To 1922 μια ασθενής που θεραπεύτηκε από τον καρκίνο, αποκάλυψε στη νοσοκόμα Rene Caisse που ζούσε στο Οντάριο του Καναδά, ότι θεραπεύτηκε, χάρη σε μια συνταγή βοτάνων, που της είχε δώσει ένας ινδιάνος της φυλής Οτζίμπουα του Οντάριο.
Η Rene Caisse δημιούργησε τότε, μια δική της αυθεντική συνταγή βοτάνων σε υγρή μορφή και την ονόμασε Εssiac, ονομασία που προέρχεται από την αντιστροφή του επωνύμου της.
Το 1924 άνοιξε τη δική της κλινική στο Bracebridge του Οντάριο στον Καναδά, όπου χορηγούσε το Essiac σε ασθενείς με σοβαρές παθήσεις, αν και δεν υπήρχαν ανάλογες επιστημονικές αποδείξεις και μελέτες για τη δράση και την αποτελεσματικότητά του.
Ωστόσο, λέγεται ότι
, από το 1922 μέχρι το 1978, θεράπευσε χιλιάδες ασθενείς, χορηγώντας τους το Essiac σε ενέσιμη μορφή ή σαν τσάι.
Το 1977 η Caisse πούλησε τη συνταγή του Essiac και μετέφερε όλα τα δικαιώματα του Essiac, που σήμερα βρίσκονται στην κατοχή της εταιρείας Essiac Canada International.
Η εν λόγω εταιρεία είναι η μοναδική που κατέχει την αυθεντική συνταγή για το Εssiac και είναι υπεύθυνη για την παραγωγή και την κυκλοφορία του Essiac σε όλο τον κόσμο.
Αν και η συνταγή του Essiac ήταν και παραμένει μυστική, ωστόσο, είναι γνωστό ότι αποτελείται από 4 βότανα, την κολλιτσίδα, τη φτελιά, το λάπαθο και το ινδικό ραβέντι.
Σύμφωνα με μελέτες, η κολλιτσίδα και το ινδικό ραβέντι έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ η φτελιά και το λάπαθο ενισχύουν το ανοσοποιητικό και αποτοξινώνουν το σώμα.
Η κολλιτσίδα χρησιμοποιείται από βοτανολόγους ως διουρητικό, καθαρτικό, καθαριστικό του αίματος, είναι αντιμικροβιακή και αντιπυρετική και εξαιρετική για την αντιμετώπιση λοιμώξεων του ουροποιητικού και του αναπνευστικού συστήματος.
Η κολλιτσίδα περιέχει πολλά χρήσιμα συστατικά όπως οι λιγνάνες, που πιστεύεται ότι εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό κάποιων τύπων καρκινικών κυττάρων.
Το λάπαθο χρησιμοποιείται ως διουρητικό, αντιβακτηριακό και τονωτικό . Περιέχει μεγάλες ποσότητες ταννινών, που έχουν στυπτική δράση.
Η φτελιά είναι επουλωτική και έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των ερεθισμών του δέρματος και των βλεννογόνων. Περιέχει μεγάλες ποσότητες σε ταννίνες και φυτοστερόλες.
Το ινδικό ραβέντι και ειδικά η ρίζα του, έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για την αποτοξίνωση του ήπατος, του στομάχου και του αίματος, για έλκη και για χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Η ρίζα του περιέχει ανθρακινόνες που έχουν καθαρτική δράση και ταννίνες που έχουν αντιφλεγμονώδη και στυπτική δράση. Το ινδικό ραβέντι πιστεύεται ότι μπορεί να εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό ορισμένων τύπων καρκινικών κυττάρων.
Το Essiac περιέχει ρίζα κολλιτσίδας, φύλλα λάπαθου, φλοιό φτελιάς και ρίζα ινδικού ραβέντι.
Έπειτα λοιπόν από έρευνα στη Βιβλιογραφία και στο Διαδίκτυο η Εναλλακτική Δράση σας παρουσιάζει τη συνταγή του Essiac:
Συνταγή: Τσάι Essiac για τον καρκίνο
Υλικά
6 ½ φλιτζάνια ρίζα κολλιτσίδας
450 gr σκόνη ξινόχορτου (sheep sorrel) βότανο
100 gr σκόνη φλοιού φτελιάς (slippery elm bark)
30 gr σκόνη ινδικής ρίζας ραβέντι (rhubarb)
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τα υλικά καλά και αποθηκεύστε το σε γυάλινο βάζο σε σκοτεινό στεγνό ντουλάπι. Πάρτε μια μεζούρα, χρησιμοποιήστε 30γρ από το μείγμα βοτάνων για 1 λίτρο νερού. Βράζετε για 10 λεπτά, καλύψτε και αφήστε το σε ζεστή επιφάνεια για μια νύχτα.( Εναλλακτικά αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου και απλά την επομένη ζεστάνετέ το λίγο εκ νέου χωρίς όμως να πάρει βράση) Το πρωί αφήστε το να κατακαθίσει για λίγα λεπτά, στη συνέχεια σουρώστε και βάλτε το σε ζεστό γυάλινο αποστειρωμένο μπουκάλι και να κρυώσει. Το φυλάσσετε σε δροσερό σκοτεινό ντουλάπι, όταν είναι σε σκόνη. Μετά την παρασκευή του σε υγρή μορφή το φυλάσσετε στο ψυγείο.
Η παραπάνω συνταγή δόθηκε από την βοηθό της Rene Caise και φέρεται να το κατέγραψε στη διαθήκη της το 1994.
Την ίδια όμως συνταγή φέρεται να έδωσε στη δημοσιότητα και ο Dr Gary Glum ο οποίος γνώριζε προσωπικά τη Rene Caise το 1988 με την οποία ερευνούσαν για χρόνια τις ευεργετικές του ιδιότητες. Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο CALLING OF AN ANGEL: ESSIAC, NATURE’S CURE FOR CANCER.
Ακολουθεί και βίντεο με τον τρόπο παρασκευής
http://youtu.be/GeFLl3PDqrQ
Προτιμήστε να το ξεκινήσετε σε μικρές δόσεις και σταδιακά να αυξάνετε
Καλύτερα να πίνεται το πρωί με άδειο στομάχι
Προφυλάξεις:
Όπως σε όλα τα βότανα και σε όλους τους συνδυασμούς βοτάνων θα πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί για τυχόν αλλεργίες στα συστατικά τους και θα πρέπει πάντα να παίρνετε τη γνωμάτευση του γιατρού που έχει την κλινική εικόνα σας ή του διατροφολόγου σας.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου