Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

«Φούσκα» η ανάκαμψη της Ιρλανδίας -To μνημόνιο την καταστρέφει !

Η ανάκαμψη της ιρλανδικής οικονομίας και κυρίως η προσπάθεια όλων, πρωτίστως των Γερμανών, να χρησιμοποιήσουν το παράδειγμα της Ιρλανδίας ως … υπόδειγμα για το πώς πρέπει να αντιδράσει και τι πρέπει να κάνει μια χώρα που βρίσκεται υπό καθεστώς αναδιάταξης και στις … αγκάλες του ΔΝΤ και της ΕΕ, αποδεικνύονται «φούσκες». «Πυροτεχνήματα». «Μαϊμού» επιτυχίες…

Και το χειρότερο είναι πως για την αποκάλυψη αυτή «φταίνε» οι Γερμανοί, και δη το περιβόητο πλέον επιτελείο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς τα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι καταγράφονται μεγάλες αποκλίσεις στον προϋπολογισμό της Ιρλανδίας και ότι θα απαιτηθούν νέα μέτρα προήλθε μέσω μιας ακόμα διαρροής από τους «σοφούς» του χερ Σόιμπλε!


Μετά από αυτό η ιρλανδική κυβέρνηση βρέθηκε σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας Έντα Κένι αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως όντως θα πρέπει να επιβληθούν νέα μέτρα για να καλυφθούν οι απαιτήσεις του προγράμματος διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ και περιέγραψε μάλιστα τα μέτρα αυτά μιλώντας για αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, νέες περικοπές δημοσίων εξόδων, αύξηση φόρων και περαιτέρω μείωση κοινωνικών παροχών.

Το πρόβλημα είναι ότι η αντίδραση των ιρλανδικών ΜΜΕ δεν είχε να κάνει τόσο με τα μέτρα και την… κοροϊδία, όσο με το γεγονός πως τα ζοφερά νέα δημοσιοποιήθηκαν πρώτα από το Βερολίνο! δίχως να έχει προηγουμένως ενημερωθεί το κοινοβούλιο, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, αλλά και τα ΜΜΕ. Σε σημείο ώστε να γράφουν για «νέο αφέντη» και για «απώλεια εθνικής κυριαρχίας».

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα της Τρόϊκας, που το επαναλάμβαναν μονότονα έμπλεοι ικανοποίησης, σε κάθε ευκαιρία η κ. Μέρκελ και ο κ. Γιούνκερ, ήταν ότι στην Ιρλανδία το πρόγραμμα σταθεροποίησης δουλεύει και φέρνει αποτελέσματα.
Αυτό βοηθούσε και τη θεωρία τους ό,τι η «απείθαρχη» και ανοργάνωτη Ελλάδα αποτελούσε «ξεχωριστή και μοναδική περίπτωση».

Μύθος!

Το πρόγραμμα και στην Ιρλανδία αποδεικνύεται εξ ίσου καταστροφικό!

Την Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Ε. Κένι, παραδέχθηκε στη Βουλή, ότι μετά από διαβουλεύσεις με την ….κ. Μέρκελ, η κυβέρνησή του θα προτείνει νέα μέτρα για τη διάσωση της Ιρλανδικής οικονομίας!

Τι περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα;

-αύξηση του ΦΠΑ στο 23% . Να σημειωθεί οτι η Ιρλανδική Κυβέρνηση ηρνείτο πεισματικά έως τώρα στην αύξηση του ΦΠΑ, αλλά φαίνεται οτι ενέδωσε στις πιέσεις.

-περικοπές δημοσίων δαπανών

-περαιτέρω αύξηση της φορολογίας

-μείωση των των κοινονικών παροχών

Δυστυχώς και στην Ιρλανδία, επαναλαμβάνεται το σενάριο της Ελλάδος!

Same story!

Ενδεικτική είναι η αναφορά της Deutsche Welle, «τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν πως η εικόνα του «πειθήνιου παιδιού που βάζει σε τάξη τα οικονομικά του», την οποία επικαλούνταν οι Βρυξέλλες κάθε φορά που συνέκριναν τις χώρες οι οποίες είναι στον μηχανισμό στήριξης, φαίνεται να καταρρέει.»

Tι σημαίνουν όλα αυτά;

Καιρός πλέον να το καταλάβει η κ. Μέρκελ: η συνταγή δεν είναι απλώς λάθος. Είναι καταστροφή! Και η επιμονή στην απαρέγκλιτη τήρησή της εγείρει υποψίες ως προς τις πραγματικές προθέσεις της Γερμανικής πολιτικής και τις επιδιώξεις της.

Πολιτικός έλεγχος διά της οικονομικής εξουθένωσης…

Να γιατί επιμένει και εκβιάζει ο κ. Σόϊμπλε για τις έγγραφες δηλώσεις…

http://epamdytikisattikis.wordpress.com/2011/11/20/%CF%86%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%BA%CE%B1-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B9%CF%81%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%B1%CF%82-to-%CE%BC%CE%BD/#more-1838

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...