωσιακά την αποτελεσματικότητα ορισμένων αντιβιοτικών.

Παραδοσιακή χρήση.

Η αγριοτριανταφυλλιά -και οι θεραπευτικές της ιδιότητες- ήταν γνωστή στη λαϊκή μας παράδοση. Στα νησιά του Αιγαίου και αλλού,τα χρόνια που τα τρόφιμα δεν βρίσκονταν με ευκολία, οι γυναίκες έμαθαν να εκμεταλλεύονται ότι τους έδινε η φύση και έφτιαχναν

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Η πνευματική ενασχόληση, ο καλύτερος σύμμαχος της υγείας.

Αναθεώρηση έρευνας από τη δρ Lindsey Marcellin
Η ενασχόληση με πνευματικές δραστηριότητες, η θρησκεία και η προσευχή μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην υγεία σας. Αυτό δεν είναι μόνο η άποψη όσων ασχολούνται με τα παραπάνω, αλλά υπάρχουν και αποδείξεις επιστημονικά τεκμηριωμένες.
Πολλές πληροφορίες ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Ιατρική Σχολή της Νέας Υόρκης τον Μάρτιο του 2014 και στο οποίο συμμετείχαν άνθρωποι που παρέχουν πνευματική στήριξη. Σύμφωνα με ορισμένες από τις έρευνες που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, η πνευματική στήριξη αποτελεί μια ισχυρή παρέμβαση είτε αφορά άτομα με σοβαρές ασθένειες ή άτομα που είναι καλά και θέλουν να παραμείνουν έτσι.
Εύρεση ενός σκοπού στη ζωή
Η Laura Dunn, καθηγήτρια Ψυχιατρικής και διευθύντρια Ψυχοογκολογίας στο Κέντρο για τον καρκίνο στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, αναφέρει ότι η συζήτηση με

5 αναπάντεχα σημάδια ότι ίσως χρειάζεστε αποτοξίνωση.

Μήπως φταρνίζεστε συνεχώς, θέλετε απεγνωσμένα να φάτε ζάχαρη και δεν κοιμάστε καλά το βράδυ;
Αυτά τα μικροπροβληματάκια μπορεί να δείχνουν ότι τώρα που πλησιάζει το φθινόπωρο ίσως έχετε ανάγκη από αποτοξίνωση, όπως ισχυρίζεται ο δρ Jeffrey Morrison σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο wellandgood.com. Ο δρ Morrison εφαρμόζει ενοποιητική ολιστική θεραπεία στη Νέα Υόρκη και είναι συγγραφέας του βιβλίου «Cleanse Your Body, Clear Your Mind».

Πώς μπορείτε να μάθετε αν κι εσείς χρειάζεστε αποτοξίνωση;

Διαβάστε παρακάτω τα 5 σημάδια που δείχνουν

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Αντιμικροβιακά βότανα.

λοιμώξεις και αντιμικροβιακά  βότανα.....
...............................................................
βακτήρια....
ιοί....
μύκητες....
λοιμώξεις.....και....
ναι...εμφανίζονται μόνο όταν η άμυνα του οργανισμού μας έχει εξασθενίσει....
οι παράγοντες στους οποίους μπορεί να οφείλεται αυτή η εξασθένηση πολλοί....
μπορεί να είναι οργανικοί....
νοητικοί....
συναισθηματικοί.....μπορεί...
να οφείλονται σε ένα ανθυγιεινό διαιτολόγιο ή σε κάποια προηγούμενη πάθηση....
για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μία λοίμωξη με βότανα 

Ίνουλα (ελένιο).

Η ινουλα ( ελένιο ) μοιάζει με μια μεγάλη χοντρή μαργαρίτα. Μπορεί να φθάσει μέχρι τα δύο μέτρα ύψος. Είναι γνωστά 60 είδη, των οποίων τα άνθη βγαίνουν κατά κεφάλια (όπως του χαμομηλιού).
Στην Ελλάδα υπάρχουν 12 είδη, τα πιο σπουδαία από τα οποία είναι:
1) Ίνουλα η ελένια. Φυτρώνει σε υγρά λιβάδια της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Από τη ρίζα του κατασκευάζουν φάρμακα για τη βρογχίτιδα, τη φυματίωση, το ερυσίπελας κ.ά.
2) Ίνουλα η βαρύοσμη. φυτό που συναντάται σ` όλη σχεδόν την Ελλάδα, σε άγονους και βραχώδεις τόπους. Είναι γνωστό ως “κόνυζος” ή “ψυλλήθρα”. Χρησιμοποιείται από τους αγρότες για τη βαριά μυρωδιά του, με την οποία διώχνουν τα έντομα.
Πολυετές φυτό, με βαθιά ρίζα, που oταν ξεραίνεται μυρίζει σαν

Εχινάκεια.






Οι ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν εχινάκεια πολλούς αιώνες 

πριν το ανακαλύψουν οι Eυρωπαίοι, για να θεραπεύουν πολλά προβλήματα, από μολύνσεις μέχρι δαγκώματα φιδιών. Aπό το 19ο αιώνα η χρήση του διαδίδεται στην Ευρώπη και αρχίζει η καταγραφή της δράσης του. Το 1938, Γερμανοί επιστήμονες , ασχολήθηκαν σοβαρά, με την εχινάκεια και σήμερα πλέον χρησιμοποιείται ευρύτατα για την ενίσχυση της άμυνας και την αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού και ουροποιητικού συστήματος.. Το 1994, γερμανοί κατέληξαν στο γεγονός ότι: όντως είχαμε θεαματική βελτίωση με χρήση εχινάκειας στη δόση των 900 mg/μέρα. Aν και μετά την είσοδο των αντιβιοτικών στην αγορά η χρήση του περιορίστηκε αρκετά, τα τελευταία χρόνια, με την τάση που επικρατεί για την εφαρμογή ήπιων εναλλακτικών μεθόδων άρχισε και πάλι να διαδίδεται ευρύτερα. Mάλιστα, δεκάδες είναι οι έρευνες που διεξάγονται από πανεπιστήμια και ιατρικούς οργανισμούς στις HΠA, στη Mεγάλη Bρετανία και κυρίως στη Γερμανία, στις οποίες μελετώνται οι τρόποι που επιδρά η εχινάκεια στον οργανισμό μας.




Δραστικά συστατικά του βοτάνου:


Tο γένος εχινάκεια (εchinacea) αποτελείται από 9 είδη, από τα οποία μόνο τρία (Echinacea purpurea, Echinacea angustifolia, Echinacea pallida) χρησιμοποιούνται για φαρμακευτικούς σκοπούς.


Mερικές από τις χημικές ουσίες που περιέχει και

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Μπρόκολο και είναι ένα από τα ισχυρότερα σταυρανθή λαχανικά του πλανήτη μας.


Μερίδα: 100 γρ.
ποσότητα ανά μερίδα:
θερμίδες 34
θερμίδες από Λίπος 3 (10%)
% ΣΗΔ Συνιστώμενη Ημερήσια Δοσολογία (ΣΗΔ) βασισμένη σε δίαιτα 2.000 θερμίδων
οι τιμές υπάρχει περίπτωση να μην είναι 100% ακριβείς
Πρωτεΐνες                     3g     4%
Υδατάνθρακες             7g    10%
Φυτικές Ίνες                3g      8%
Σάκχαρα                         2g
Λιπαρά                           0g    14%
Κορεσμένα                    0g    10%
Χοληστερόλη              0mg    0%
Νάτριο                          33mg   7%
Κάλιο                           316mg   2%
Ασβέστιο                     47mg   4%
Ψευδάργυρος             0mg     7%
 Βιταμίνη E                   1mg    1%
Βιταμίνη C                   89mg

Αντράκλα.


Πολλές φορές τυχαίνει να συναντήσουμε κάποιο φυτό το οποίο να έχει τόσο
πολλές ιδιότητες και δράσεις να
είναι γνωστό από τα βάθη των αιώνων και όμως να το αγνοεί ο περισσότερος
κόσμος
και αναρωτιόμαστε:
πως είναι δυνατόν;
και
που αναφέρομαι; 
στην αντράκλα ή 
στη γλιστρίδα όπως την ξέρουν οι πιο πολλοί 
στη γλιστρίδα που είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο και έχουμε αναφορές από
την εποχή των Φαραώ

Άνηθος.

 
Ο Άνηθος είναι φυτό μονοετές, αρωματικό και αυτοφυές στις παραμεσόγειες χώρες και στην Ασία.
Οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαχναν άρωμα από τα λουλούδια του, το «άνηθο μύρο», και με τους σπόρους του αρωμάτιζαν το κρασί, τον «ανήθινον οίνον». Με τα ανθισμένα κλαδιά του στεφάνωναν τους νικητές . 

Οι αρχαίοι Έλληνες τον είχαν γιατρικό για τον λόξυγκα. 
Ήταν τόσο πολύτιμο αρωματικό χόρτο στην αρχαία Ρώμη που επιβλήθηκε ειδικός φόρος για χάρη του.
Η χρήση του ήταν γνωστή από πιο πριν. 
Ο Άνηθος ήταν ένα σημαντικό φαρμακευτικό χόρτο από την

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...