ΦΥΣΙΚΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ

ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΜΑΣ
Η Ελληνική οικονομία έχει φτάσει στο απροχώρητο, έχει πιάσει πάτο. Πατάει στο τελευταίο σκαλοπάτι της καταστροφής και εξαθλίωσης. Επόμενη κίνηση η βουτιά στο κενό και η αυτοκτονία. Μιλάμε για την κρατική οικονομική διαχείριση. Κρατικό προγραμματισμό και εξασφάλιση κρατικών εσόδων.
Είναι γνωστό σε όλους μας, ακόμη και σε ξένους ότι η Ελλάδα έχει την δυνατότητα και μπορεί να γίνει, ένα από τα πιο αυτάρκη και πλούσια κράτη του κόσμου. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι κυκλοφορεί αρκετό χρήμα, αλλά το κατέχουν και το διαχειρίζονται ελάχιστοι. Όλοι μας γνωρίζουμε, ότι, ελάχιστοι υποχρεώνονται να γεμίσουν τα άδεια ταμεία της Δύσμοιρης Ελλαδίτσας μας Μόνο οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι όλων των κλάδων. Όλοι οι υπόλοιποι ελάχιστα. Σύνηθες το λεκτικό άκουσμα (χρωστάω στην εφορεία π.χ. δέκα χιλιάδες ευρώ, λαδώνω τον Έφορα με 2-3 χιλιάδες και κερδίζω τα υπόλοιπα.
Όλοι οι κυβερνήτες και αρκετοί εκ των πολιτικών μας, των τελευταίων 30 χρόνων, σπούδασαν στο εξωτερικό. Εκεί ασφαλώς έβλεπαν τις δημιουργούμενες νέες κοινωνικές τάσεις, πολιτικής και οικονομίας. Σύσσωμη η πολιτική αλητεία, γνώριζε ότι είχαν δημιουργηθεί και λειτουργούσαν τεράστια πολυμετοχικά πολυκαταστήματα. Αργά η γρήγορα θα μεταφερόντουσαν και στην Ελλάδα. Ερχόμενοι σαν κυβερνόντες, όχι μόνο δεν αξιοποίησαν τις εμπειρίες τους, για το καλό των Ελλήνων, αλλά κάποιοι από αυτά τα κοπρόσκυλα έγιναν και εκπρόσωποι τους.
Αν είχαν φροντίσει να πείσουν, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να ενωθούν σε πολυμετοχικές μεγάλες, δεν θα υπήρχε χώρος για εισβολή των κάθε είδους Praktiker, Aldi, Lidl κλπ. Αν είχε επιδοτηθεί, η συνένωση των μικρών επιχειρήσεων, δεν θα είχαν κλείσει. Θα ήταν Έλληνες τα αφεντικά και θα είχαν δουλειά και οι οικογένειες τους, προτιμώμενοι από τους αλλοδαπούς. Όχι μόνο δεν επιδότησαν τις συνένωση, αλλά επιδοτούσαν και συνεχίζουν να επιδοτούν τις μικρές επιχειρήσεις. Με ζεστό χρήμα του Ελληνικού δημοσίου. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων, ότι είναι αδύνατον και ακατόρθωτο να επιβιώσουν και να ανταγωνιστούν, τα ξενόφερτα μεγαθήρια. Επιδοτούν μέσω του ΟΑΕΔ, κάποιες Ελληνικές εταιρείες με 30 ευρώ το άτομο, για να προσλαμβάνουν Έλληνες εργάτες. Μεγάλης ηλικίας, για να συμπληρώσουν ένσημα συνταξιοδότησης. Με υποχρέωση του εργοδότη, να τους πληρώνει την ασφάλεια και τα ταμία. Αυτοί όμως οι αλήτες, τους δίνουν 17 ευρώ, τους βάζουν 4-5 μεροκάματα στο ΙΚΑ τον μήνα, τους υποχρεώνουν και υπογραφούν ότι παίρνουν όλο το ποσόν, και με τα υπόλοιπα κλεμμένα, παρακρατηθέντα, προσλαμβάνουν 2-3 Νιγηριανούς με 5 ευρώ μεροκάματο. Δηλαδή τα υπόλοιπα 13 από τα 30 ευρώ, που δίνει ο ΟΑΕΔ για τον Έλληνα εργάτη, πηγαίνουν με άλλον δρόμο στο εξωτερικό. Πάμπολλα τα παραδείγματα, έλεγχος κανένας, μηδενικός. Αν υπάρξει, το λάδωμα σε πρώτη θέση.
Αν τα πολυκαταστήματα και όλες οι μεγάλες εταιρείες, ήταν Ελληνικές, δεν θα έφευγαν κάθε μέρα οι εισπράξεις και τα κέρδη τους, στο εξωτερικό. Αλλά, μόνο ένα μικρό ποσόν για την αγορά εμπορευμάτων, προς πώληση. Αν ο αριθμός των εισερχομένων αλλοδαπών εργατών, ήταν ελεγχόμενος, δεν θα υπήρχε τόσο μεγάλη ανεργία. Θα ήταν σχεδόν μηδενική η εξαγωγή Ελληνικού πλούτου, από προσφορά εργασίας. Τεράστια τα ποσά, σε Ελληνικά χρήματα, που καθημερινά μεταφέρονται σε Αβανιά, Σκόπια, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αφρικανικές χώρες και κάποιες Ρωσικές δημοκρατίες. Οι Έλληνες φορολογούμενοι, έχουν ανορθώσει τις οικονομίες, του Αλβανικού και Σκοπιανού κράτους. Τεράστια η ανοικοδόμηση στην Αλβανία, καινούργιες πόλεις ξεφυτρώνουν από το πουθενά, με Ελληνικά ευρώ. Αν τύχει και δουν τα μάτια σας, το τι γίνετε, (σε λαϊκή έκφραση) θα τραβάτε τα μαλλιά σας. Θα μουντζώνετε το πρόσωπο σας, για αυτούς που διαλέγετε για να μας κυβερνούν. Όπως κάνω και εγώ. Όσο για την εκτίμηση που μας έχουν και το τι λένε, δεν λέγετε! Ότι το χειρότερο. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε, μπαίνοντας σε Αλβανικές ιστοσελίδες. Θα δείτε εικόνες με πρωταγωνιστή την Γαλανόλευκη, που θα σας σοκάρουν. Είναι το ευχαριστώ, για το ότι τους προσφέραμε.

Όλοι οι κυβερνόντες και συμμετέχοντες στα πολιτικά δρώμενα, στις μετά δικτατορικές κυβερνήσεις, φέρουν μεγάλη πολιτική, κομματική αλλά και προσωπική ευθηνή, για το σημερινό κατάντημα της χώρας μας.

Την μεγαλύτερη όμως ευθηνή, για την σημερινή ακρίβεια τουριστική απομόνωση και αποβιομηχάνιση της χώρας, φέρει αποκλειστικά και μόνο η κυβέρνηση ελεύσεως του ΕΥΡΩ. Η κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη. Συγκριμένα δεν θα ξεχάσω τους γραφικούς Τσοχατζόπουλο και Κουλούρη, να τρέχουν από κανάλι σε κανάλι και να διαβεβαιώνουν τους Έλληνες, ότι δεν θα ξεφύγουν οι τιμές. Το εγγύονταν προσωπικά. Όλα τα κανάλια έχουν αυτά τα βίντεο, ας τα προβάλουν επί τέλους, να δει ο Ελληνικός λαός ποιος πραγματικά είναι ο φταίχτης και κατ επέκταση ο ένοχος.

Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα και γενικά οι Ευρωπαίοι, με το να δεχτούν να έχουμε το ίδιο νόμισμα, το Ευρώ, μας έδωσαν την μεγαλύτερη ευκαιρία, στην ύπαρξη του Ελληνικού κράτους, να γίνουμε οι πλούσιοι της Μεσογείου. Οι πλούσιοι της Ευρώπης . Εμείς όμως με τους ηλίθιους Πολιτικούς και Κυβερνήτες μας, την αποποιηθήκαμε. Όχι μόνο τους την πετάξαμε στα μούτρα, αλλά τους ζητάμε και τα ρέστα τώρα, Με τους ηλίθιους κατευθυνόμενους πολιτικούς και δημοσιογράφους μας.

Όταν ήλθε το ευρώ, βρήκε την Ελλάδα μια φτωχή αλλά και ΠΟΛΥ -ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΗ χώρα, (περιοχή), σε παροχή υπηρεσιών και εξυπηρετήσεις διαβίωσης. Όλοι ερχόντουσαν για διακοπές. Να απολαύσουν τα νησιώτικα και στεριανά εδάφη μας. Τις καταγάλανες θάλασσες μας. Τα υπέροχα φαγητά μας. Τα πάντα σε οργασμό εργασίας. Εστιατόρια, ξενοδοχεία, καράβια ενοικιάσεις αυτοκίνητων και δωματίων. Η ανεργία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σχεδόν μηδενική, (αν δεν είχαμε την Αλβανική κάθοδο).
Με την εγκληματική αδιαφορία και ανοχή των διοικούντων, εκείνης συγκριμένα της χρονικής περιόδου, τον Ιανουάριο του 2000, ανατράπηκαν όλα. Άφησαν, για να μην πω προέτρεψαν, τους κομπιναδόρους όλων των κλάδων, ασύδοτους. Τους άφησαν να κατακλέψουν Έλληνες και αλλοδαπούς και να πλουτίσουν, ανενόχλητοι. Σε μια βραδιά. Εξισώνοντας το πενηντάδραχμο με τα πενήντα λεπτά του ευρώ δηλαδή 50 δρχ = 50 λεπτά ευρώ ( 50χ340,75) 170,375 δρχ. Ίσως καταλάβατε ότι αναφέρομαι στην τιμή ενός μπουκαλιού με νερό, που σε μια βραδιά σκαρφάλωσε σε δυσθεώρητα ύψη. Πολλαπλάσιο και ανενόχλητα το καρπωνόμενο ποσοστό κέρδους, από τους απατεώνες κάθε κλάδου. Και ο αθώος Ελληνικός λαός, να δείχνει εμπιστοσύνη στην πολιτική αλητεία μας. Στις διαβεβαιώσεις τους, περί συγκράτησης τιμών κλπ μεγαλόσχημα λόγια τους. Πολύ αργότερα κατάλαβα, γιατί κουνούσε ο υπερήλικας πατέρας μου, που δεν υπάρχει σήμερα το κεφάλι του, όταν τους άκουγε να μιλούν. Είχε γευτεί στο πετσί του και τον πονούσε ακόμη, κάποια άλλη εποχή, την μεταπήδηση από την ΟΚΑ στο ΚΙΛΟ. Ξανά σε μια νύχτα, η απανταχού παρούσα αλητεία, έγδαρε τον λαό.
Αφήνω στον καθένα σας και την κρίση του, να φανταστεί πόσο καλύτερα θα είμαστε σήμερα σαν Ελληνική κοινωνία, σαν κράτος, οικονομικά. Αν δεν πλούτιζαν κάποιοι. Μια μικρή μερίδα λαού, μονομιάς και πλούτιζε κάθε χρόνο και συνεχόμενα, για πολλά πολλά χρόνια, σιγά σιγά όμως όλη η οικονομία της Ελλάδας. Δηλαδή όλος ο Ελληνικός λαός.
http://sygxronhellada.blogspot.com/p/blog-page_13.html
Δημοσίευση σχολίου