Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ»


Η πάλι ποτέ «πανίσχυρη Ευρωζώνη» βρίσκεται στα πρόθυρα να εξελίχθη σε Ευρωσκόνη, με δύο βασικές προοπτικές: ή τα υπερεθνικά μονοπώλια και το χρηματιστικό κεφάλαιο να δημιουργήσουν ένα κοινό Γερμανό-Αμερικάνικο νόμισμα, όπου για τους εργαζόμενους λαούς θα έχει την κατοχική «αξία» (των δελτίων συσσιτίου!) ή οι λαοί θα επαναστατήσουν στις ντόπιες άρχουσες τάξεις και στους διεθνείς δυνάστες. Και αφού κατακτούν την Εθνική τους Ανεξαρτησία θα επιβάλουν ταυτόχρονα την Εργατό-λαϊκή εξουσία, στην πολιτική και την οικονομία, προς την κατεύθυνση της κοινωνικής-σοσιαλιστικής ανάπτυξης, χωρίς σταλινικές-κερδοσκοπικές και γραφειοκρατικές εκτροπές. Ή Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα! Μέση λύση δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει επαναστατική πράξη χωρίς επαναστατική- μαρξιστική θεωρία.
Δεκαετίες τώρα, τα κόμματα και τα αποκόμματα της αριστεράς, έχουν αφομοιωθεί σε μεγάλο βαθμό από το κεφαλαιοκρατικό σύστημα και έχουν ολοκληρωτικά απαρνηθεί τον Μαρξισμό, με αποτέλεσμα η εποχή μας να χαρακτηρίζεται από κρίση επαναστατικής ηγεσίας του εργαζόμενου λαού. Γι’ αυτό και ο καπιταλισμός στην χειρότερη κρίση του, αντί να ανατραπεί, κινδυνεύει (μπροστά στην θανάσιμη αγωνιά του) να καταστρέψει σε ολόκληρο τον πλανήτη τα παραγωγικά μέσα και φυσικά τις παραγωγικές δυνάμεις της ανθρωπότητας.
ΑΝΟΙΚΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
«Ναόμι Κλάιν: Το Δόγμα του Σοκ: Η Άνοδος του Καπιταλισμού της Καταστροφής»
Εισηγητής: Σπίνος Διονύσης, δάσκαλος
«Τα πλήγματα πρέπει να επιφέρονται όλα ταυτόχρονα, ώστε, όντας λιγότερο αισθητά, να ενοχλούν λιγότερο»
ΤΡΙΤΗ, 29/11/2011 Έναρξη 7.00 μμ. Λήξη 9.30 μμ.
Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο «Αρχέλαος», Γρυπάρη 195 και Σκρά, Δήμος Καλλιθέας.

http://www.facebook.com/apofasismenoisedrasi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...