Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Αποτοξίνωση




Με τη λέξη αποτοξίνωση εννοούμε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνει ο οργανισμός μας για να καταστρέψει και να αποβάλλει όλα τα δηλητήρια και τις τοξίνες που εισέρχονται σε αυτόν μέσω των πέντε αισθήσεών μας. Με απλά λόγια αυτά που τρώμε και πίνουμε, ο αέρας που αναπνέουμε, τα καλλυντικά που περιποιούμαστε το δέρμα μας, αυτά που βλέπουμε και ακούμε και τέλος αυτά που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε βομβαρδίζουν καθημερινά τον οργανισμό μας με τοξίνες. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η ασθένεια. 

 Ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής και οι καθημερινές αγωνίες μας κάνουν να παραβλέπουμε κάποιες τυχαίες ενοχλήσεις που όμως εξελίσσονται σε χρόνιες παθήσεις. Προβλήματα όπως 
ακμή, 
άσθμα, 
παχυσαρκία, 
θλίψη, 
αύξηση βάρους, 
πονοκέφαλοι, 
δυσπεψία, 
κόπωση και πολλά άλλα είναι δείγματα ενός τοξινομένου οργανισμού. 

 Ενώ η κατασκευή του οργανισμού μας (συκώτι, νεφρά, δέρμα, πνεύμονες, έντερο, λεμφική κυκλοφορία) μπορεί να απομακρύνει ένα μεγάλο αριθμό τοξινών ωστόσο με την πάροδο του χρόνου μπλοκάρει και δεν μπορεί να το κάνει. Η λύση στην τοξίνωση του οργανισμού μας δεν είναι τα φάρμακα, αλλά η διατροφή. 

Με εξαίρεση κάποιες ομάδες ανθρώπων (παιδιά σε ανάπτυξη, εγκύους και θηλάζουσες, καρκινοπαθείς, ασθενείς υπό ιατρική παρακολούθηση, ή σε ανάρρωση που θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους) οι υπόλοιποι οφείλουμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να αποβάλλει τις καταστροφικές τοξίνες από αυτόν. 

Φρέσκα φρούτα (βατόμουρα, φράουλες, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, πεπόνι μήλα, κράνμπερις, αχλάδια) και λαχανικά (καρότα, μπρόκολα, σέλινο, πράσινα φασολάκια, μανιτάρια, λαχανάκια Βρυξελλών, ντομάτες, αγκινάρες, κρεμμύδια, μαρούλι, κολοκυθάκια, πράσα, μελιτζάνες, σπανάκι, λάχανο, μπάμιες) φρεσκοστημένοι χυμοί, αφεψήματα από τα βότανα της ελληνικής γης (γαϊδουράγκαθο, τσουκνίδα, ταραξάκο, λουίζα, πράσινο τσάι), αγνό ελαιόλαδο, όσπρια, ρύζι, μπορούν να αντικαταστήσουν το αλκοόλ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το κόκκινο κρέας και την σοκολάτα. 

Η διάρκεια της αποτοξίνωσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 15 ημέρες διότι η έλλειψη πρωτεΐνης, βιταμίνης Β12 και ασβεστίου μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα προβλήματα στον οργανισμό μας. Ωστόσο τακτικές περίοδοι αποτοξίνωσης βοηθούν τον οργανισμό μας να επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα και να ισορροπήσετε την κλονισμένη υγεία μας. 

Έτσι κάνοντας αποτοξίνωση υπό την επίβλεψη κάποιου ειδικού, θα δούμε προβλήματα όπως: 
 τυμπανισμός 
 υπέρταση 
 παχυσαρκία 
 κυτταρίτιδα 
 δερματικές παθήσεις 
 θλίψη 
 ηπατικές δυσλειτουργίες 
 χοληστερίνη 
 κόπωση 
 ορμονικές διαταραχές και πολλά ακόμη να βελτιώνονται ή ακόμα και να εξαλείφονται 
Μερικά από τα οφέλη της αποτοξίνωσης είναι: 
ενίσχυση του ανοσοποιητικού 
 αποκατάσταση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης 
 θεραπεία κυτταρίτιδας 
 αύξηση της ζωτικής ενέργειας 
 θεραπεία δερματολογικών ασθενειών (ακμή έκζεμα ψωρίαση) βελτίωση του κυκλοφορικού συστήματος 
 τόνωση του νευρικού συστήματος 
 αύξηση της αντοχής 
 καλύτερη όψη του δέρματος 
καθαρή και διαυγή σκέψη 
 Ας αποτοξινωθούμε λοιπόν, διότι η υγεία είναι το υπέρτατο δώρο.

Ειρήνη Παληού βοτανοθεραπευτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...