Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ναυτική τουρκική επίθεση – Μαύρος Σεπτέμβρης 2011

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Φαξ 22663492
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ
ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Θέμα :- Ναυτική τουρκική επίθεση – Μαύρος Σεπτέμβρης 2011
Η Τουρκία και η υποτελής διοίκηση των τουρκοκυπρίων (ΤRNC) υπόγραψαν, δήθεν, στην Νέα Υόρκη συμφωνία για διαμερισμό της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Με βάση την συμφωνία η Τουρκία έβγαλε τον τουρκικό στόλο και την τουρκική αεροπορία, συνοδεύοντας δήθεν το Πιρι Ρέις .. Στην πραγματικότητα ενήργησε ναυτική και αεροπορική επέμβαση στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Άσχετα αν η κυβέρνηση Χριστόφια πιάστηκε απροετοίμαστη και συνεχίζει στην αμηχανία της.
Φυσικά η Τουρκία δεν έκαμε το ίδιο στην ΑΟΖ του Ισραήλ.
Η Τουρκία και η υποτελής διοίκηση των τουρκοκυπρίων (ΤRNC) δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Η στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας και των τουρκοκυπρίων (TRNC) θα κλιμακωθεί …….
Είναι καιρός να απαντήσουμε και να μεταφερομεν την ένταση μακριά από την ΑΟΖ και τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Να αντιμετωπίσωμεν την επίθεση με κρίση εναντίον της Τουρκίας …..
Η κυπριακή κυβέρνηση είναι καιρός να σταματήσει τα λόγια και τις φιγούρες μετά των ελλαδιτών επισήμων (λόγια-λόγια) και να δράσει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της. Θα πρέπει άμεσα να τερματίσει κάθε ενέργεια και κάθε δήλωση και οτιδήποτε που αμφισβητεί την Κυπριακή Δημοκρατία.
Ο Δ. Χριστόφιας με τους υπουργούς του άμεσα, σύγκλιση ειδικού υπουργικού συμβουλίου
ΠΡΩΤΟ
Ευρισκόμενοι σε εμπόλεμη κατάσταση, μετά την συμφωνία της Νέας Υόρκης δεχόμενη στρατιωτική επίθεση από την Τουρκία και την υποτελή τουρκοκυπριακή διοίκηση της Τουρκίας (TRNC) αποφασίζει
1- Με βάσει το σχετικό αρθρο του Συντάγματος κηρύσσει εκτακτη ανάγκης στα κατεχόμενα.
2- Ενεργοποιεί την συνθήκη αλληλεγγύης και προστασίας της Ε.Ε. για προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της κυπριακής δημοκρατίας
3- Καλεί έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών εξωτερικών και Συμβουλίου προέδρων και αρχηγών της Ε.Ε.
• Υλοποίηση της συνθήκης αλληλεγγύης –
• Αίτηση ένταξης στον συνεταιρισμό για την ειρήνη
• Αίτηση ένταξης στο σύμφωνο του Νάτο (υλοποίηση συμφωνίας Ζυρίχης 1959)
4- Αποστολή ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Κύπρο
5- Οδικός χάρτης αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και παραμονής μόνο των 400 της τουρδίκ ως η συμφωνία Ζυρίχης
6- Αποχώρηση όλων των τούρκων εποίκων και των παιδιών των με έξοδα της Τουρκίας
ΔΕΥΤΕΡΟ
Τερματισμός της αμφισβήτησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αυστηρή προσήλωση και τήρηση όλων των κανόνων, στην λεπτομέρεια των, νομιμότητας της κυπριακής δημοκρατίας
Ο Χριστόφιας με τους υπουργούς του με απόφαση υπουργικού συμβουλίου να αποκαταστήσει την ελληνική κοινοτική συνέλευση συμμορφούμενος με την εκκρεμούσα απόφαση του ανωτάτου συνταγματικού δικαστηρίου εναντίον της κατάργησης της από την κυβέρνηση Μακαρίου. (το 13 σημείο το μόνο εφαρμοστέν)
Οι διακοινοτικές συνομιλίες να συνεχίσουν μεταξύ των προέδρων και των μελών των κοινοτικών συνελεύσεων ως καθορίζει το σύνταγμα της κυπριακής δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας συνομιλεί με προέδρους και αρχηγούς κρατών και νομίμων κυβερνήσεων.
ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΟΜΕΝ - Επισυνάπτεται
«Η προσπάθεια των Παλαιστινίων να αποκτήσουν δικό τους κράτος που συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες θα έπρεπε να παραδειγματίζει τους Έλληνες της Κύπρου.
Στην Κύπρο όλες οι προσπάθειες της Άγκυρας, του Λονδίνου αλλά και της Ουάσιγκτον από το 1964 και μετά, απέβλεπαν στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Τελευταία προσπάθεια κατάργησης του κυπριακού κράτους υπήρξε το σχέδιο Ανάν, ενώ και σήμερα δεν έχουν εκλείψει οι κίνδυνοι αυτοί με τις συνεχείς παραχωρήσεις που έχουν γίνει στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων τριών χρόνων.
Έτσι, ενώ άλλοι λαοί όπως οι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται να αποκτήσουν κράτος για να μπορέσουν να υπερασπστούν τα δικαιώματά τους και να επιβιώσουν, εμείς στην Λευκωσία υποσκάπτουμε συνεχώς τα θεμέλια των κρατικών μας οντοτήτων και τις αποδυναμώνουμε επικίνδυνα. Ειδικά στην Κύπρο κάποιοι δεν φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει πως η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η δημιουργία ενός συνομοσπονδιακού μορφώματος δύο κρατιδίων θα μας οδηγήσει στην ίδια κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι Παλαιστίνιοι, δηλαδή χωρίς κράτος. Θα βρεθούμε ουσιαστικά κάτω από τον έλεγχο της Άγκυρας χωρίς τη διεθνή υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας που μας επέτρεψε παρά την καταστροφή του 1974 να επιβιώσουμε.
Είναι επίσης τραγικό που τα θεμέλια της Κυπριακής Δημοκρατίας υποσκάπτονται και από την οικονομική κρίση με κίνδυνο να οδηγηθούμε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης με όλες τις συνέπειες που αυτό θα έχει για την κρατική μας υπόσταση και το μέλλον του τόπου. Και είναι τραγικό που δεν παραδειγματιζόμαστε από όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Ακόμη και οι προχειρότητες με τις οποίες αντιμετωπίζεται το θέμα του φυσικού αερίου όπως και οι τουρκικές νεο-οθωμανικές απειλές, δείχνουν την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας και ειδικά του προέδρου της Δημοκρατίας να οχυρώσουν πολιτικά και διπλωματικά την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία μόνη μας επιτρέπει να έχουμε μια φωνή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια μας.
Συμπερασματικά λοιπόν, όταν οι λαοί που δεν έχουν κράτος όπως οι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται να το αποκτήσουν, θα ήταν τραγικό εμείς να απεμπολήσουμε ή να αποδυναμώσουμε την διεθνώς αναγνωρισμένη κρατική μας οντότητα, την Κυπριακή Δημοκρατία, ασπίδα προστασίας των δικαιωμάτων και της ελευθερίας μας» Στέφανος Κωνσταντινίδης είναι καθηγητής Πολιτικών Επιστημών
Αντίγραφο του φαξ είναι απόδειξη επίδοσης
Ανδρέας Ευθυμίου 01/10/2011
τέως Αρχηγός Επιχειρήσεων Αντικατασκοπείας 1961-64
Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών Κυπριακή Δημοκρατία

http://www.facebook.com/andreas.efthymiou2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...