Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δανείζονται με εγγύηση την κρατική επιχορήγηση του 2019!


Να που πάνε τα λεφτά μας ( που δανείζονταν και συνεχίζουν να δανείζονται στο όνομα μας για να “τρώμε μαζί”)

Το ποσό των 235 εκατ. ευρώ χρωστούν σεκρατικές κυρίως τράπεζες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, βάζοντας ως εγγύηση την κρατική επιχορήγηση που πρόκειται να λάβουν έως το 2015. Η Αγροτική Τράπεζα μάλιστα έχει δώσει πιστώσεις 200 εκατομμυρίων, δεχόμενη ως εγγύηση την κρατική επιχορήγηση και του έτους 2019.

Σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, επισημαίνει ότι εφέτος η επιχορήγηση των κομμάτων θα είναι αυξημένη κατά 10%. Υπενθυμίζει επίσης ότι έχει καταρτιστεί νομοσχέδιο που απαγορεύει τη χορήγηση τραπεζικών δανείων σε πολιτικά κόμματα, αλλά η ψήφισή του έχει «παγώσει».


Την ίδια ώρα η Attica Bank προχωρά στη χρηματοδότηση της ΝΔ, προεξοφλώντας μελλοντικά έσοδα του κόμματος. Βασικός μέτοχος της τράπεζας είναι το Ταμείο Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών (ΤΣΜΕΔΕ) το οποίο αντιμετωπίζει τον κίνδυνο κατάρρευσης των αποθεματικών του.

Εν τω μεταξύ, η Δημοκρατική Συμμαχία, το κόμμα της Ντόρα Μπακογιάννη, αντέδρασε άμεσα καθώς και στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ του περιορισμού της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα.

Σε ανακοίνωση του κόμματος, εγείρεται και ζήτημα διαφάνειας, καθώς στην Τράπεζα Αττικής ισχυρό ρόλο έχει το Τεχνικό Επιμελητήριο ενώ παράλληλα, δεν μπορεί να υπάρξει για το ύψος και τη διάρκεια της πραγματικής χρηματοδότησης που δικαιούνται τα κόμματα σε βάθος χρόνου.

«ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. λαμβάνουν σήμερα δάνεια έναντι μελλοντικών επιχορηγήσεων με βάση τα ποσοστά που είχαν το 2009, 43% και 33% αντίστοιχα… Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι αν γίνουν αύριο εκλογές, τα δύο κόμματα θα έχουν αυτά τα ποσοστά;», έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος του κόμματος στην εφημερίδα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η συναλλαγή των κομμάτων με τις τράπεζες, σε αυτή τη συγκυρία, είναι προβληματική, «δεδομένου ότι επίκεινται καθοριστικές πολιτικές αποφάσεις για το μέλλον των τραπεζών», με αφορμή το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, ύψους 50% και του τρόπου στήριξης των ελληνικών τραπεζών με κοινές ή προνομιούχες μετοχές.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...