Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Telegraph: Γερμανικά σχέδια για ευρωπαϊκό υπέρ-κράτος

(Dow Jones) – Η Γερμανία έχει καταστρώσει μυστικά σχέδια για να αποτρέψει τη διεξαγωγή ενός βρετανικού δημοψηφίσματος για την αναδιάρθρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν τω μέσω ανησυχιών ότι μπορεί να βγάλει εκτός τροχιάς το πακέτο διάσωσης της ευρωζώνης, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν και βρέθηκαν στην κατοχή της The Daily Telegraph.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, αναμένεται να πει στον Βρετανό πρωθυπουργό David Cameron ότι η Βρετανία δεν χρειάζεται δημοψήφισμα για τις αλλαγές στη συνθήκη της ΕΕ, παρά το αίτημα υψηλόβαθμων Βρετανών Συντηρητικών για να επαναπατριστούν περισσότερες εξουσίες στη Βρετανία, αναφέρει η Telegraph.

Το memo που διέρρευσε, και έχει εκπονηθεί από το γερμανικό foreign office, αποκαλύπτει ριζοσπαστικά σχέδια για ένα παρεμβατικό, νέο ευρωπαϊκό σώμα που θα είναι ικανό να αναλάβει τις οικονομίες των προβληματικών χωρών, αναφέρει η Telegraph.

Αποκαλύπτει ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία προετοιμάζεται ακόμη για το ενδεχόμενο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που είναι πολύ μεγάλες για να διασωθούν, να κηρύξουν στάση πληρωμών, ουσιαστικά χρεοκοπώντας, αναφέρει η Telegraph.

Θα εγείρει ανησυχίες ότι τα γερμανικά σχέδια για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη, περιλαμβάνουν και μια απώλεια εθνικής κυριαρχίας που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για ένα ευρωπαϊκό «υπέρ-κράτος», του οποίου οι φόροι και οι δαπάνες θα καθορίζονται στις Βρυξέλλες, τονίζει η Telegraph.

© Dow Jones Newswires


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...