Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Οι 15 συμπεριφορές που προκαλούν ασθένειες

Ο βοτανολόγος είχε 23 συζύγους και μεγάλωσε περισσότερα από 200 παιδιά

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο βοτανολόγος Li Ching-Yuen γεννήθηκε στην Κίνα το 1677 (αν και ο ίδιος υποστήριξε ότι γεννήθηκε το 1736). Καθ ‘όλη τη μακρά ζωή του, ασκήθηκε συνεχώς στα/στον βότανα-ισμό και τις πολεμικές τέχνες .. Το 1930, η εφημερίδα New York Times τύπωσε ένα άρθρο στο οποίο δημοσιεύθηκαν επίσημα κινεζικά κρατικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν. Τα έγγραφα αυτά, που χρονολογούνται από το 1827, περιελάμβαναν επίσημα συγχαρητήρια για τα 150α γενέθλια του Li Ching-Yuen . Αργότερα έγγραφα, που χρονολογούνται από το 1877, περιελάμβαναν επίσημα συγχαρητήρια για την 200η επέτειο του.

Πώς το έκανε αυτό;

HO’OPONOPONO Μια τεχνική Θεραπείας που ανατρέπει τα πάντα


πηγή


HO’OPONOPONO
Του Joe Vitale
Απόδοση στα Ελληνικά: Γιώργος Κυρίτσης
Πριν δύο χρόνια άκουσα για κάποιον θεραπευτή στη Χαβάη, ο οποίος θεράπευσε ένα ολόκληρο θάλαμο εγκληματικά παραφρόνων ασθενών – χωρίς ποτέ να δει κανέναν από αυτούς. Ο ψυχολόγος μελετούσε το φάκελο ενός ασθενούς και μετά κοιτούσε μέσα του να δει με ποιο τρόπο δημιούργησε την ασθένεια εκείνου του ανθρώπου. Καθώς βελτίωνε τον εαυτό του, βελτιωνόταν και ο ασθενής.
Όταν πρωτοάκουσα την ιστορία, σκέφτηκα ότι θα ήταν κάποιος αστικός μύθος. Πώς ήταν δυνατόν κάποιος να θεραπεύει έναν άλλο, θεραπεύοντας τον εαυτό του; Πώς θα μπορούσε, ακόμα και ένας άριστος γνώστης της αυτο-βελτίωσης, να θεραπεύσει τους εγκληματικά παράφρονες; Δεν είχε κανένα νόημα, ούτε λογική, οπότε διέγραψα την ιστορία.
Όμως ένα χρόνο αργότερα την άκουσα ξανά. Άκουσα ότι ο θεραπευτής χρησιμοποιούσε μια χαβανέζικη θεραπευτική διαδικασία που ονομάζεται ho’oponopono. Δεν είχα ακούσει ποτέ γι αυτή, αλλά δεν έφευγε από το νου μου. Αν η ιστορία είχε κάποια αλήθεια, θα έπρεπε να

Αγιουρβέδα.

Οι περισσότεροι λοιπόν έχετε ακούσει και όπως εχω προαναφέρει η λέξη «Αγιου» (Ayu) σημαίνει όλες τις πλευρές της ζωής από τη γέννηση μέχρι το θάνατο, υγεία,ζωή Η λέξη «Βέδα» (Veda) σημαίνει γνώση ή μάθηση, επιστήμη .
Ετσι λοιπόν έχουμε την “επιστήμη της ζωής“. Πρόκειται για ένα τρόπο ζωής και περιγράφει τη διατροφή, την ιατρική καθώς τι είναι ευεργετικό και τι επιβλαβή.
Οι ρίζες της Αγιουρβέδα ανάγονται στις αρχές της κοσμικής δημιουργίας. Οι Ινδοί φιλόσοφοι αναφέρουν ότι η Αγιουρβέδα προέρχεται από τον Βράχμα, το δημιουργό του σύμπαντος. Ο Βράχμα , η άδηλη μορφή λοιπόν του Αγιου Θεού, ο οποίος δημιούργησε και έδωσε μορφή σε όλο τον ορατό κόσμο.
Η Αγιουρβέδα λοιπόν είναι ένα από τα πιο

Ανθοϊάματα Μπαχ.

Τα ανθοϊάματα Μπαχ (Bach Flower Remedies) είναι μια εναλλακτική μέθοδος θεραπείας, την οποία ανακάλυψε ο Άγγλος γιατρός Έντουαρντ Μπαχ, στις αρχές του 20ου αιώνα. Παρασκευάζονται από 38 διαφορετικά λουλούδια της Αγγλίας και είναι τελείως ακίνδυνα, χωρίς καμία παρενέργεια ή αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα ή ουσίες. Έτσι μπορεί να τα πάρει καθένας (ακόμα και μωρά και ζώα), αρκεί να βρει ποια από τα 38 ταιριάζουν στην δική του περίπτωση.
Τα ιάματα Μπαχ ανήκουν στις ενεργειακές θεραπείες. Σύμφωνα με τους θεραπευτές και όσους τα χρησιμοποιούν, θεραπεύουν το

Περπατήστε χωρίς να βαρεθείτε!


Tο περπάτημα μπορεί να προσφέρει οφέλη σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως επιπέδου φυσικής κατάστασης, αλλά και να αποτελέσει την ασφαλέστερη άσκηση για χρόνια προβλήματα ή μετατραυματικές φάσεις (έπειτα από συνεννόηση φυσικά γιατρού-γυμναστή). Eμείς θα σας βοηθήσουμε στο σχεδιασμό του κατάλληλου προγράμματος, αναλύοντάς σας τις βασικές παραμέτρους που πρέπει να προσέξετε, ώστε να έχετε μια πλήρη και ασφαλή άσκηση.


Ο φαύλος κύκλος της χαμηλής αυτοεκτίμησης

Ο φαύλος κύκλος της χαμηλής αυτοεκτίμησης
Αυτοεκτίμηση είναι οι σκέψεις, η στάση, οι αντιλήψεις, οι προσδοκίες και τα συναισθήματα που έχω για τον εαυτό μου, γι΄ αυτό που είμαι, γι΄ αυτά που μπορώ να κάνω, για το πώς νομίζω ότι με βλέπουν οι άλλοι.
Μπορεί να νιώθουμε ικανοποίηση από τις επαγγελματικές μας επιδόσεις, ωστόσο να μας διακατέχουν βαθιές συναισθηματικές ελλείψεις στον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε με το άλλο φύλο. Μάλιστα, μια τέτοια συναισθηματική έλλειψη μπορεί να μας κάνει να υπερλειτουργούμε στον επαγγελματικό τομέα, προκειμένου να αντλήσουμε την αυτοεκτίμηση που μας λείπει από τις διαπροσωπικές μας δεξιότητες.
Η αυτοεκτίμηση καθοδηγεί τη συμπεριφορά μας σχεδόν με έναν τυφλό τρόπο. Ο άνθρωπος με υψηλή αυτοεκτίμηση συνήθως έχει θετική στάση απέναντι στη ζωή, αποδέχεται τον εαυτό του, παίρνει αποφάσεις με την απαραίτητη σιγουριά, η εικόνα του για τον εαυτό του και τα πιστεύω του δεν πλάθονται από τρίτους, θέτει ψηλούς στόχους και βλέπει τον εαυτό του ώς καθοδηγητή στη θετική έκβαση των πραγμάτων που αναμένει να έχει στη ζωή του.
Αντίθετα, αυτός που έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση τείνει να έχει μη διεκδικητική συμπεριφορά, βυθίζεται σε αρνητικούς εσωτερικούς διαλόγους, κυριαρχείται από μόνιμο άγχος και αυτοαμφισβήτηση, δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις, επηρεάζεται εύκολα, αποφεύγει να θέτει στόχους για να μην αποτύχει και μπορεί να εμπλέκεται σε παθολογικές σχέσεις που καταλήγουν να τον κάνουν να νιώθει αδύναμος.
Ο μηχανισμός της «αυτοεκπληρούμενης προφητείας» αρχίζει να τον καθοδηγεί: μια εικαζόμενη ανεπάρκεια μπορεί να μετατραπεί σε πραγματική! Παγιδεύεται σε έναν φαύλο κύκλο που γεννά καθημερινές χειμαρρώδεις αρνητικές σκέψεις, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει στον εαυτό του να αμφισβητήσει τις αδυναμίες του. Με άλλα λόγια, η χαμηλή αυτοεκτίμηση θρέφει μια παθητική και αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, η οποία με τη σειρά της ύπουλα πείθει τον άνθρωπο για την αναξιότητά του.
Οι γονείς που απορρίπτουν το παιδί, που αδυνατούν να το αποδεχθούν γι΄ αυτό που είναι, που το μαθαίνουν ότι η αυτοαξία εξαρτάται μόνον από την επιτυχία, δεν επιτρέπουν στο παιδί να λάβει την απαραίτητη για το ίδιο επιβράβευση και ασφάλεια.
Αντίστοιχα, ένα παθολογικά υπερπροστατευτικό περιβάλλον μπορεί να παρεμποδίσει το παιδί να αυτονομηθεί και να νιώσει μέσα του δυνατό. Φυσικά, πολλά παιδιά που έχουν μεγαλώσει σε αντίξοα ή ευνουχιστικά περιβάλλοντα έχουν καταφέρει να ορίσουν την ταυτότητα τους έξω από αυτά, υπερβαίνοντας το τραύμα.
Τη ματαιωμένη μας αυτοεκτίμηση είναι δυνατόν να τη χτίσουμε από την αρχή. Ας μην ξεχνάμε ότι η ευτυχία δεν είναι πάντα οφθαλμοφανής, αλλά δημιουργείται μέσα από αυτό που εμείς βλέπουμε. Από αυτά που επιλέγουμε να δούμε. Με αφορμή τον μύθο του Σίσυφου, ο Αλμπέρ Καμί γράφει «Ιl faut imaginer Sisyphe heureux» (πρέπει να φανταστούμε τον Σίσυφο ευτυχισμένο).
Η Μυρσίνη Κωστοπούλου
H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIΑΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

Η ιπποκράτεια δίαιτα αντιγήρανσης.

Όσο πιο άσπρα και επεξεργασμένα είναι τα δημητριακά και το ψωμί που τρώμε, τόσο λιγότερη είναι η ζωοποιητική τους δύναμη και η θρεπτική τους αξία. Μάλιστα με τον χημικό τρόπο που σήμερα επεξεργάζονται και παράγονται απ’ τις βιομηχανίες τροφίμων αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Τα λευκά άλευρα δεν περιέχουν τίποτε άλλο εκτός από άμυλο, που προέρχεται απ’ το κέντρο του σπόρου, που είναι περιοχή πολύ φτωχή σε ηλιακή ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Η αγνή διαδικασία της ολικής αλέσεως, της ζυμώσεως και του σωστού ψησίματος αποτελούν τις προσπάθειες του αρχαίου ανθρώπου να συνδυάσει το εύπεπτο με το νόστιμο και το υγιεινό.
«Συμπεραίνω λοιπόν ότι ο παλαιότερος άνθρωπος αναζήτησε τροφή, που να εναρμονίζεται καλύτερα με τον οργανισμό του κι έφθασε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Επεξεργάσθηκε το σιτάρι, το μούσκεψε, το ξεφλούδισε, το άλεσε, το κοσκίνισε, το ζύμωσε, το έψησε κι έφτιαξε άρτο, παρομοίως έκανε και με το κριθάρι. Πειραματίσθηκε με τις τροφές, τις έβρασε, τις έψησε, τις ανακάτεψε, συνδύασε τα ισχυρά και αμιγή συστατικά με τα ασθενέστερα, ώστε να τα προσαρμόσει στον ανθρώπινο οργανισμό, πάντοτε με γνώμονα την σκέψη, ότι οι βαριές τροφές, που δεν μπορούσαν ν’ αφομοιωθούν απ’ τον οργανισμό, προκαλούσαν πόνο, αρρώστια και θάνατο, ενώ οι άλλες συντελούσαν στην θρέψη, την ανάπτυξη και

Τα γιατροσόφια του χειμώνα



Αυτό το χειμώνα καταπολεμήστε ό,τι σας ενοχλεί και σας κάνει να αρρωσταίνετε με απλούς – παραδοσιακούς τρόπους!
Εξάλλου είναι γνωστό ότι το κρυολόγημα είναι μια ασθένεια που αν την αντιμετωπίσεις με κοτόσουπα και χαμομήλι θα κρατήσει επτά ολόκληρες μέρες, ενώ αν την πολεμήσεις με φάρμακα θα κρατήσει `μόνον´ έξι! Αυτή είναι η πικρή αλήθεια για τις προόδους της επιστήμης σε σχέση με το κρυολόγημα.

Tι μπορούμε τελικά να κάνουμε για να τα βγάλουμε πέρα με το συνάχι, το βήχα και τον

Κράταιγος για την αρτηριακή πίεση και όχι μόνο…

Κράταιγος για την αρτηριακή πίεση και όχι μόνο…
Crataegus oxyacantha(κράταιγος ο οξυάκανθος)
Λαικές τοπικές ονομασίες…Τρικουκιά, μουρτζιά, κουδουμουλιά.

Θάμνος ή μικρό δέντρο με αγκαθωτά κλαδιά, κόκκινο καρπό και άνθη με λευκά πέταλα που εμφανίζονται τον Μάιο και Ιούνιο. Πολύ κοινό στην Ελλάδα, σε φράκτες, δάση, πετρώδεις περιοχές. Χρησιμοποιούμενα μέρη είναι το άνθος και κυρίως ο καρπός.

Φαρμακολογική δράση έχουν και τα συγγενή είδη C. monogyna, C. pentagyna.
Περιέχει φλαβονοειδή (κερκετίνη, βιτεξίνη), ανθοκυανιδίνες και προανθοκυανιδίνες, που έχουν επίδραση στο καρδιοαγγειακό σύστημα, ισχυρή δράση τύπου βιταμίνης Ρ. Αυτά δίνουν και το χρώμα στον καρπό, από μπλε μέχρι κόκκινο, όχι μόνο στον κράταιγο, αλλά και σε πολλούς άλλους καρπούς όπως το βατόμουρο, η κερασιά, το σταφύλι. Τα φλαβονοειδή έχουν επίσης συνεργική δράση με τη βιταμίνη C, καθώς την σταθεροποιούν προστατεύοντάς την από την οξείδωση, με συνέπεια να αυξάνουν τα ενδοκυτταρικά της επίπεδα.
Επιπλέον, τα φλαβονοειδή παρουσιάζουν σταθεροποιητική δράση έναντι του κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη του σώματος που είναι υπεύθυνη για την ακεραιότητα των τενόντων, των χόνδρων και των συνδέσμων. Η αποδόμησή του κατά τη διάρκεια φλεγμονωδών διαδικασιών, συνδέεται με την εμφάνιση διαφόρων παθήσεων του συνδετικού ιστού, πχ ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Αυτό που ιδιαίτερα χαρακτηρίζει τον κράταιγο είναι η παρουσία των καρδιοτονωτικών αμινών (φαινυλαιθυλαμίνη, μεθόξυ- φαινυλαιθυλαμίνη, τυραμίνη και ισοβουτυλαμίνη), χολίνης, ακετυχολαμίνης, πουρινών (αδενοσίνη, αδενίνη, γουανίνη και καφεϊκό οξύ), αμυγδαλίνης, πηκτίνης και τριτερπενίων.
Το εκχύλισμα κράταιγου είναι κλινικά αποτελεσματικό στη μείωση της αρτηριακής πίεσης: Ήπιο αντιυπερτασικό και καρδιοτονωτικό. Συνεργικό των φαρμάκων δακτυλίτιδας.

Αυτή η δράση προκύπτει σαν αποτέλεσμα τριών διαφορετικών επιδράσεων:
1) Της αύξησης της ροής του αίματος στις στεφανιαίες αρτηρίες (αγγειοδιαστολή, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια)
2) Της αύξησης της έντασης συστολής των καρδιακών μυών (με αποτέλεσμα την υποχώρηση ορισμένων τύπων αρρυθμίας)
3) Της παρεμπόδισης του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτασίνης (MEA), που μετατρέπει την αγγειοτασίνη Ι σε αγγειοτασίνη ΙΙ. Η αγγειοτασίνη ΙΙ αποτελεί ισχυρό αγγειοσυσπαστικό, διεγείρει την απελευθέρωση αλδοστερόνης και της αντιδιουρητικής ορμόνης και προκαλεί νεφρική κατακράτηση νατρίου. Πρόσφατα αποδείχτηκε ότι ορισμένες προανθοκυανιδίνες παρουσιάζουν ανάλογη συμπεριφορά με την καπτοπρίλη (capoten). Η καπτοπρίλη υπήρξε ο πρώτος δραστικός από το στόμα αναστολέας ΜΕΑ που χρησιμοποιήθηκε για την αρτηριακή υπέρταση.
Οι κλινικές εφαρμογές του φυτού αφορούν και την αρτηριοσκλήρυνση, πιθανώς λόγω της δράσης του επί του κολλαγόνου της αθηρωματικής πλάκας. Αυτό είναι φαινόμενο, όπως και η μείωση της χοληστερόλης, που παρατηρείται σε όσα φυτά είναι πλούσια σε προανθοκυανιδίνες (βλ. σταφύλι). Τέλος, χρησιμοποιείται σαν ηρεμιστικό σε περιπτώσεις άγχους με ταχυκαρδίες, αϋπνίες νευρικής φύσης, πράγμα που συχνά συμβαίνει και στην εμμηνόπαυση.
Δοσολογία: Το βάμμα, 80 περίπου σταγόνες (4-5ml) σε λίγο νερό, πριν τα γεύματα.
Προφυλάξεις: Ο κράταιγος παρουσιάζει πολύ μικρή τοξικότητα.
H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA.

εδώ

Σιταρόχορτο, η αμβροσία των θεών.

Το σιταρόχορτο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πάρα πολύ διάσημο για τις εξαιρετικές ευεργετικές του ιίότητες στον ανθρώπινο οργανισμό.
Είναι πολύ απλό στην παρασκευή του και εξαιρετικά φθηνό.

Διαβάστε παρακάτω τι κάνει.
Είναι το μοναδικό προϊόν που γνωρίζει ο άνθρωπος που έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τον οργανισμό μας από βαριά μέταλλα, νεκρά κύτταρα, νεκρές μεμβράνες και τοξίνες που συσσωρεύονται στους πόρους του παχέος εντέρου για χρόνια.
Αποτοξινώνοντας και τρέφοντας τον οργανισμό μας συγχρόνως

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Oξυζενέ: Η άγνωστη θαυματουργή θεραπεία που μας κρύβουν οι επιστήμονες και οι φαρμακευτικές εταιρείες!!!


Oξυζενέ:
Η άγνωστη θαυματουργή θεραπεία που μας κρύβουν οι επιστήμονες και οι φαρμακευτικές εταιρείες!!!
Το γνωστό οξυζενέ φαίνεται να συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος ασθενειών.
Παρόλο όμως,
που αρκετοί επιστήμονες πραγματοποιούν αποκαλυπτικές μελέτες για τις ιαματικές του ιδιότητες,
τα συμπεράσματά τους υποβαθμίζονται συστηματικά από

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Περί στάχτης...



Οι αμέτρητες χρήσεις της στάχτης 
Εκτός από καθαριότητα στο πολιτικό σύστημα προσφέρει και πολλά ακόμα, δοκιμασμένα αιώνες τώρα.
- Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Η Αλισίβα είναι η γνωστή μας στάχτη ή το σταχτόνερο καλύτερα.
Το καλύτερο απορρυπαντικό που επινόησε ποτέ ο άνθρωπος.
Καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει σε βάθος.
Κάνει τα πιάτα μας να τρρρρίζουν από καθαριότητα και όχι μόνο τα πιάτα, αλλά όλα τ’ αγγεία. Καθαρίζει τα πάντα.
Ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες.
Βράστε την στάχτη με νερό, και τρίψτε με αυτό οτιδήποτε θέλετε να καθαρίσετε.
Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.
Καθαρίζει ακόμα και τις σκουριές, που έχουν ποτίσει στα μάρμαρα.
Απίστευτη καθαριότητα και υγιεινή!!!
Την χρησιμοποιούμε στην παρασκευή

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ρίγανη: η ισχυρότερη πανάκεια της φύσης!




Origanum heracleoticum
Greek Oregano
Origanum vulgaris hirtum
αρχικά της δίνεται η βοτανική ονομασία Origanum heracleoticum
“ορίγανος Ηρακλεωτική ,οι δε κονίλην καλούσι” μας λέει ο Διοσκουρίδης
αργότερα ονομάζεται Origanum vulgare hirtum και είναι η αληθινή Ελληνική ρίγανη-Origanum vulgaris hirtum is the true Greek Oregano
με γεύση τόσο έντονη που μουδιάζει το τέλος της γλώσσας όταν είναι φρέσκια και
τα άνθη της ελληνικής ρίγανης είναι λευκά
………………………………………….
στο σύγχρονο κόσμο μας

Βιταμίνη c: το ελιξήριο της νιότης!

Παρά τα νέα δραστικά συστατικά που ανακαλύπτει συνεχώς η κοσμετολογία, η βιταμίνη C εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα στον τομέα της αντιγήρανσης. Ωστόσο, νέες μελέτες τής προσθέτουν έξτρα πλεονεκτήματα. Τελικά, τι ακριβώς συμβαίνει με αυτήν τη βιταμίνη;
Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 20 χρόνια, όταν ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου Duke των Η.Π.Α. δημοσίευσε μια πρωτοποριακή έρευνα, η οποία αποδείκνυε ότι η τοπική χρήση βιταμίνης C σε πειραματόζωα μείωνε τις φθορές που προκαλούσε η UVB ακτινοβολία στο δέρμα τους. Όπως ήταν φυσικό, το πόρισμα της μελέτης εξαπλώθηκε ταχύτατα παγκοσμίως και η κοσμετολογία ανακάλυψε ένα

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Άγχουσα η φαρμακευτική.

Βιότοπος – περιγραφή:

Η λατινική ονομασία του βοτάνου είναι
Anchusa officinalis L. (Άγχουσα η φαρμακευτική) και την συναντούμε με τις ονομασίες άγχουσα, βοϊδόγλωσσα, σκυλόγλωσσα, αλκάνη, λύκοψις.
Ανήκει στην οικογένεια των Βοραγινιδών. Φυτρώνει σε όλη την Ευρώπη, κύρια όμως στη νότια. Στη χώρα μας συναντούμε 15 περίπου είδη άγχουσας. Η πλέον γνωστή όμως είναι αυτή που αναφέρουμε σήμερα.
Είναι φυτό διετές, χνουδωτό, που φτάνει σε ύψος τα 70 εκατοστά Τα άνθη του πλούσια πηγή νέκταρ (οι μέλισσες του έχουν ιδιαίτερη αδυναμία και το προτιμούν) και έχουν ζωηρό κυανό ή ιώδες χρώμα. Μερικές φορές είναι και λευκά.
Είναι πολύ συγγενικό με την Anchusa italica που καλλιεργείται συχνά στους κήπους ως καλλωπιστικό. Είναι αρκετά διαδεδομένο και το συναντούμε σε χέρσα εδάφη και πλαγιές. Προτιμά τα ηλιόλουστα σημεία με στεγνό, μη όξινο, πλούσιο σε άζωτο έδαφος.

Συστατικά-χαρακτήρας:
Το φυτό περιέχει τα αλκαλοειδή κυνογλωσσίνη και κονδολιδίνη, ταννίνη και βλεννώδης ουσίες. Η ρίζα δίνει

ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ











Ο λιναρόσπορος είναι ένα από τα παλαιότερα καλλιεργήσιμα φυτά, περισσότερο από 5000 χρόνια πριν, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι εκτίμησαν τα θεραπευτικά αποτελέσματά του. Ο λιναρόσπορος έχει αρχίσει να καλλιεργείται το 3000 Π.Χ. από τους Βαβυλώνιους.
 Στην Ευρώπη o λιναρόσπορος έχει τη φήμη ως το παλαιότερο φυτό πηγής οξέων και επίσης ως το αρχαιότερο ιατρικό φυτό. Ο Καρλομάγνος αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαικής Αυτοκρατορίας διένειμε έναν νόμο, διατάζοντας
 την καθημερινή κατανάλωση λαδιού από λινάρι.
flaxseedΕπίσης ο Mahatma Gandhi που μιλήσε για τη σημασία του λιναρόσπορου,
 και είπε "όταν ο σπόρος του λιναριού γίνει συνήθεια στην καθημερινή διατροφή μας,
 θα υπάρξει και καλύτερη υγεία."
Μερικοί διατροφολόγοι και ερευνητές θεωρούν ότι ο λιναρόσπορος και το λάδι του
 είναι το σημαντικότερο συμπλήρωμα για την προώθηση της υγείας μας.
Στα τρέχοντα σχέδια για τη διατροφή μας δεν λαμβάνουμε υπόψη μας την καθημερινή
 ανάγκη για τα ουσιαστικά λιπαρά οξέα, επειδή οι πηγές τους είναι σπάνια μέρος της
 διατροφής μας. Το λινάρι και το λάδι λιναριού εξαφανίστηκαν από τη διατροφή μας
 συνολικά μέσω των αιώνων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σχεδόν κανένας
 - ακόμη και οι συνειδητοί άνθρωποι που κάνουν υγιεινή διατροφή - έχουν μια
 χρόνια ανεπάρκεια στο ουσιαστικό λιπαρό οξύ αποκαλούμενο άλφα-λινολενικό οξύ
,ο λιναρόσπορος με την πλούσια περιεκτικότητά του σε α-λινολενικό οξύ και
λιγνάνες, έχει αποτελέσει εδώ και χρόνια αντικείμενο εκτεταμένης μελέτης για
 πιθανές προφυλακτικές επιδράσεις έναντι του καρκίνου του μαστού,
προστατεύει την καρδιά, μειώνει τη χοληστερίνη και ενισχύει το
 ανοσοποιητικό σύστημα.
Το σώμα μας χρειάζεται τα λιπαρά οξέα για μια καλύτερη απορρόφηση των
 θρεπτικών ουσιών και την καλύτερη άρνηση των τοξινών. Σχεδόν οποιοδήποτε
 σωματικό σύστημα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις φυσικές ιδιότητες του λιναρόσπορου, συμπεριλαμβανομένου του καρδιαγγειακού, ανοσοποιητικού, χωνευτικού,
 σεξουαλικού, και νευρικού συστήματος. Τα λιπαρά οξέα απαιτούνται,
 αλλά δεν μπορούν να συντεθούν από το σώμα από άλλα λίπη.
Το λινέλαιο (όχι λιναρέλαιο) προέρχεται από τους σπόρους των φυτών του λιναριού.
 Είναι μια από τις καλύτερες πηγές των απαραίτητων λιπαρών οξέων και είναι
 η πλουσιότερη φυσική πηγή λινολενικού οξέος. Περιέχει περίπου
 50-60 τοις εκατό του λιπαρού οξέος ωμέγα-3, γνωστά ως άλφα-λινολενικό οξύ (LNA),
 και κατά προσέγγιση 18-20 τοις εκατό του λιπαρού οξέος ωμέγα-6, γνωστά
 ως λινελαϊκό οξύ (LA).
Τα ουσιαστικά λιπαρά οξέα έχουν διάφορες σημαντικές λειτουργίες.
 Είναι ένα απαραίτητο συστατικό των τοιχωμάτων των κυττάρων και των
 κυψελοειδών μεμβρανών ανάμεσα στο σώμα, βοηθούν στην ενεργειακή
 παραγωγή, και βοηθούν τη διακοπή της χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.
Το λάδι από το λιναρόσπορο είναι ένα πολύ σημαντικό θρεπτικό συμπλήρωμα
 επειδή είναι καλύτερη πηγή λιπαρού οξέος ωμέγα-3.
Δεδομένου ότι το καθαρό λάδι λιναριού δεν είναι σταθερό στον περιβαλλοντικό
 αέρα λόγω της εξαιρετικής υψηλής συγκέντρωσης στα ακόρεστα λιπαρά οξέα,
 και δεδομένου ότι έχει μια δυσάρεστη προτίμηση για μερικούς ανθρώπους,
 οι επιστήμονες ανέπτυξαν τις κάψουλες ζελατίνης για την Κ-link. Μέσω μιας
 ευγενούς διαδικασίας, αυτές οι κάψoυλες περιβάλλουν το φυσικό λάδι. Η ζωή
αποθήκευσης επεκτείνεται σε 24 μήνες. Το πρόσθετο όφελος είναι ότι οι
 κάψουλες μπορούν να καταπωθούν εύκολα μετά από ένα γεύμα με κάποιο
υγρό ή μπορείτε να το παίρνεται μέσω της προσθήκης του λιναρόσπορου ή ελαίου
σε συνδυασμό με τα φαγητά σας. Κυρίως τα προμηθευόμαστε από ειδικά βιολογικά
καταστήματα.
Η καθημερινή συμπλήρωση της διατροφής σας με το λιναρόσπορο μπορεί να βοηθήσει
το σώμα σας με τους διάφορους τρόπους:
• Πέψη: Το λάδι από το λιναρόσπορο υποκινεί τη λειτουργία του συκωτιού. Επίσης το
λάδι από το λιναρόσπορο υποκινεί και διευκολύνει τη μετακίνηση των αποβλήτων
από τα έντερα αποτοξινώνοντας τον οργανισμό.
• Μάτια: Το λάδι από το λιναρόσπορο βελτιώνει την αντίληψη όρασης και χρώματος.
• Τρίχα: Το λάδι από το λιναρόσπορο είναι χρήσιμο στην επεξεργασία της πιτυρίασης.
Επίσης μπορεί απέραντα να βελτιώσει τον όρο της θαμπής τρίχας.
Πρόσφατα οι επιστημονικές έρευνες έφεραν στο φως κάποιες πολύ σημαντικές
ιδιότητες του λιναρόσπορου (από την έκθλιψη του οποίου παράγεται το λιναρέλαιο).
Σύμφωνα λοιπόν με τους ερευνητές, οι σπόροι του λιναριού είναι η πλουσιότερη
φυσική πηγή σε ω-3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ περιέχουν και ένα είδος φυτοοιστρογόνων, τις λιγνάνες, που προλαμβάνουν τον καρκίνο ή καθυστερούν
την εξέλιξη του, προστατεύουν την καρδιά, μειώνουν τη χοληστερίνη και ενισχύουν
το ανοσοποιητικό σύστημα.
Μια μελέτη σε γυναίκες που περίμεναν να υποβληθούν σε επέμβαση για καρκίνο
του μαστού κατέδειξε ότι όσες κατανάλωσαν αρτοσκευάσματα με λιναρόσπορο
σε καθημερινή βάση (περίπου 4 κουταλιές της σούπας αλεσμένους
λιναρόσπορους σε κάθε ψωμάκι) είχαν πιο αργό ρυθμό ανάπτυξης της αύξησης
των όγκων, ενώ άλλη μελέτη σε άντρες που έπασχαν από καρκίνο του προστάτη
και κατανάλωσαν περίπου 30 γρ. αλεσμένους λιναρόσπορους την ημέρα, ως μέρος
μιας διατροφής με λίγα λιπαρά, είδαν να επιμηκύνεται ο χρόνος που μεσολάβησε
μεταξύ της εμφάνισης του όγκου και της ανάγκης για χειρουργική επέμβαση.

Οι λιναρόσποροι επίσης καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα, ανακουφίζουν από το άσθμα,
τους πόνους της περιόδου, τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου και την κατάθλιψη. Μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε ως ρόφημα αλλά και να τους προσθέσετε στις σαλάτες τα μαγειρεμένα λαχανικά, ακόμα και στις σούπες.


λινάρι....
λιναρόσπορος....
λινέλαιο...
η σημαντικότερη πηγή ω-3 απαραίτητων λιπαρών οξέων για τον οργανισμό μας......
η σημαντικότερη πηγή α λινολενικού οξέος (ΑLA) με περιεκτικότητα έως και 70%....
μια από τις αξιολογότερες πηγές....
βιταμινών...
αμινοξέων...
ορυκτών μετάλλων...
πρωτεϊνών....
μια κουταλιά της σούπας -100γρ-λιναρόσπορου περιέχει:
ενέργεια:                                       534 kcl
υδατάνθρακες:                               28,8 g
πρωτεΐνες:                                     18,3 g
λιπαρά:                                         42,16 g
χοληστερίνη:                                   0,0 g
φυτικές ίνες:                                 27,3 g 
Βιταμίνες...
Κ:                                                     4,3 mg 
C:                                                     0,6 mg 
E:                                                 19,95 mg
B1-θειαμίνη:                                1,644 mg
B2-ριβοφλαβίνη:                          0,161 mg
B3-νιασίνη:                                    3,08 mg  
B6-πυριδοξίνη:                             0,473 mg
φυλλικό οξύ:                                   87 mcg 
χολίνη:                                            78,7 mg  
B5-παντοθενικό οξύ:0,985mg  
ηλεκτρολύτες...
κάλιο                                             750,0mg
νάτριο                                              30,0mg

Ορυκτά μέταλλα...
ασβέστιο:                                    255,0 mg
μαγνήσιο:                                   392,0 mg
φώσφορος:                                 642,0 mg
σίδηρος:                                       5,73 mg
χαλκός:                                        1,22 mg
μαγγάνιο:                                    2,48
mg
σελήνιο:                                      25,4 mg
το λινάρι-λοιπόν-το φυτό με το πανέμορφο μπλε του άνθος  είναι 

γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια....
λέγεται ότι έχουν  βρεθεί

Καρκίνος: το καλύτερα κρυμμένο μυστικό

ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας η την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον, δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί, εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Καρκίνος: το καλύτερα κρυμμένο μυστικό

Λένε ότι δεν υπάρχει καμία θεραπεία για αυτό το “κακό” τα πάντα είναι συνδεδεμένα, τα πάντα είναι σχετικά, με βιομηχανία τροφίμων – φαρμάκων.πάνω από 8 δεκαετίες η ανακάλυψη! και κανείς δεν σου είπε ότι η αιτία μιας από της μεγαλύτερες ασθένειες την δημιουργούν οι τροφές, η ασθένεια “καρκίνος” μπορεί να αποφευχθεί 99,99%
Το 1931 ο επιστήμονας Otto Heinrich Warburg (1883-1970) έλαβε το βραβείο Νόμπελ για την ανακάλυψη την κύρια αιτία του καρκίνου στη διατριβή του « Η κύρια αιτία και η πρόληψη του καρκίνου . ” Σύμφωνα με τον κ. Warburg, ο καρκίνος είναι το αποτέλεσμα των αντί φυσιολογικών και θρεπτικών ουσιών στον τρόπο ζωής.

Γιατί;

η αντί φυσιολογική (διατροφή τροφίμων και καθιστική ζωή) στο σώμα μας δημιουργεί ένα περιβάλλον της οξύτητας και αυτό, με τη σειρά του, προκαλεί την εκδίωξη του οξυγόνου από τα κύτταρα. Ο κ. Warburg δήλωσε:
“Η έλλειψη οξυγόνου και η οξέωση είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: όπου έχετε το ένα, έχετε και το άλλο.”
“Το οξυγόνο απορρίπτουν όξινες ουσίες, ενώ αλκαλικές ουσίες προσελκύουν οξυγόνου.”
“Στέρηση κύτταρο οξυγόνου για 48 ώρες μπορεί να το μετατρέψει σε καρκινικό.”
“Όλα τα κανονικά κύτταρα έχουν μια απόλυτη ανάγκη για οξυγόνο αλλά τα καρκινικά κύτταρα μπορεί να ζήσουν χωρίς οξυγόνο (αυτό είναι ένας κανόνας χωρίς εξαίρεση)”.
“Καρκινικός ιστος είναι λιπώδη ιστοί, ενώ οι υγιείς είναι αλκαλικοί.”
όλα αυτά το 1931 οι επιστήμονες γιατροί τι μαθαίνουν άραγε τώρα? μετά από τόσα χρονιά
Στο έργο του « Ο μεταβολισμός των όγκων », Warburg απέδειξε ότι όλες οι μορφές καρκίνου χαρακτηρίζονται από δύο βασικές προϋποθέσεις: οξέωση και υποξία (έλλειψη οξυγονώνεται ). Επίσης, ανακάλυψε ότι τα καρκινικά κύτταρα είναι αναερόβια (δεν αναπνέουν οξυγόνο) και δεν μπορούν να επιβιώσουν υπό την παρουσία υψηλών επιπέδων οξυγόνου. Αντ ‘αυτού, επιβιώνουν με γλυκόζη όσο το περιβάλλον είναι ελεύθερο από οξυγόνο.
Ως εκ τούτου, ο καρκίνος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μηχανισμό άμυνας που έχουν ορισμένα κύτταρα του σώματος για να μείνουν ζωντανά σε ένα περιβάλλον που στερείται οξυγόνου και οξύ. Τα υγιή κύτταρα ζουν σε ένα αλκαλικό περιβάλλον, οξυγονωμένο, επιτρέποντας την κανονική λειτουργία. με τη διαδικασία της πέψης, τα τρόφιμα δημιουργούν μια όξινη ή αλκαλική κατάσταση στον οργανισμό ανάλογα με την ποιότητα από πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, μέταλλα και βιταμίνες.prolambano-ton-karkino

Οξίνισης ή αλκαλοποίησης

Το αποτέλεσμα μετριέται με μια κλίμακα που ονομάζεται ρΗ, οι τιμές των οποίων είναι στην κλίμακα από 0-14, είναι ένα ρΗ ουδέτερο ρΗ 7. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς επηρεάζει την υγεία το οξύ και αλκαλικές τροφές, επειδή για τα κύτταρα για να λειτουργούν σωστά και κατάλληλα ρΗ πρέπει να είναι ελαφρώς αλκαλικά.
Σε ένα υγιές άτομο το pH του αίματος είναι μεταξύ 7,40 και 7,45. Σημείωση ότι αν το pH του αίματος πέσει κάτω από το 7 θα πέσει σε κώμα η θα πεθάνει.

Σύμφωνα με τα παρακάτω, μπορείτε να δημιουργήσετε δύο λίστες των τροφίμων

Τα τρόφιμα που δίνουν οξείδωση  στο σώμα:
Επεξεργασμένη ζάχαρη
και όλα τα προϊόντα (το χειρότερο από όλα αυτά που δεν έχουν καμία πρωτεΐνη, καθόλου λίπος, δεν περιέχει μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες κανένα, μόνο επεξεργασμένους υδατάνθρακες. PH τους είναι 2,1, δηλαδή, είναι πολύ οξίνινη).για αυτές που τρώνε λάιτ μήπως χάσουν κανένα κιλό αντί να σταματήσουν να τρώνε!
Κρέας (όλα).
Το αγελαδινό γάλα και όλα τα παράγωγά του
εξευγενισμένο αλάτι
Ραφιναρισμένο αλεύρι και όλα τα παράγωγά του (γλυκά, μπισκότα, κ.λπ..).
Προϊόντα αρτοποιίας (περιέχουν κυρίως κορεσμένα λίπη, τη μαργαρίνη, το αλάτι, τη ζάχαρη και συντηρητικά).
Μαργαρίνη.
Soft.
Καφεΐνη.
Αλκοόλ
Ταμπάκο.
Φάρμακα.
Κάθε φαγητό που έχει μαγειρευτεί (μαγείρεμα εξαλείφει οξυγόνο και οξύ μετασχηματισμών), συμπεριλαμβανομένων μαγειρεμένα λαχανικά.
Οτιδήποτε με συντηρητικά, χρωστικές, αρωματικές ουσίες, σταθεροποιητές, κλπ.: όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα.
Ο αυτοκαθαρισμος αίματος είναι να μην πέσει σε μεταβολική οξέωση, εξασφαλίζοντας έτσι την ομαλή λειτουργία των κυττάρων, τη βελτιστοποίηση του μεταβολισμού. Ο οργανισμός πρέπει να λάβει από τις βάσεις των τροφίμων (ορυκτά) για να εξουδετερώσει την οξύτητα του αίματος του μεταβολισμού, αλλά και όλα τα τρόφιμα που αναφέρονται παραπάνω και να παρέχουν πολύ μικρή σε αντάλλαγμα αυτοκάθαρση στο σώμα, ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη . Λάβετε υπόψη ότι στο σύγχρονο τρόπο ζωής τα τρόφιμα αυτά καταναλώνονται κάθε μέρα του χρόνου.

Αλκαλικά τρόφιμα (Υγιεινα και υπέρ της ζωής)

Όλα τα ωμά λαχανικά (μερικά είναι όξινα, αλλά εντός του οργανισμού έχουν αλκαλοποιητες αντίδρασης, είναι ελαφρώς οξίνωση, αλλά φέρνουν μαζί τους το αναγκαίο θεμέλιο για τη σωστή ισορροπία) και παροχή οξυγόνου, όχι ψημένα.
Φρούτα, όπως τα λαχανικά, αλλά, για παράδειγμα το λεμόνι έχει ένα ρΗ περίπου 2,2, αλλά στο σώμα έχει εξαιρετικά αλκαλοποιητη επίδραση (ίσως το πιο ισχυρό από όλα). Τα φρούτα παρέχουν υγιή ποσά οξυγόνου.
Σπόροι: Πέρα από όλα τα οφέλη , είναι ιδιαίτερα αλκαλικά, όπως τα αμύγδαλα.
Σιτηρά:ελαφρώς οξίνιση, αλλά πολύ υγιεινό. Όλα θα πρέπει να τρώγονται μαγειρεμένα.
Μέλι (εξαιρετικά αλκαλικο).
Χλωροφύλλη των φυτών (οποιουδήποτε φυτού) είναι ιδιαίτερα αλκαλικά (ιδιαίτερα aloe vera).
Το νερό είναι σημαντικό για την παροχή οξυγόνου “Χρόνια αφυδάτωση είναι το κύριο αγχωτικο σώμα και τη ρίζα των περισσότερων από τις εκφυλιστικές ασθένειες», λέει ο Δρ Feydoon Batmanghelidjkata-tou-paidikou-karkinou
Άσκηση οξυγονώνει ολόκληρο το σώμα σας, όχι ο καθιστικός τρόπος ζωής.
Σε αντίθεση με τα παραπάνω είναι εντελώς αδύνατο για έναν καρκίνο που πολλαπλασιάζεται στο σώμα ενός ατόμου να απελευθερώσει την οξύτητά του, τρέφεται με τροφές που παράγουν αλκαλικές μεταβολικές αντιδράσεις και αύξηση της κατανάλωσης καθαρού νερού και ότι, με τη σειρά του, αποφύγετε τα τρόφιμα που προκαλούν τέτοιες οξύτητα,και τα τοξικά στοιχεία.
Σε γενικές γραμμές, ο καρκίνος δεν είναι μεταδοτικός ούτε κληρονομικός … τι κληρονόμησε της διατροφικές συνήθειες, το περιβάλλον και τη ζωή ?
ο Mencken έγραψε:
Ο αγώνας της ζωής είναι κατά της κατακράτησης οξέος. Η γήρανση, έλλειψη ενέργειας, κακή διάθεση και πονοκεφάλους, καρδιακές παθήσεις, αλλεργίες, έκζεμα, κνίδωση, το άσθμα, τα νεφρά και την αρτηριοσκλήρωση είναι απλώς η συσσώρευση των οξέων.
Baroody λέει στο βιβλίο του¨: Δεν έχει σημασία τα αμέτρητα ονόματα των ασθενειών. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλα προέρχονται από την ίδια αιτία:. Πολλα όξινα απόβλητα στο σώμα
Ο Δρ Ρόμπερτ δήλωσε: «Η υπερβολική αύξηση της οξύτητας στο σώμα είναι η αιτία όλων των εκφυλιστικών ασθενειών. Όταν η ισορροπία έχει σπάσει και το σώμα αρχίζει να παράγει και να αποθηκεύει περισσότερο οξύτητα και τοξικών αποβλήτων που πρέπει να αφαιρεθούν, στη συνέχεια, αποδεικνύουν διάφορες ασθένειες.karkinos-dioxno-trogontas

Τι γίνεται με τη χημειοθεραπεία;

Η χημειοθεραπεία άμεσα αλκαλικά αποθέματα για την εξουδετέρωση των εν λόγω οξύτητας, θυσιάζει μέταλλα (ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο),που είναι στα οστά, τα δόντια, τα νύχια, τις αρθρώσεις και τα μαλλιά. γιαυτό τον λόγο έχει παρατηρηθεί σε άτομα που λαμβάνουν αυτή τη θεραπεία, και μεταξύ πολλών άλλων, πέφτουν με μεγάλη ταχύτητα τα μαλλιά.Για το σώμα δεν σημαίνει τίποτα τα μαλλιά, αλλά ένα όξινο pH σημαίνει θάνατο.
η βιομηχανία του καρκίνου και η χημειοθεραπεία είναι μια από της πιο δισεκατομμυριούχες επιχειρήσεις που υπάρχουν σήμερα η φαρμακοβιομηχανία και η βιομηχανία τροφίμων είναι ζοφερή οικονομική οντότητα
Αφήστε τα τρόφιμα να είναι το φάρμακό σας, το φάρμακο είναι τα τρόφιμα.” Ιπποκράτης.
πηγη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Kαπνίζετε; Τουλάχιστον αποτοξινωθείτε!

Για τους περισσότερους καπνιστές, το κόψιμο του τσιγάρου αποτελεί πραγματικό άθλο. Aν συνεχίζετε όμως να καπνίζετε, μειώστε τις συνέπειες της συνήθειάς σας, ακολουθώντας τις οδηγίες μας.

Eίναι γνωστές οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και για να τις αποφύγετε, θα πρέπει να κόψετε τελείως το κάπνισμα. Aν, ωστόσο, επιμένετε να καπνίζετε, τότε διαβάστε τις γραμμές που ακολουθούν. Yπάρχουν ορισμένες ήπιες μέθοδοι που μπορούν να σας βοηθήσουν να περιορίσετε κάπως τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία σας, να συμβάλουν στην αποτοξίνωση

Κίστος

Τι ξέρετε για τον κίστο;
Οδύσσεια του Καζαντζάκη
ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΨΩΔΙΑ Ε'
Ν' αρχίσει ο γάβρος σφέρδουκλας 
ν' ανθεί κι ο λάδανος να ιδρώνει
κι η πετροπέρδικα να φτερουγάει,
να κακαρίζει ο λόγγος!

Αρωματικό, φαρμακευτικό και μελισσοτροφικό φυτό, ενδημικό του ελληνικού χώρου που φύεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας και κυρίως στην Κρήτη.
Είναι μικρός αειθαλής φρυγανώδης θάμνος, που ευδοκιμεί σε δροσερές ημιορεινές περιοχές, σε φτωχά ξηρικά και ασβεστώδη εδάφη και σχηματίζει αραιές ή πυκνές συστάδες. Ο βλαστός και τα φύλλα του παράγουν βαλσαμώδες ρητινικό έκκριμα, γνωστό από τα παλιά χρόνια σαν αλάδανος ή λάδανο ή λάβδανο.
Ο μύθος και η ιστορικές αναφορές
Ο αλάδανος αναφέρεται από τον Ηρόδοτο (το 500π.χ.)
Ο Διοσκουρίδης (1ος αιώνας μ.Χ.), «πατέρας της φαρμακολογίας», ιατρός και βοτανολόγος του Ρωμαϊκού Στράτου, δίνει μια λεπτομερή περιγραφή του τρόπου συλλογής του λάβδανου, από τα γένια και τα πόδια των τράγων και των κατσικιών πάνω στα οποία κολλά, αλλά και με ένα εργαλείο με σχοινιά όπως γίνεται και σήμερα. Στο έργο του, Περί ύλης ιατρικής αναφέρει : "Ένιοι δε και σχοινία επισύρουσι τοις θάμνοις και το προπλασθέν αυτοίς λίπος αποξύσαντες αναπλάσσουσιν". Αυτή η περιγραφή του Διοσκουρίδη αποδεικνύει τον τρόπο συλλογής του λάβδανου εδώ και αιώνες με σχοινιά που τα σέρνουν πάνω στους θάμνους για να μαζέψουν το αρωματικό ρητινώδες υλικό που το αποξέουν και το αναπλάθουν, όπως ακριβώς γίνεται και σήμερα από τους κατοίκους του ορεινού χωριού Σίσσες Μυλοποτάμου Ρεθύμνης

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...