ΦΥΣΙΚΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Λάδι μακαντάμια

Λάδι μακαντάμια (Βοτανική – INCI ονομασία Macadamia Integrifolia/

M. Ternifolia)

Καταγωγή: Παράγεται από τον καρπό του ομώνυμου δένδρου και είναι είδος καρυδιού. 

Αυστραλία- Χαβάη Ενδείξεις: Πλούσιο σε παλμιτολεϊκό οξύ (μονοακόρεστο λιπαρό οξυ), 

ένα οξύ που βρίσκεται και στο ανθρώπινο σμήγμα. Είναι πολύ μαλακτικό και ενυδατικό 

λάδι , γι’ αυτό και προτιμάται στα καλλυντικά που φροντίζουν το ώριμο και ξηρό δέρμα. 

Πολύ καλό και σε αντηλιακά προϊόντα. Αντενδείξεις: Ασφαλές, εκτός από περιπτώσεις 

αλλεργίας στο καρύδι γενικά. 

http://www.aromatopoleio.gr/
Το λάδι Μακαντάμια (macadamia nut carrier oil) προέρχεται από τους καρπούς του φυτού Macadamia Ternifolia, που ανήκει στην οικογένεια Protaceae, ιθαγενές της Αυστραλίας.

Έχει ενυδατικές ιδιότητες και απορροφάται εύκολα από την επιδερμίδα, διαθέτει φυσικό δείκτη προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία ενώ ανακουφίζει και επουλώνει τα εγκαύματα που προκαλούνται από την ηλιοθεραπεία.

Είναι ιδιαίτερα μαλακτικό και γι’ αυτό είναι ιδανικό για τη φροντίδα των ώριμων και ξηρών δερμάτων, καθώς και την αντιμετώπιση της πρόωρης γήρανσης.

http://www.ellinikabotana.gr

· Μετά τα 40, οι σμηγματογόνοι αδένες είναι λιγότερο δραστήριοι και το δέρμα χάνει τη συμπαγή υφή του. Το έλαιο μακαντάμια που εξάγεται από ένα φυτό της Αυστραλίας βοηθά σημαντικά ώστε το ώριμο δέρμα να επανακτήσει τη φρεσκάδα του. Είναι πλούσιο σε παλμιτολεϊκό οξύ, ουσία από την οποία αποτελείται το σμήγμα.
· Κάντε μασάζ στο πρόσωπο και το λαιμό. Απορροφάται πλήρως.

http://www.ygeia-evexia.gr/
Δημοσίευση σχολίου