Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

O δρόμος είναι ορατός!


Είμαστε μια χώρα που δεν μπορεί να λύσει τα στοιχειώδη προβλήματά της εδώ και 10δες χρόνια. Γιατί; Επειδή οι θεσμικά υπεύθυνοι για την λύση τους είναι ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ.
Το πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει, όλα τα συστήματα έχουν καταρρεύσει.
Η κρίση που περνάμε οφείλεται κατά κύριο λόγο σε εμας τους ίδιους. Στην απάθειά μας. Στην αδυναμίας μας να εξουσιάζουομε εμείς οι ίδιοι τις ζωές μας.
Πάνω στη δική μας αδυναμία κατασκευάστηκαν απάνθρωπα συστήματα κάθε είδους.
Είμαστε παγιδευμένοι και ψάχνοντας για την έξοδο από την παγίδα, κάνουμε κύκλους γυρίζοντας πάντα στο ίδιο τυφλό σημείο.
Δεν έχουμε διδαχτεί από τα λάθη μας, και το χειρότερο, δεν έχουμε διδαχτεί από την ιστορία μας.
Οι ίδιοι κερδοσκόποι καρεκλοκένταυροι πολιτικάντηδες εναλλάσωνται στο πολιτικό θέατρο του παραλόγου της Ελλάδας, με καταστρεπτικά αποτελέσματα.
Διανύουμε την παρακμή του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ σε όλο της το μεγαλείο (ελπίζω να μην σημαίνει και την εξαφάνιση του πολιτισμού μας).
'Ολοι ξέρουμε, χωρίς να είμαστε ''ειδήμονες'' τι πρέπει να γίνει, ή πως θα βγούμε από το τούνελ.
Γιατί όμως αποφεύγουμε να το κάνουμε; Γιατί παρ'όλο που ο δρόμος είναι ορατός απ'όλους μας κανείς δεν φαίνεται να τραβάει προς τα εκεί; Και ακόμα χειρότερα, γιατί σκοτώνουμε οποιονδήποτε δείχνει προς εκείνη την κατεύθυνση;
Επειδή έχουμε γαλουχηθεί να αποφεύγουμε τα ουσιώδη και τα αυτονόητα!
Προς το παρόν, το μέλημά μας φαίνεται να είναι όχι '' πως να βγούμε από την κρίση'' αλλά ''πως θα κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη μέσα σε αυτή''.
Έχουμε ζήσει πολύ καιρό μέσα στο υπόγειο κι έχουμε μισήσει το φως του ήλιου. Όλοι είναι εναντίον όλων. Ο βόρβορος του κοινωνικού πλαισίου μέσα στο οποίο ζούμε μοιάζει αξεπέραστος. Κανένα σύστημα δε φαίνεται ικανό να μας βγάλει από αυτόν. Τα πάντα έχουν μεταμορφωθεί σε συγκεντρωτισμό και ανθρώπινη καταπίεση χειρίστου είδους.
Από παντού ξεπηδάνε επαναστάτες βασιλιάδες, θεραπευτές προφήτες, τσαρλατάνοι πραματευτάδες της ελευθερίας, πολιτικές πόρνες, Βαραββάδες δικαστές του εγκλήματος, και χαμερπή παρασιτικά συνδικάτα, με στόχο την καταπίεση της ελευθερίας.
Και ξαφνικά ξεπήδησε η ΠΛΑΤΕΙΑ.
Μια φωνή από όλους εμάς να φωνάζουμε για δημοκρατία και ελευθερία.
Μοιραία κάποιοι θα πρέπει να ηγηθούν του κινήματος. Και μετά;;
Όταν πάρουν τα νήματα της εξουσίας στα χέρια τους και δουν πως δικαστές, ακαδημαϊκοί, στρατός, αστυνομία, διπλωμάτες, επιστήμονες, εκπρόσωποι ξένων χωρών κινούνται
βάση των δικών του κινήσεων, τι θα γίνει; Θα προχωρήσουν υπηρετώντας το κοινό καλό ή θα μεθύσουν από την εξουσία να κινούν τα νήματα πάνω σε αυτό το βρώμικο πολιτικό θέατρο;
Κι εμείς;;
Θα συνεχίσουμε να υποφέρουμε να ονειρευόμαστε και να περιμένουμε;
Θα ταιριάζουμε στοιχάκια ρόλους ποιήματα για ''αγανακτισμένους'';
Χρειαζόμαστε ολοκληρωτική καταστροφή των παλιών θεσμών και δημιουργία νέων.
Υπάρχουν Έλληνες Φωτισμένοι Άνρωποι στη διάθεσή μας.....έχει έρθει ή ώρα για εμάς και γι'αυτούς!!


Ειρήνη Παληού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...