Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.
Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.
Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς. Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.
Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.
Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!
Το ψήφισμα αυτό βγήκε έπειτα από μια επίπονη διαδικασία γενικής συνελεύσεως, στην οποία συμμετείχαν 1500-2500 άτομα. Αξίζει από αυτή την διαδικασία να κρατήσουμε, το κλίμα ουσιαστικής δημοκρατίας που επικράτησε (καθώς ακούστηκαν ΟΛΕΣ οι δυνατές απόψεις σε κλίμα απόλυτου σεβασμού), αλλά και το υψηλό επίπεδο ωριμότητας που διακατείχε τους συμμετέχοντες.

Αυτή τη στιγμή εξελίσσεται στις πλατείες των μεγάλων πόλεων ένα πραγματικό κίνημα. Προς το παρόν, μ' αυτά που λέει και κάνει έχει αποφύγει να καπελωθεί από τους φαύλους πλέον κύκλους της μεταπολιτευτικής αμφισβήτησης και αυτό το καθιστά εξαιρετικά δημιουργικό και βαθύ κίνημα.

Από το Σύνταγμα και από τη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή δε λείπει τίποτα. Ούτε οι ελληνικές σημαίες, ούτε ο εθνικός ύμνος, ούτε οι ζυμώσεις και ένας παραπέρα προβληματισμός. Γι' αυτό αξίζει να συμμετέχουμε, να γίνουμε κομμάτι αυτής της δημιουργικής κίνησης...

Εξάλλου όπως έλεγε και ο Μάο, οι αγωνιστές πρέπει να αισθάνονται μέσα στα αυθεντικά κινήματα σαν το ψάρι μέσα στο νερό...
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/05/blog-post_965.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...