Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

H Monsanto... με λίγα λόγια !!

H Monsanto... με λίγα λόγια

Picture
Πλέον, σχεδόν όλος ο ενημερωμένος κόσμος γνωρίζει ότι η Monsanto θεωρείται ως η πιο σατανική εταιρεία στον πλανήτη μας. Αλλά τι  είναι το κακό, ακριβώς, που κάνει η Monsanto; Γιατί είναι η Monsanto χειρότεροη κι από μια φαρμακευτική εταιρεία, μια εταιρεία φυτοφαρμάκων ή ακόμα και έναν κατασκευαστή όπλων;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό βρίσκεται στην ίδια την 'αρετή' της εν λόγω εταιρείας. Ως ενάρετοι άνθρωποι, περιμένουμε οι επιχειρήσεις να ενεργούν με την αίσθηση μιας θεμελιώδους ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Περιμένουμε να συμπεριφέρονται μέσα στα όρια του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής, με ειλικρινείς επιχειρηματικές πρακτικές και αξιόπιστη επιστήμη. Θέλουμε να πιστεύουμε (αφελώς) ότι οι εταιρείες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν αξιοπρεπείς ανθρώποι.

Αλλά δεν το κάνουν. Στην αναζήτησή τους για το κέρδος με οποιοδήποτε κόστος, παραβιάζουν τις βασικές αρχές αρετής. Προδίδουν την ανθρωπότητα. Καταστρέψουν τη ζωή. Την ιδια τη  μητέρα φύση, και με αυτό τον τρόπο, απειλούν  ακόμα και το ίδιο το μέλλον της ζωής του πλανήτη μας.

Κι αυτές είναι οι θεμελιώδεις "παραβιάσεις της αρετής" που η Monsanto κάνει στις πρακτικές της σε καθημερινή βάση. Μια κατάπτυστη εταιρική οντότητα και μια απειλή για όλη την ανθρωπότητα.

Η εταιρική απληστία πιο πάνω από την υπηρεσία στην ανθρωπότητα

Οι δράσεις της Monsanto έχουν σχεδιαστεί για να μεγιστοποιήσουν τα εταιρικά κέρδη της, όχι για να υπηρετούν το λαό. Ολόκληρο το μοντέλο σπόρων και ζιζανιοκτόνων της επιχείρησης έχει σχεδιαστεί για να παγιδέψει τους αγρότες σε ένα σύστημα οικονομικής εξάρτησης ... να μετατρέψει τους αγρότες σε μισθωμένους υπηρέτες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στην παραδοσιακή γεωργία αφού το έδαφός τους έχει πια καταστραφεί με Roundup.

Ο θάνατος πιο πάνω από τη ζωή.

Τα προϊόντα της Monsanto προκαλούν το θάνατο. Θέτουν σε κίνδυνο και παραβιάζουν τη ζωή. Το μεταλλαγμένο καλαμπόκι της Monsanto εμπεριέχει μια τοξική χημική ουσία μέσα σε κάθε πυρήνα καλαμποκιού. Κι αυτό το καλαμπόκι μετά καταναλώνεται από τους ανθρώπους.

Η μυστικότητα πιο πάνω από τη διαφάνεια

Η Monsanto δαπανά εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθεια της  να πολεμήσει την Πρόταση 37 της Καλιφόρνια - ένα νομοσχέδιο που απλώς απαιτεί να υπάρχει υποχρεωτικά στις ετικέτες των τροφίμων η ένδειξη για μεταλλαγμένα προϊόντα.

Όμως, η Monsanto και άλλες εταιρείες όπως Larabar, Silk and Kashi δεν θέλουν οι καταναλωτές να γνωρίζουν την αλήθεια σχετικά με τους ΓΤΟ στα τρόφιμα που αγοράζουν. Και ξοδεύονται τεράστια χρηματικά ποσά στην προσπάθεια ακύρωσης της  Πρότασης 37 ώστε  να μπορέσουν οι εταιρείες τροφίμων  να κρατήσουν το βρώμικο μικρό μυστικό τους για το δηλητήριο στο φαγητό σας.Αυτές οι εταιρείες δεν θέλουν να ξέρετε τι τρώτε. Και για ποιο λόγο; Επειδή τρώτε δηλητήριο!

Κυριαρχία τεχνολογίας παρά μοίρασμα σοφίας

Η Monsanto δεν δημιουργεί τεχνολογία της οποίας  τη σοφία και τη γνώση στη συνέχεια τη μοιράζεται με τους αγρότες. Αντ' αυτού έχει μονοπωλιακή ιδιοκτησία πάνω στους σπόρους της. Κι αυτό ακριβώς το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας χρησιμοποιείται μετά για να τιμωρήσει τους αγρότες! Όσοι αγρότες αρνούνται αυτό το 'δίπλωμα' και δεν βάζουν τους σπόρους της,  η Μονσάντο παρουσιάζεταιότι έχει τα 'δικαιώματα' και προχωρεί σε μηνύσεις των αγροτών!

Τεχνητή χειραγώγησης της φύσης και όχι προς τιμήν της φύσης

Αντί να εργάζονται με την ομορφιά, την ιδιοφυΐα και την αφθονία που έχει ήδη κατασκευαστεί στη φύση, η Monsanto προσπαθεί να παραβιάσει τη φύση, αντικαθιστώντας τα υγιή γονίδια των φυτών με γονίδια που παράγουν δηλητήριο εντομοκτόνο.

Αντί να τιμήσει τη φυσική ικανότητα των σπόρων για την αναπαραγωγή από γενιά σε γενιά, η Monsanto αναπτύσσει "σπόρους Terminator" μια τεχνολογία που προκαλεί αυτο-τερματίζει τους σπόρους μετά από μια γενιά. Αυτό, από μόνο του, είναι ένα ειδεχθές έγκλημα ενάντια στη φύση, την ανθρωπότητα και τον πλανήτη μας. 

Περιβαλλοντική καταστροφή για την περιβαλλοντική διαχείριση

Το ζιζανιοκτόνο Roundup καταστρέφει τα εδάφη, καθιστώντας τα μολυσμένα και αδύναμα να παράγουν υγιή φυτά χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή (ή οργανική) μεθόδο καλλιέργειας. Το  αγρόκτημα καταστρέφεται με το Roundup και οι γεωργοί παραμένουν πάντα σκλάβοι σε μια χημική ουσία. Είναι ανθυγιεινό, είναι μια καταστροφή για το περιβάλλον και οι πραγματικές αποδόσεις των καλλιεργειών είναι χαμηλότερες από ό, τι με τη βιολογική γεωργία, για μια περίοδο πέντε ετών ή και περισσότερο.

Με την ενθάρρυνση των γεωργών να ψεκάζουν κυριολεκτικά εκατομμύρια στρέμματα με Roundup, η Monsanto εμπλέκει τους γεωργούς σε μια συνωμοσία  καταστροφής της αγροτικής κληρονομιάς μας και μετατρέπει όλους μας σε «σκλάβους των τροφίμων" της Monsatan.
Η επιστημονική εξαπάτηση πιο πάνω από την επιστημονική αλήθεια
Picture
Η  «επιστήμη» της Monsanto είναι κακόβουλη και παραπλανητική -επιστήμη για τα σκουπίδια! Αντί για μακροχρόνιο έλεγχο  και μελέτη των ΓΤΟ πάνω στα ζώα, η Monsanto χρηματοδοτεί μελέτη μόλις 90 ημερών και στη συνέχεια δηλώνει σθεναρά ότι η τροφή να είναι "ασφαλής" για μια ολόκληρη ζωή κατανάλωσης από τον άνθρωπο.

Δεν είναι να απορεί κανείς γιατί δεν θέλουν μακροπρόθεσμες δοκιμές: Η γρήγορη ανάπτυξη καρκινικών όγκων προέκυψε μετά από μόλις  90 ημερών έρευνας και δοκιμής σε αρουραίους.

Η αλλαγή που πραγματικά χρειαζόμαστε: Επιχειρήσεις με ήθος.

Από τον σχεδιασμό των επιχειρήσεων λείπει κάτι: Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ! Δηλαδή... εμείς. Σίγουρα, οι εταιρείες είναι μεγάλες σε παραγωγή κερδών, σε εκσυγχρονισμό, στην δομή, την εμπορία και ούτω καθεξής. Αλλά πού είναι η ανθρωπότητα σε όλα αυτά; Πουθενά. Οι εταιρείες δεν νοιάζονται ποιον θα βάψουν ή τι καταστρέφουν, πολλές φορές εμπλέκονται και σε πολιτικά παιγνίδια εξουσίας, αλλά και ιδιεολογίας, όπως εκείνη του Μπιλ Γκέιτς που μιλάει για υπερπλυθησμό και πως ή πόσο αυτός πρέπει να μειωθεί.

Πώς μπορείτε να σταματήσετε αυτόν τον φασισμό; Με επανάσταση, φυσικά. Και η ειρηνική θα ήταν πολύ προτιμότερη.

Η επανάσταση που χρειαζόμαστε είναι μια επανάσταση ενάντια σε ανάλογες εταιρείες.
Μην καταναλώνετε μεταλλαγμένες τροφές από μεγάλες εταιρίες. Ψωνίζετε από γνωστές πηγές γεωργικές ή κτηνοτροφικές. Όταν είστε σε σουπρ-μάρκετ, δηλώστε ανοικτά την αντίθεσή σας για αυτά τα προϊόντα, ζητείστε πληροφορίες, καταγείλετε την έλλειψη ένδειξης των ΓΤΟ.

Σταματήστε την υποστήριξη του κακού

Η απόλυτη λύση, φυσικά, είναι στα χέρια του καταναλωτή: Σταματήστε να αγοράζετε προϊόντα από το κακές εταιρείες! Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσετε να αγοράζετε μη-βιολογικά προϊόντα καλαμποκιού, όπως τα δημητριακά πρωινού, tortillas καλαμποκιού, και τα τσιπ σνακ καλαμποκιού.

Σταματήστε την αγορά χημικών φυτοφαρμάκων γκαζόν. Σταματήστε να αγοράζετε φάρμακα. Σταματήστε να αγοράζειτε τοξικά αρώματα, καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Σταματήστε να αγοράζετε αναψυκτικά και προϊόντα με ασπαρτάμη!

Ο καταναλωτής έχει μια δύναμη: Το ίδιο του το πορτοφόλι!

Πηγή: SaveGeaGroup
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...