Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Αύριο κρίνονται όλα....

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην οικονομία-Αύριο κρίνονται όλα


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας. Την Τρίτη συνεδριάζει εκτάκτως το Eurogroup με θέμα τη διάσωση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές αναμένεται να επικυρωθεί σχέδιο για την ελληνική σωτηρία ενώ θα υπάρξει κείμενο στήριξης της χώρας, το οποίο θα αποτελέσει το κλειδί για την εκταμίευση της 5ης δόσης.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το Bloomberg, η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ίσως αναγκαστούν να συμβιβαστούν τελικά για το θέμα της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βρίσκονται «στα μαχαίρια» σχετικά με το ρόλο που θα παίξουν οι επενδυτές στη δεύτερη διάσωση της Ελλάδας μέσα σε 14 μήνες.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ τάσσεται κατηγορηματικά κατά της επιμήκυνσης με υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών, θεωρώντας ότι πρόκειται για μια μορφή ήπιας αναδιάρθρωσης του χρέους χαρακτηρίζοντας αυτή την προοπτική «μεγάλο λάθος».

Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία που θα εγγυάται την κάλυψη των αναγκών χρηματοδότησης της Ελλάδα για τον επόμενο χρόνο, το ΔΝΤ έχει απειλήσει ότι δεν θα εκταμιεύσει τη δική της δόση.

http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...