Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Προχορώντας στο επόμενο επίπεδο!

Για να ανέβουμε στο επόμενο σκαλάκι της ζωής, καιρός είναι να δεχτούμε πως όσα γεγονότα συνέβησαν ήταν μαθήματα στα οποία δώσαμε εξετάσεις και τα περάσαμε. Να κατανοήσουμε πως υπήρχε λόγος που άνθρωποι ήρθαν και έφυγαν από τη ζωή μας. Το επόμενο βήμα για μας είναι να βιώσουμε την ελευθερία!
Τα πάντα αλλάζουν γύρω και πάνω μας κάθε χιλλιοστό του δευτερολέπτου που περνάει, γιατί όχι και ο τρόπος σκέψης μας λοιπόν. Το παρελθόν μας ΄΄ηταν είναι και θα είναι για πάντα εδώ, δεν είναι ανάγκη όμως να γίνεται και σιδερενια μπαλα στο ποδι μας. Το ΕΔΩ και το ΤΩΡΑ είναι αυτό που μετράει!
Στο βιβλίο <<ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ>> το θέμα τίθεται ως εξής:

Το να ξαναγεννηθείς σημαίνει να ξεχάσεις το παρελθόν, και να κοιτάξεις απροκατάληπτα το παρόν...Το μόνο που σου ζητήται είναι να αφήσεις το μέλλον να κυλήσει και να το βάλεις στα Χέρια του Θεού. Και μόνος σου θα δεις ότι έχεις εναποθέσει και το παρελθόν και το παρών στα Χερια Του, γιατί το παρελθόν θα πάψει να σε κατατρέχει, και ο φόβος του μέλλοντος δεν θα έχει πλέον σημασία.

Δεν χρειαζόμαστε κανένα δάσκαλο να μας διδάξει την ελευθερία, το μόνο που χρειάζεται είναι να καταλάβουμε το μέγεθος της εσωτερικής δύναμης που έχουμε μέσα μας. Ας αρχίσουμε να βάζουμε δικές μας τεχνικές και βήματα στη χορογραφία της ζωής μας. Κάθε στιγμή, είναι η ιδανική στιγμή για να κάνουμε ξεκαθάρισμα στις αποθήκες του μυαλού μας και να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων εμμονές, αμφιβολίες, ανασφάλειες, φοβίες για όλα αυτά που μπορούμε ή δεν μπορούμε. Έχει έρθει ο καιρός να σβήσουμε ότι υπάρχει στον πίναλα του μυαλού μας και να τον αφήσουμε κενό!
ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!!
Την προσωπική μας ιστορία, δηλαδή το παρελθόν μας, θα τη σεβόμαστε πάνω. Άλλωστε είναι όλα αυτά που μας έκαναν αυτό που είμαστε σήμερα. Τώρα όμως υπάρχει κενό και όλες οι πιθανότητες είναι ανοιχτές. ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!
Τώρα, αυτή τη στιγμή κάνουμε την ερώτηση: ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ;
Με ευκολία θα απαντήσουμε, είμαι ο Τάδε, κάνω αυτό, σπούδασα εκείνο, μου ανήκουν αυτά κτλ. Είμαστε κάτι περισσότερο από όλα αυτά. Είμαστε ΨΥΧΗ, και στην ψυχή δεν βάζουμε ούτε μετρητή, ούτε ετικέτες. Ο Μαχαράζ, στο βιβλίο του <<ειμαι εκεινο>> γράφει:..Ακριβώς όπως τα χρώματα αυτού του χαλιού γίνονται ορατά από το φως αλλά το φως δεν είναι χρώμα, ετσι και ο κόσμος δημιουργείται από εσένα αλλά εσύ δεν είσαι ο κόσμος. Αυτό το οποίο δημιουργεί και διατηρεί τον κόσμο, μπορείς να το ονομάσεις Θεό ή Πρόνοια, αλλά τελικά εσύ είσαι η απόδειξη της ύπαρξης του Θεού, όχι το αντίθετο. Γιατί πριν τεθεί ερώτηση για την ύπαρξη του Θεού, πρ΄ρπει να υπάρχεις εσύ για να την κάνεις......Το σώνα είναι φτιαγμένο από ύλη, έτσι όπως ο νους είναι φτιαγμένος από σκέψεις. Δες τα όπως είναι. Η απουσία ταύτισης με τα φαινόμενα, όταν είναι φυσική και αυθόρμητη είνα απελευθέρωση. Δεν χρειάζεται να ξέρεις τι είσαι. Είναι αρκετό να γνωρίζεις τι δεν είσαι. Το άγνωστο δεν έχει όρια....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...