Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

5 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ (ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ) ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ


1) Σύμφωνα με ορο του Μνημονίου, το κρατος δεν μπορει να δανειστεί απο οποιαδήποτε αλλη πηγη για να καλυψει το χρεος του.

2) Από την άλλη όμως, το ελληνικο κρατος χρωσταει ΚΑΙ σε Ελληνες (απο συναλλασσομενους με το δημοσιο μέχρι υπερωριες και εφαπαξ σε υπάλληλους του) ένα τεραστιο ποσο, αντίστοιχο με αυτο του εξωτερικου χρέους. Και παιρνει ενυποθηκα δανεια απο διεθνεις τοκογλύφους για να μπορεσει να πληρωσει τα ποσα αυτα, σταδιακα, βουλιαζοντας τη χώρα ακομα περισσοτερο στο εξωτερικο χρεος της.

3) Αντι, λοιπον, να πουλήσει τη ΔΕΗ (ή την ΕΥΑΘ – που έχει παει «πακετο» με τον Αλιακμονα και δεν μας το λενε...) στα διεθνη λαμογια, το κρατος μπορει να εκδώσει Εσωτερικο Ομόλογο σε όσους Ελληνες έχουν «λαμβάνειν» απο το κρατος.

4) Δημοπρατεί μετοχές ΔΕΗ (και λοιπά) αποκλειστικά μεταξύ κατόχων Εσωτερικών Ομολόγων, με την προϋπόθεση οτι οι μετοχές που θα παρουν στα χέρια τους οι ιδιώτες δεν θα ειναι μεταβιβάσιμες για μια 5ετία.

5) Σχηματίζονται Ομάδες Κατοχων Εσωτερικών Ομολόγων που διαπραγματεύονται συλλογικά με ελληνικές τράπεζες -ή και «τρίτες» τράπεζες του εξωτερικού (ρωσικές κλπ)- την σύναψη ενυπόθηκων δανείων με «ενέχυρο» αυτα τα Εσωτερικά Ομόλογα. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΣΡΕΕΙ ΡΕΥΣΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. Στο διάστημα αποπληρωμής του δανείου, οι κατοχοι των Εσωτερικών Ομολόγων εισπράττουν τα μερισματα απο τις μετοχές που έχουν υποθηκεύσει.

Δ. Χοϊδας

http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=1277654467

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...