Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Αργεντινή: Όταν το ρητό «Πενία τέχνας κατεργάζεται» εφαρμόζεται στην πράξη


Μας έχουν ζαλίσει τα παπαγαλάκια της δεκάρας πως με τη δραχμή θα καταστραφούμε κλπ. Αυτά τα απίστευτα πιράνχας , οι πληρωμένοι οικονομικοί δολοφόνοι χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα “άρματα μάχης”, δηλαδή τα ΜΜΕ, προσπαθούν όλο και περισσότερο να εμεπδώσουν το πιο άγριο ανθρώπινο ένστικτο, τον φόβο.

Δείτε τι κάνει η εξίσου δεινοπαθούσα κάποτε Αργεντινή ( που εδώ και 8 χρόνια έχει πετάξει με τις κλωτσιές τους αλητήριους και μπαίνει στο G20 έχοντας μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες οικονομίες) :


” Μία πρωτόγνωρη, ευφυέστατη και αποτελεσματική ιδέα είχε το οικονομικό επιτελείο της προέδρου της Αργεντινής για την ενίσχυση των εξαγωγών της χώρας και για την μείωση του εμπορικού ισοζυγίου της. Πιο συγκεκριμένη η κυβέρνηση της Αργεντινής ζητά από τους εισαγωγείς να φέρνουν την παραγωγή των προϊόντων που εισάγουν στη χώρα.
Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τους αναγκάζει να κάνουν εξαγωγές αργεντίνικων προϊόντων ίσης αξίας, προκειμένου να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας. Έτσι, οι έμποροι αυτοκινήτων αντισταθμίζουν τις εισαγωγές γερμανικών αυτοκινήτων με εξαγωγές αργεντίνικων κρασιών.

Αναρωτιέται κανείς εάν η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να εφαρμόσει το μέτρο αυτό αν όχι όπως η κυβέρνηση της Αργεντινής τουλάχιστον να πιέσει τους Έλληνες εισαγωγείς να εξασφαλίσουν μέσω των συνεργατών τους στο εξωτερικό εξαγωγές που να φτάνουν το 1/4 της αξίας των εξαγωγών.

Όσο και ακούγεται απίστευτο εάν εφαρμοζόταν ένα τέτοιο μέτρο οι ελληνικές εξαγωγές θα είχαν αυξηθεί κατά 12 δις ευρώ όταν το 2010 το σύνολο των εξαγωγών μας ήταν 16,3 δις ευρώ αφού το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2010 ήταν 31,5 δις ευρώ με τις εισαγωγές μας να φτάνουν τα 47,7 δις ευρώ .

Πραγματικά υπό τις παρούσες συνθήκες η διερεύνηση αυτής της δυνατότητας θα ήταν ενδιαφέρουσα αφού με αυτό τον τρόπο θα αυξανόταν συνολικά το εμπόριο μέσα από τις διαδικασίες του ανταγωνισμού των χωρών προμηθευτών προς όφελος φυσικά της ελληνικής οικονομίας.”

πηγή : defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...