Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Όλα μπάχαλο!

Είμαστε στο ξεκίνημα της χρονιάς και τα έχουμε "δει" όλα. Κάλπες, λίστες, απεργίες, επιτάξεις, στικάκια, βίλες, βόμβες, μειώσεις, ταξίδια, επιτροπές, νέα κόμματα, διαγραφές, χιόνια, αυξημένο πετρέλαιο, αιθαλομίχλη, αυξήσεις τιμών. Ένα δεν έχουμε δει ακόμα. Τον Έλληνα στο δρόμο.
Αυτόν που ψάχνει για δουλειά, που ανακατεύει όλο το σπίτι για να βρει μπακιράκια να τα βάλει όλα μαζί μπας και πάρει κανά φρατζόλι ψωμί, αυτόν που βασανίζεται καθημερινά από άπληστα αφεντικά, αυτόν που πληρώνει γιατί φοβάται μήπως χάσει αυτά που απόχτησε με αίμα, αυτόν που κυνηγάει τον πελάτη με το τουφέκι.
Αντίθετα βλέπω γεμάτα τραπέζια σε καφετέριες και σε μπουζουξίδικα, τζιπάκια στην άσφαλτο, συνδικαλιστές να κινητοποιούνται χωρίς συνεννόηση, οπαδούς κομμάτων να διαρηγνύουν τα ιμάτια τους, λαμογιές, τελευταία μοντέλα i phone.

Πέσανε λέει από τα σύννεφα με τη νέα δημοσκόπηση που φέρνει Ν.Δ. και Σα(χλα)μάρα μπροστά από ΤΣΙΡΥΖΑ και Τσιπουρόπαιδο. Και; Δεν το περίμεναν αυτό τα παλουκάρια; Ο ένας βγαίνει και λέει έξω από το ΝΑΤΟ, ο άλλος έξω από το ευρώ , ο άλλος έξω από την ευρωζώνη, ο άλλος λέει να επιβληθεί φόρος στους χριστιανούς, ο άλλος λέει μέσα στην ευρωζώνη, ο άλλος λέει θα πληρώσουμε το αηδιαστικό χρέος, ο άλλος λέει θα το διαγράψουμε το χρέος. Κόβουν πίτες, κόβουν βόλτες, κόβουν επιδόματα, κόβουν μισθούς κι' ένας καλός που να το λέει η περδικούλα του δεν έχει βρεθεί να τους κόψει τη φόρα ή έστω καμιά σφαλιάρα. Οι μόνοι που κάτι θα κόψουν κατά πως φαίνεται είναι οι αγρότες την Ελλάδα στη μέση.

Που είναι τελικά οι θιγόμενοι; Οι άνεργοι, οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι απολυμένοι, οι καρκινοπαθείς, οι χήρες, οι ανάπηροι, οι συνταξιούχοι, οι κάτω των 25, οι πάνω των 25, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι ενοικιαστές.
'Αλλοι για Χίο τράβηξαν κι' άλλοι για Μυτιλήνη. Αντί να υπάρχει ένωση, υπάρχει διαχωρισμός χειρότερος από πριν. Οι δυσαρεστημένοι της ΝΔ πήγαν σε ΑΝ.ΕΛ. και Χρυσή Αυγή. Οι δυσαρεστημένοι του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ είναι άφαντο ή μάλλον κάνει πλάτες.
Άλλαξε ο κολιές κι' έγινε βραχιόλι, αλλαξοκολιές σε ταμπέλες κάνει ο κόσμος. 

Τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα θα μου πει κάποιος; Τι συμβαίνει στο λαό ξέρει κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...