ΦΥΣΙΚΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Φόρος ιδιοκατοίκησης!!


Μικραίνουν την ιδιοκτησία - Θα πληρώνουμε ενοίκιο στο ίδιο μας το σπίτι - Φόρο ιδιοκατοίκησης και αύξηση των έμμεσων φόρων θέλει η Κομισιόν.

- Θέλουν επίσης αύξηση των φόρων σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα!
- "Στην Ελλάδα", λένε, "οι φόροι είναι στο 33%, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. 40%"
- Ζητούν κατάργηση των ήδη "ψαλιδισμένων" φοροαπαλλαγών
Επειδή κάποιοι είναι ανίκανοι να εισπράξουν, επειδή κάποιοι δεν μπορούν εδώ και 2 χρόνια να στήσουν έναν στοιχειώδη μηχανισμό ο οποίος θα εφαρμόζει όσα αποφασίζονται οι δανειστές και εταίροι μας βλέπουν ως λύση την εύκολη. Αυτή δηλαδή που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια χωρίς κόπο. Φόρους, φόρους, φόρους.

Στην τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν αναφέρεται ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για περαιτέρω αύξηση του επιπέδου φορολογίας έστω με «έμμεσα» μέτρα όπως η κατάργηση φοροαπαλλαγών και η επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος ιδιοκατοίκησης!

Δηλαδή σε λίγο καιρό να πληρώνουμε επι της ουσίας ενοίκιο στο κράτος για την ιδιοκτησία μας. Και αν προσθέσει κανείς σε αυτό τους ήδη υπάρχοντες φόρους και χαράτσια, πλέον η ιδιοκτησία και στην Ελλάδα γίνεται απαγορευτική.

ΟΙ εγκέφαλοι της ΚΟΜΙΣΙΟΝ συγκρίνουν τα επίπεδα φορολογίας μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης από την οποία προκύπτει ότι το συνολικό επίπεδο φορολογίας στην Ελλάδα ήταν το 2011 32,5% του ΑΕΠ έναντι 39,5% που είναι ο μέσος όρος στις 17 χώρες της Ευρωζώνης.

Ετσι λοιπόν προτείνουν:

- Επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος στην ιδιοκατοίκηση
- Κατάργηση των φοροαπαλλαγών
- Αύξηση φόρων κατοχής ακίνητης περιουσίας

Και δεν σταματούν μόνο εκεί. Λένε ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να αυξηθούν περισσότερο οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης που επιβάλλονται σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά.

Το πως μετρούν αυτά τα περιθώρια δεν εξηγούν, σε μια χώρα με ψαλιδισμένους μισθούς και συντάξεις, με είδη πρώτης ανάγκης στα ύψη και με κανένα μέτρο που να απαλύνει τουλάχιστον κάποια από τα βάρη. Όπως για παράδειγμα να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι δημόσιες συγκοινωνίες τώρα που η βενζίνη κοντεύει τα 2 ευρώ.
- Αναφέρουν πως στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης των εσόδων μέσω φόρων
- Στην Ελλάδα αναφέρουν οι φόροι είναι στο 33%, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. 40%
- Ζητούν κατάργηση των ήδη "ψαλιδισμένων" φοροαπαλλαγών.
Οι τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπως φαίνεται και από την έκθεσή τους, δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η κατάσταση της Ελλάδας, έχει οδηγήσει αρκετούς πολίτες ακόμα και στην αυτοκτονία, όπως στην περίπτωση του 77χρονου συνταξιούχοιυ και σκέφτονται και πως υπάρχει ακόμα περιθώριο για επιπλέον μέτρα.


Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση της Κομισιόν, οι έλληνες πολίτες έχουν κάνει ιδιαίτερες προσπάθειες, αλλά όπως επισημαίνουν εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα με τα έσοδα, ενώ αναφέρουν πως τα έσοδα από φόρους φτάνουν στην Ελλάδα το 33%, ενώ ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αγγίζει το 40%.

Και φυσικά, μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η έκθεση αναφέρει πως υπάρχει ακόμα μεγάλο έδαφος για τους πολίτες να αυξήσουν τους φόρους, αλλά και να προχωρήσουν σε νέα περικοπή των ήδη "ψαλιδισμένων" φοροαπαλλαγών.

Έτσι η Κομισιόν στην έκθεσή της αναφέρει και προτείνει τα εξής αδιαφορώντας για την δυσκολία επιβίωσης πλέον πολλών ελλήνων πολιτών.

Συγκεκριμένα η Κομισιόν ζητά επιπλέον αύξηση των φόρων κατανάλωσης αλλά και άλλων έμμεσων φόρων, όπως ποτά και τσιγάρα, που ήδη έχουν αυξηθεί.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη στις προτάσεις της ευρωπαϊκής έκθεσης είναι να επιβληθεί ως νέο μέτρο, η επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος στην ιδιοκατοίκηση.

Επίσης, προτείνουν νέα κατάργηση των φοροαπαλλαγών στη φορολογία εισοδήματος, τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης και της συλλογής ΦΠΑ και την αύξηση των φόρων στην κατοχή ακίνητης περιουσίας.
http://www.newsit.gr/
Δημοσίευση σχολίου