Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Ποιός αποκαλεί την Ελλάδα Πρώην Οθωμανική Κτήση"


«Η ΕΛΛΑΔΑ θα πρέπει να αποκαλείται "Πρώην Οθωμανική Κτήση της Ελλάδας", ενώ ο πληθυσμός της ΠΓΔΜ είναι στη συντριπτική πλειονότητά του "μακεδονικός", με ξεχωριστή...γλώσσα, πολιτισμό και ιστορία».

Nτέιβιντ Κάμερον ,
υποψήφιος πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον πήγε στα Σκόπια μόνο μια για να παρακολουθήσει το ματς Αγγλίας-ΠΓΔΜ το 2003 αλλά ..παράλληκα πρόλαβε να γίνει ειδήμων στις σχέσεις των βαλκανικών χωρών, αλλά και στο πρόβλημα της χώρας μας με τη γείτονά της που διεκδικεί το όνομα «Μακεδονία».
Τόσο... καλά έμαθε την Ιστορία ο Κάμερον ώστε θεώρησε καλό, μόλις επέστρεψε στη χώρα του, να συγγράψει εμβριθές άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2003 στην εφημερίδα «Guardian» υπό τον τίτλο «Τhe Μacedonian Job» (Η Αποστολή της Μακεδονίας).
Στο άρθρο του αυτό,(το οποίο θυμήθηκε σήμερα η εφημερίδα "Τα Νέα"), ο ηγέτης των Συντηρητικών αναφέρεται υποτιμητικά στη χώρα μας και ζητεί την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την εγγύηση των συνόρων της. «Απ΄ όσα μπορώ να δω», γράφει, «η χώρα- και είμαι αποφασισμένος να την αποκαλώ Μακεδονία- έχει απολύτως το δικαίωμα να υπάρχει. Ο πληθυσμός είναι στη συντριπτική πλειονότητά του μακεδονικός, με ξεχωριστή γλώσσα, πολιτισμό και ιστορία. Είναι φτωχότερος απ΄ ό,τι μερικές από τις άλλες παλιές γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες, όμως σημαντικά πλουσιότερος από την Αλβανία. Οι άνθρωποι είναι πολιτισμένοι, φιλικοί και πολύ μορφωμένοι.
Ακόμη και ο ξεναγός μου είχε μάστερ στη διοίκηση επιχειρήσεων».

«Είναι πάντα δύσκολο να ξέρεις πώς να απαντήσεις στην ερώτηση: “Τι θα κάνετε για να μας βοηθήσετε;”», συνεχίζει στο άρθρο του ο Κάμερον. «Ομως στην περίπτωση αυτή είχα την απάντηση. Από τώρα και στο εξής θα αποκαλώ τον αξιοσέβαστο εταίρο μας στην Ε.Ε. “the Former Οttoman Ρossession of Greece” (FΟΡΟG)» (Πρώην Οθωμανική Κτήση της Ελλάδας- ΠΟΚΕ). (χαρακτηρισμός που χρησιμοποιεί κατά κόρον το ακροδεξιό maknews)
Και οι Ελληνες, για τον κ. Κάμερον, θα είναι προφανώς οι FΟΡΟGs...

(*Διαβάστε το σχετικό άρθρο απ΄το αρχείο του Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...