Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ vs ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ = 3-0

Όλοι στην εποχή μας ελπίζουν σε έναν ηγέτη μεσσία με πολύ τσαγανό που θα πάρει στους ώμους του το κράτος και θα τραβήξει την ανηφόρα και όλοι θα τον ακολουθήσουν με την ψήφο τους προκειμένου η χώρα να βγει από το μαγγανοπήγαδο της οικονομικής κρίσης.
Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.
Στην πρώτη γωνία τον περιμένουν οι ανθέλληνες επιβουλευτές για να τον απειλήσουν με πολύ βαριά όπλα προκειμένου να ξαναγυρίσει στον κατήφορο της καταστροφής της Ελλάδας που έχουν προδιαγράψει προκειμένου να συλήσουν και να καταπατήσουν τη χώρα μας.
Ποιος διοικεί τον πλανήτη;
Με ποιο μέσο και με ποιον τρόπο;
Που αποσκοπεί;
Αποσκοπεί στην καταπάτηση και κυριαρχία του όλων των χωρών της γης προκειμένου να μπορεί να κατοικεί όπου τον βολεύει κάθε φορά που θα υπάρχουν κλιματικές αλλαγές.
Το μέσον είναι το
χρήμα που όπως πολύ σοφά είπε ο Σοφοκλής
“Τίποτα πιο κακό από το χρήμα δεν έχει φανεί μεταξύ των ανθρώπων”.
Ποιος κατέχει , διαχειρίζεται και εκδίδει το χρήμα του πλανήτη; Οι κεντρικές τράπεζες των χωρών που ω του θαύματος ελέγχονται κατά βάθος από 147 μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες με κοινό ιδιοκτήτη τον ροτσιλντ και την <μαφία του>.

Όταν γνωρίζεις τον εχθρό τότε μπορείς να τον αντιμετωπίσεις .
Όταν γνωρίζεις το πρόβλημα τότε μπορείς να το λύσεις.
Το πρόβλημα και ο εχθρός ακούει στο όνομα χρήμα.
Όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε το χρήμα τόσο πιο φτωχοί γινόμαστε .

Χωρίς χρήματα… θα ήμασταν όλοι πλούσιοι
Κατηγορούμε τους εθισμένους στις διάφορες ουσίες;
Ο εθισμός στο χρήμα είναι χειρότερος από το πιο σκληρό ναρκωτικό.
Σε τι ελπίζεις ; ποιος είναι ο στόχος σου στη ζωή;
Να ξεχρεώσω.
Δηλαδή να δουλεύεις μια ζωή προσφέροντας το κορμί σου , το μυαλό σου και το χρόνο σου για να πάρει κάποιος αυτά που του χρωστάς.
Τόσο φτηνά κοστολογείς τη ζωή σου;
Υπάρχουν μερικές αξίες που δεν εκτιμούνται με χρήματα . Η ζωή σου ίσως είναι η σημαντικότερη από αυτές.
Πόσο αξίζει ένα μηνιάτικο ; 500 εύρο; Πόσο κοστίζει να κατασκευαστεί ένα 500ευρο; 2,60 εύρο.
Ίσως να νομίζεις ότι με 500 ευρώ αγοράζεις διάφορα αγαθά. Ναι ποιος είναι ο προμηθευτής των διάφορων αγαθών;
Γιατί πρέπει να αγοράζεις τα προς το ζην ; Η φύση είναι πάντα γύρω σου ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ.
Ο προμηθευτής σου που πουλάει τρόφιμα πληρώνει με χρήματα την γη που τα γεννάει;
Ξεκινάς κάθε πρωί για τη δουλεία σου και είσαι οκτώ ώρες πιθανότατα μέσα σε ένα κτήριο που δε σε βλέπει ο ήλιος και ίσως κάθεσαι και μουδιάζεις σε μια καρέκλα πίσω από ένα γραφείο και εν συνεχεία θα πας στο γυμναστήριο για να ξεμουδιάσεις ,στα καταστήματα να ψωνίσεις τρόφιμα και αλλά αγαθά γιατί είσαι εθισμένος να κυκλοφορείς τα χρήματα που εισπράττεις και άλλωστε πως αλλιώς θα νιώσεις ευτυχισμένος και δυνατός αν δεν έχεις χρήματα να ξοδέψεις;
Όσα χρήματα κέρδισες από τη δουλεία σου τα επέστρεψες με τα ψώνια σου πίσω στη μάνα τους ,την τράπεζα.
Ξεκάνει και ένας άλλος και αντί να πάει στη δουλεία του αλλάζει δρόμο και στρίβει προς το βουνό.
Περπατάει κάτω από τον κουβαρντά ήλιο ο οποίος του κλέβει το λίπος από το σώμα του και του προσφέρει την βιταμίνη D με την οποία διεκπεραιώνονται όλες οι λειτουργίες του οργανισμού του.
Στη πρώτη στροφή μοσχοβολάει ένα ευωδιαστό θυμάρι , κόβει δυο τρία κλαράκια και τα βάζει στο σάκο του. Στη δεύτερη στροφή βρίσκει φασκόμηλο κορφολογεί και λίγο απ αυτό και ξανά στο σάκο. Πιο πέρα έχουν παρκάρει μερικά μανιτάρια . Σιγά μην τα άφηνε. Λίγο πιο πάνω η πλαγιά είναι γεμάτη κουμαριές τρώει μερικά κόκκινα γινομένα κούμαρα μαζεύει και μερικά φύλλα κουμαριάς για να εμπλουτίσει το βραδινό του έγχυμα βότανων.
Στην επιστροφή κόβει μερικά φρούτα από τις φρουτιές που είχε επισημάνει κατά την άνοδο του .
Από φιλότιμο και μόνον ξεφορτώνει και καμπόσα αμύγδαλα που βάραιναν μια κακομοίρα αμυγδαλιά.
Φτάνει στο σπίτι του μαζί με το μεσημέρι. Κατάκοπος από τη δωρεάν γυμναστική, απλώνει στο τραπέζι τα φρέσκα και καθαρά δώρα της φύσης που μάζεψε και ικανοποιεί την πείνα του. Μετά το μπάνιο που απολαμβάνει ρίχνει μια ξάπλα μέχρι το απόγευμα .  Όταν σηκώνεται βράζει λίγο νερό και κάνει τσάι από τα βότανα που μάζεψε . Όσην ώρα κρυώνει το τσάι σπάει τα μυγδαλάκια που μάζεψε. Το βράδυ τσιμπάει λίγα από αυτά απολαμβάνοντας το τσάι από τα αρωματικά βότανα.
Πέρασε τη καλύτερη μέρα της ζωής του χωρίς να ταΐσει την τράπεζα με χρήμα.
Αν όλοι έκαναν το ίδιο θα ήταν σαν μαζική εκδρομή στο βουνό και τη φύση και η τράπεζα θα αναγκάζονταν να φαλιρίσει.

Ξέρω ότι δεν είμαι κάλος στο μυθιστόρημα . Νομίζω όμως το μήνυμα ελήφθη.

Αμφιβάλετε ότι μπορείτε να πάρετε το δρόμο του βουνού; Φοβάστε; Δεν έχετε τις δυνάμεις; Δεν θέλετε να ρισκάρετε με το φαγητό της οικογενείας; Έχετε κάποιο άλλο εμπόδιο η πρόβλημα;
Πάρτε τον πρώτο δρόμο που πάει για το σκοτεινό κτήριο της καθιστικής δουλειάς και αλλάξτε μερικά πράγματα στη διατροφή σας.

Ας κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο να δούμε τι οδηγίες διατροφής έδινε ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ .

ΦΡΟΥΤΑ – ΛΑΧΑΝΙΚΑ – ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΙ – ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ.

ΙΔΟΥ Η ΠΥΘΑΓΟΡΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
  1. ΦΡΟΥΤΑ
Δεδομένου ότι τα φρούτα χωνεύονται στο έντερο πρέπει να μπαίνουν πρώτα στον πεπτικό σωλήνα όταν πεινάμε.
Κάνοντας το αντίθετο δηλαδή τρώγοντας τα φρούτα στο τέλος του φαγητού ,σαπίζουν στο στομάχι μας και γεμίζουμε αέρια ( τυμπανισμός ) και όταν θα περάσουν από τα έντερά μας δεν θα απορροφηθούν από τις εντερικές λάχνες . Έτσι λοιπόν αν τρώμε τα φρούτα μετά φαγητού όπως συνηθίζουμε αντί να προσλάβουμε τα θρεπτικά τους συστατικά δημιουργούμε επι πλέον εμπόδιο στην λειτουργία της πέψης.
Τα φρούτα είναι προμηθευτές νερού , βιταμινών και υδατανθράκων σε μορφή πολυσακχαριτών.
Αυτό σημαίνει ότι τρώγοντας φρούτα ανανεώνουμε τα αποθέματα νερού του οργανισμού μας αφ ενός και αφ ετέρου με τη βοήθεια των αντιοξειδωτικών βιταμινών ανανεώνουμε τα κύτταρά μας. Επιπλέον με τους πολυσακχαρίτες έχουμε ενέργεια για πολλές ώρες χωρίς να πεινάμε .
  1. ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Μας προμηθεύουν με νερό, βιταμίνες και μέταλλα.
Το σώμα μας αποτελείται από 70% – 80% νερό . Η ανανέωση των αποθεμάτων νερού μέσω των φρούτων και των λαχανικών είναι πολύ σημαντική. Όταν λαμβάνουμε νερό μέσω φρούτων και λαχανικών είναι καλύτερα απ’ ότι να πίνουμε νερό διότι στις περισσότερες των περιπτώσεων το νερό που πίνουμε περιέχει αρκετά βαρέα μέταλλα καθώς επίσης και πλήθος μικροοργανισμών οι οποίοι μας δημιουργούν διάφορες δυσλειτουργίες . Όσον αφορά τις βιταμίνες είπαμε ότι χρησιμεύουν στην υγεία των κυττάρων άρα στην υγεία του οργανισμού . Τα μέταλλα αποτελούν το υπόλοιπο 20% – 30% του ανθρώπινου σώματος και χρησιμεύουν αφ ενός για την ολοκλήρωση της δομής του σώματος με την ένωσή τους με το νερό και αφ ετέρου τα μέταλλα είναι οι διακόπτες της λειτουργίας των αδένων οι οποίοι με τη σειρά τους παράγουν τις διάφορες ορμόνες με τις οποίες έρχεται σε πέρας η σύνθετη αυτόματη διαδικασία του μεταβολισμού και της υγείας.
  1. ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΙ.
Ο κύριος προμηθευτής πρωτεϊνών και ελαίων – λιπών για να συμπληρώσουμε τα απαιτούμενα θρεπτικά συστατικά.
Υπάρχει ο μύθος ότι οι ζωικές τροφές περιέχουν τις περισσότερες και πλέον απορροφήσιμες πρωτεΐνες. Όμως οι πρωτεΐνες στους 40-45 βαθμούς κελσίου καίγονται και γίνονται τοξίνες. Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να τρώει ωμό κρέας ,ψάρι ,κοτόπουλο και άλλα ζωικά τρόφιμα. Μόλις αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία μαγειρέματος πάνω από τους 50 βαθμούς ξεκινάει και η αποδόμηση των πρωτεϊνών . Σαν παράδειγμα θα αναφέρω το ασπράδι του αυγού που είναι 100% πρωτεΐνη
Το χρώμα και η υφή της πρωτεΐνης είναι ακριβώς σαν το ασπράδι του αυγού. Όταν ζεσταθεί ασπρίζει . αυτό είναι σημάδι αποδόμησης της πρωτεΐνης . με την διαδικασία του όποιου μαγειρέματος σε υψηλές θερμοκρασίες συντελείται η καταστροφή των πρωτεϊνών.
Οι καρποί και σπόροι έχουν λίγο περισσότερες πρωτεΐνες από το ωμό κρέας και πολλά έλαια ακόρεστα και μονοακορεστα ωφέλημα στον οργανισμό μας. Οι ερευνητές των τροφίμων έχουν ανακαλύψει ότι οι ζωικές πρωτεΐνες έχουν περίπου διπλάσια αποροφησιμοτητα από τις φυτικές. Όμως δεν μας έχουν πει με δυνατή φωνή πόσες πρωτεΐνες έχουν οι μαγειρεμένες ζωικές τροφές. Τελικά μας είναι καθόλου χρήσιμο στην διατροφή μας να τρώμε τρόφιμα προερχόμενα από το ζωικό βασίλειο; Αν εξαιρέσουμε την γεύση που όντως είναι απολαυστική νομίζω ότι δεν μας χρησιμεύουν σε τίποτε αντιθέτως μας δημιουργούν όλα τα προβλήματα στην υγεία μας.
Ας ξαναγυρίσουμε όμως στις σαλάτες μας και ας προσθέσουμε σ’ αυτές λίγους ξηρούς καρπούς ολόκληρους η και αλεσμένους και θα έχουμε ένα πλήρες γεύμα. Για ακόμη πλουσιότερο γεύμα μπορούμε να προσθέσουμε και αποξηραμένα φρούτα ,πλούσια σε σίδηρο και άλλα ιχνοστοιχεία μετάλλων όπως σταφίδες , σύκα , δαμάσκηνα , βερίκοκα κλπ.
Αν δεν μας φτάνουν τόσα θρεπτικά συστατικά και θέλουμε πολύ περισσότερα βάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς στο νερό για 12- 24 ώρες πριν και με αυτό τον τρόπο πολλαπλασιάζονται τα θρεπτικά τους συστατικά από 100 – 500 φορές.
Κανονικά με όλα αυτά ένας άνθρωπος έχει χορτάσει. Όμως λείπει και κάτι ακόμη.

  1. ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
Μόνο ένα θρεπτικό συστατικό μας είναι παρά πολύ χρήσιμο για την απόλυτη υγεία το οποίο περιέχεται στα ζωικά τρόφιμα και αυτό είναι η βιταμίνη Β12. Αυτή λοιπόν η Β12 περιέχεται σε όλα τα ζωικά τρόφιμα αποθηκεύεται στο συκώτι μας το οποίο έχει πάντα αποθέματα για 5 έως 7 έτη και η απαιτούμενη ποσότητα που χρειαζόμαστε καθημερινά είναι ελάχιστη και καλύπτεται με την κατανάλωση μικρών ποσοτήτων τυριών και γιαουρτιού.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Ξεκινάμε με το πρωινό μας πίνοντας φρέσκους χυμούς φρούτων και τρώγοντας αποξηραμένα φρούτα που έχουμε μουλιάσει στο νερό όλη τη νύχτα. Συνεχίζουμε με ένα φρούτο ενδιάμεσα από το πρωινό και το μεσημεριανό. Το μεσημέρι κόβουμε μια σαλάτα με όλα τα σχετικά και την συμπληρώνουμε με ξηρούς καρπούς. Το απόγευμα ένα φρούτο και το βράδυ ένα γιαούρτι από αιγοπρόβιο γάλα.
Μπορούμε μαζί με τους χυμούς τις σαλάτες και το γιαούρτι να συνδυάσουμε και νιφάδες βρώμης. Ένας πολύ χρήσιμος υδατάνθρακας με πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που μας χαρίζει άφθονη ενέργεια για πολλές ώρες χωρίς να αυξάνει το ζάχαρο στο αίμα.
Αυτή η διατροφή θα μας χαρίσει υγεία και μεγάλη ικανότητα αυτοθεραπείας έναντι εχθρικών εισβολέων.
  1. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
Αν παρ’ όλα αυτά υπάρχουν στο σώμα μας κάποιοι εισβολείς και μας δημιουργούν προβλήματα μικρά η μεγάλα η κουβαλάμε από το παρελθόν κάποια προβλήματα υγείας , οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε με επί πλέον ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
Πως θα τα καταφέρουμε ;
Το Α.Σ. ισχυροποιείται όταν στο αίμα μας κυκλοφορεί περισσότερο οξυγόνο. Σε αυτή την περίπτωση λέμε ότι το pH του αίματος είναι αλκαλικό. Η αλκαλικότητα του αιματος εξασφαλίζεται βέβαια με τις τροφές που προαναφέρθηκαν . Προληπτικά όμως για μεγαλύτερη ασφάλεια η όταν παρουσιαστεί ανάγκη πρέπει να πίνουμε ένα ποτό που μας προσφέρει μεγαλύτερη αλκαλικότητα στο αίμα και άρα ισχυρότερο Α.Σ. Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από ένα απλό έγχυμα βότανων (τσάι) εμπλουτισμένο με λίγη μαγειρική σόδα. Το ρόφημα από διάφορα βότανα και η μαγειρική σόδα είναι από τα πλέον αλκαλικά τρόφιμα.
Πως το ετοιμάζουμε ; βράζουμε ένα λίτρο νερό και το ρίχνουμε σε ένα σκεύος με καπάκι στο οποίο προηγουμένως έχουμε τοποθετήσει  μικρές ποσότητες από βότανα και μισό ξύλο κανέλλα. Σκεπάζουμε το σκεύος και όταν κρυώσει το σουρώνουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι και προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Το βάζουμε στο ψυγείο και πίνουμε ένα ποτήρι του κρασιού τρεις φορές τη μέρα.
Με όλα τα ανωτέρω θα έχετε δυνατή υγεία χωρίς να πεινάτε και οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας θα μειωθεί και σταδιακά θα εξαλειφθεί.
Μια επί πλέον συμβουλή είναι να περπατάτε ξυπόλητοι στο χώμα, στη χλόη και στην άμμο και να εκτίθεστε στον ήλιο για 10 – 20 λεπτά κάθε μέρα χωρίς αντηλιακά. Οποιαδήποτε μορφή γυμναστικής είναι απαραίτητη χωρίς υπερβολές και πρωταθλητισμό.
Καλή επιτυχία σε όσους ακλουθήσετε αυτόν τον τρόπο ζωής και να είστε σίγουροι ότι η προσπάθεια σας για αυτήν την αλλαγή θα στεφθεί με επιτυχία.

ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ
Ένα κίνητρο για να ακολουθήσετε αυτόν τον δρομο ζωης που είναι μια προσωπική επανάσταση.
Το κόστος της διατροφής σας θα μειωθεί σημαντικά .
Το κόστος υγείας επίσης.
Εκτός από το προσωπικό όφελος από τη διπλή μείωση κόστους ζωής το κράτος θα κάνει λιγότερες εισαγωγές τροφίμων. Άρα το ισοζύγιο του χρέους θα βελτιωθεί.
Επίσης θα μειωθεί και το κόστος δημόσιας υγείας.
Δεδομένων των ανωτέρω οφελειών το κράτος θα εχει ευκολότερο έργο για την δημιουργία πλεονάσματος.
Άρα η πιθανότητα για ελάφρυνση της φορολογίας γίνεται ορατή.
Με την μείωση του κόστους διατροφής, υγείας και την μείωση της φορολογίας έχουμε την δυνατότητα να ζούμε καλύτερα και ίσως να εργαζόμαστε λιγότερο.
Τι λέτε λοιπόν; Μήπως αξίζει τον κόπο να κάνουμε αυτήν την επανάσταση ο καθένας για τον εαυτό του άλλα και συγχρόνως για το σύνολο;
Μήπως είναι μια απλή λύση χωρίς την ανάγκη μεγάλων ηγετών για να βγούμε από την οικονομική κρίση;
Σ.Π.Σ
Υ.Γ.
ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ – ΔΥΣΠΕΨΙΑ
——————————————
Υπάρχουν διάφορα συμπτώματα που συνδέονται με την υπερβολική οξύτητα. Πολλά από αυτά συνδέονται με άλλα ιατρικά προβλήματα έτσι ζητήστε ιατρική συμβουλή εάν επιμένουν, ειδικά μετά από αλλαγή της διατροφής σας σε μια πιο αλκαλική διατροφή.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:
————————————–
• χαμηλή ενέργεια, χρόνια κούραση
• υπερβολική παραγωγή βλέννας
• ρινική συμφόρηση
• συχνά κρυολογήματα, γρίπη και άλλες μολύνσεις
• αισθήματα όπως νευρικός, αγχωμένος, οξύθυμος, ανήσυχος, ταραγμένος
• αδύνατα νύχια, ξηρά μαλλιά, ξηρό δέρμα
• πονοκέφαλοι
• πόνος στις κλειδώσεις ή αρθρίτιδα
• νευρίτιδα
• πόνος μυών
• κράμπες και σπασμοί ποδιών
• γαστρίτιδα, δυσπεψία
• προβλήματα κύστεων και νεφρών
• αύξηση βάρους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...