ΦΥΣΙΚΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Ένας λαός που ξεχνάει και δεν τολμάει!


 Είναι κάποια γραφόμενα που πραγματικά καθηλώνουν. Ξεχωρίζουμε από τα πολλά, αυτό του Δημ.Α. Ζακοντίνου (οικονομολόγου, ΜSC Στρατηγικών και Αμυντικών Σπουδών μέλος του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.). ‘Ένα άρθρο του δημοσιευμένο στην «ΗΧΩ» των αποστράτων με τον τίτλο: ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ! ΑΡΚΟΥΝ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΓΙΑ 22 ΛΕΠΤΑ. Με την άδεια του , το μεταφέρουμε, αυτολεξεί…
«ΑΡΑΓΕ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;.. ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΕΧΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ.
Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στα βιβλία των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή από το πνεύμα του Οδυσσέα.
ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει ώστε να γίνουμε βορρά στους σύγχρονους «μνηστήρες».
Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μέγιστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν. Παρά την μεγάλη του λαχτάρα διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.
Γι΄αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της θεάς ΑΘΗΝΑΣ της θεάς που αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, την ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Της θεάς που μελετά τον εχθρό και τον πολεμά με τα ίδια του τα όπλα.
Όταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΙΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ, που δημιούργησε με τον δικό του ιδρώτα. ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ που οι μνηστήρες καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φιλοξενία του οίκου του που τίμησε τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ. Ο ισχυρότερoς αντίπαλóς του είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ.
Η λέξη μιλά από μόνη της. Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ, είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου.
Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ. Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος. ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής. Ο ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟΣ! Αυτός που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί είναι ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ! Ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ. Που τον μετατρέπει σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ!
Κανένα όνομα στα Ομηρικά Έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη! Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε ή καλύτερα να συνετιστούμε. Οι πρόγονοι μας μιλούν. ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!
Και ο Αντίνοος, ο στόχος της πρώτης βολής του Οδυσσέα. Είναι αυτός ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει πρώτος.
Γι΄αυτό μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ.
Και τον σκοτώνει ρίχνοντας του το βέλος στον ΛΑΙΜΟ, το ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ δηλαδή της επικοινωνίας που την χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων!”
‘Έχοντας κατά νου το παραπάνω κείμενο, τώρα εμείς θα λέγαμε και κάτι ακόμα. Μπορεί κάποιοι πολιτικοί να θέλουν να λησμονηθεί το παρελθόν, για να συνεχίσουν οι ίδιοι στο προσκήνιο ως «Νέα Αλλαγή». Αλλά οι άνθρωποι στην τρικυμία του καιρού μας, όπως λέει ο Λορέντζος Μαβίλης, «δεν βολεί να λησμονήσουν».
Είναι όμως και οι «153» που έδειξαν στους ψηφοφόρους τους τον υψωμένο «Δακτύλιο». Το χαρακτηριστικό σήμα της «νέας εξουσίας». Αυτούς τους «153» που λένε με την ψήφο τους πως ξέρουν καλύτερα τι είναι καλύτερο για μας. Στην χειρότερη οικονομική κρίση, αντί για φως, οι «153» ψήφισαν μόνιμο σκοτάδι… για τον λαό! Ένα όμως θα σηματοδοτεί αυτή την εποχή. Αν ο μαζοχισμός των Ελλήνων δεν έχει όρια ! Μπορεί το σκάφος «ΕΛΛΑΣ» στο παρελθόν να πέρασε μπόρες και καταιγίδες, μπορεί κάποιες φορές να ηττήθηκε, αλλά ποτέ δεν γελοιοποιήθηκε!
«Γίναμε παλιόψαθα των Εθνών» όπως θα έλεγε ο Μακρυγιάννης και θα φώναζε ακόμα και ο Ιούδας απο όταν επέστρεψε τα αργύρια, διαισθανόμενος το βαρύ φορτίο της προδοσίας!
Γίναμε μια κοινωνία που διστάζει και όλο νυστάζει, έτοιμη να κοιμηθεί; Ένας λαός όμως που ξεχνάει εύκολα και δεν τολμάει, θα αναγκαστεί να ζει με «153″ εφιάλτες κάθε μέρα!
‘Όπως λέει μια κρητική μαντινάδα: «Την τύχη του κάθε λαός την κάνει μοναχός του κι όσα του κάνει η τρέλα του, δεν τα καν΄ ο εχθρός του«.
Διαμαντής Θ.Βαχτσιαβάνος


Δημοσίευση σχολίου