Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Goldman Sacks, η κοινή ρίζα Ντράγκι, Μόντι και Παπαδήμου


Τι κοινό έχουν ο Μάριο Ντράγκι, ο Μάριο Μόντι και ο Λουκάς Παπαδήμος;Το ερώτημα έθεσε η γαλλική «Μοντ», μαζί με την απάντηση. Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας και ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ανήκουν... στη λεγόμενη ευρωπαϊκή «κυβέρνηση Sacks».

Η αμερικανική τράπεζα, γράφει η εφημερίδα, έχει εξυφάνει στην Ευρώπη ένα μοναδικό δίκτυο επιρροής. Ο Ντράγκι ήταν αντιπρόεδρος της Goldman Sacks Ευρώπης μεταξύ 2002 και 2005. Μία από τις αποστολές του ήταν να χρηματοδοτεί τα swaps, πράγμα που του επέτρεπε να κρύβει τμήμα των κρατικών χρεών και να «φτιασιδώνει» τα ελληνικά μεγέθη.
Ο Μάριο Μόντι, διεθνής σύμβουλος από το 2005. Τρίτος έρχεται ο Λουκάς Παπαδήμος, διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος από το 1994 ώς το 2002, συμμετείχε στο μαγείρεμα των λογαριασμών που έκανε η Goldman Sacks. Ο διαχειριστής του ελληνικού χρέους είναι ένας κύριος Πέτρος Χριστοδούλου, πρώην στέλεχος της Sacks, έγραψε η «Μοντ».
Ο αρθρογράφος Marc Roche περιγράφει αναλυτικά ένα δίκτυο επιρροής με οικονομικά στελέχη της Goldman Sacks που έχουν τώρα καίριες θέσεις στην Ευρώπη. Οσον αφορά την Ελλάδα, το δημοσίευμα καταλήγει λέγοντας πως ο Ντράγκι δηλώνει άσχετος με το φτιασίδωμα των ελληνικών μεγεθών, γιατί ανέλαβε καθήκοντα το 2002. Παραιτήθηκε δε το 2005, ένα χρόνο δηλαδή πριν η Goldman Sacks ξαναπουλήσει τμήμα τού εν λόγω swap στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, τη μεγαλύτερη εμπορική της χώρας, την οποία διηύθυνε τότε ένα πρώην στέλεχος της Goldman Sacks, ο Πέτρος Χριστοδούλου, σήμερα υπεύθυνος του οργανισμού που διαχειρίζεται το ελληνικό χρέος.

http://epanastasi-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...