Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

F.Times. Η Ευρωζώνη έχει σταματήσει ουσιαστικά να λειτουργεί...


«Ο χρόνος τελειώνει. Η ευρωζώνη έχει το πολύ δέκα μέρες μέχρι να καταρρεύσει», είναι το συμπέρασμα εκτενούς άρθρου των οι Financial Times, ο συντάκτης του οποίου υποστηρίζει πως μετά τα crash- test Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας στις αγορές ομολόγων την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωζώνη ουσιαστικά «σταμάτησε να λειτουργεί».


Ενώ εξαιτίας της απώλειας της εμπιστοσύνης των επενδυτών...
και της μετάδοσης της κρίσης στους μεγάλους «πιστωτές» του ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Γαλλία, Βέλγιο, Αυστρία, Ολλανδία, ουσιαστικά ο μηχανισμός έχει ξεμείνει από «δύναμη πυρός».


Όπως υποστηρίζει ο συντάκτης του άρθρου υπάρχουν ακόμη κάποιες λύσεις για να λύσει κάποιος το πρόβλημα, οι επιλογές όμως περιορίζονται σημαντικά.


Ουσιαστικά προτείνονται τρεις λύσεις:


1. Η άνευ περιορισμών παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην αγορά ομολόγων αλλά και την παροχή ρευστότητας για τις τράπεζες.

2. Ένα σαφές και οριοθετημένο χρονικά πρόγραμμα έκδοσης ευρωομολόγου.

3. Η άμεση δημοσιονομική ενοποίηση που εν μέρει θα οδηγήσει σε απώλεια της εθνικής κυριαρχίας των κρατών αλλά θα δημιουργήσει ένα αξιόπιστο θεσμικό πλαίσιο.


Από:www.defencenet.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...