Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΠΟΝΗΡΩΣ ΟΙ ΚΡΟΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΟΙΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ ..ΚΑΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ;ΜΕ ...ΝΟΗΜΑ ΜΠPΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ Η.Ρ.Α σε συνέχειες...







ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ!

Εν τάξει δεν είπαμε να γίνουν ευεργέτες..οι Έλληνες μεγαλόσχημοι παραλήδες!Αλλά έτσι απλά να συγκινηθούν... έτσι λέμε...για την τιμή του... να ισχυρίζονται πως είναι δα και ΄Ελληνες!
Πού είναι ο Βαρδινογιάννης,ο Δασκαλόπουλος ,ο Μπόμπολας, ο Αγγελόπουλος, ο Σπυρέτος Λάτσης, και μια ολάκερη στρατιά άξιων καταφερτζήδων επιχειρηματιών; ΟΛΟΙ τους θρεφτάρια και μόνιμα σιτιζόμενοι από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού... Πού έχουν εξαφανιστεί και σιγούν;. Σαν να μη τρέχει τίποτε; Πέντε έξι από δαύτους να μαζευόντουσαν... και βάζανε ρεφενέ, τον οβολό τους, η Ελλάς αυτόματα θα ανάσαινε...
Γιατί κάνουν την πάπια; Βλέπουν ότι η πατρίδα τους χαντακώνεται, γιατί αδρανούν τώρα επί δύο χρόνια γιατί δεν αρπάζουν φραγγέλιο.. κατά των αφρόνων πολιτικών;.. ΄Η μήπως τους βολεύει ή όλη κατάσταση και πως πάλι θα συνεχίζουν να κερδοφορούν...;
Σεβόμασατε τα τάλαντα και την αξιοσύνη τους ..που θαυμάζουμε εξάλλου ..Η σημερινή καθολική σιωπή τους και η περίεργη απουσία τους στην περιπέτεια της πατρίδος τους, μας προβληματίζει..
Γνωρίζουν άριστα, με την ευφυϊα που διαθέτουν ότι παίζεται ένα άσχημο οικονομικό παιχνίδι με άξονα της πατρίδα τους...και η οποία σταθερά διασύρεται από τους καραγκιόζηδες πολιτικούς-λαμόγια της Ευρώπης.. Καλά, τι κυκλοφορεί μέσα τους, ο ψυχρός παράς κι όχι αίμα; Μα δεν θυμώνουν που έγινε η πατρίδα τους ρεζίλι των σκυλιών; ...Μήπως οικονομικά τους βολεύει αυτή κατάντια της χώρας τους... κι αποτελούν κι οι ίδιοι μέρος του άθλιου παιχνιδιού που παίζεται από τις αγορές;
Δεν παίρνουμε όρκο... Οι πανέλληνες θαυμάζουν τις κατακτήσεις τους και αισθάνονται για λογαριασμό τους κι αυτοί περιφάνεια. για τους άθλους τους.Δεν ζηλεύουν και δεν αποτάσουν τον πλούτο εις το πυρ! Αλλά σήμερα με την απέραντη σιωπή των οικονομικά αυτών ισχυρών Ελλήνων μένουν με το στόμα ανοιχτό κι απορούν...απορρούν απέραντα και δεν έχουν απαντήσεις!
Η HELLASNEWS-AGENCY ξεκινάει σήμερα αυτό το ρεπορτάζ για να βρει τις αναγκαίες απαντήσεις!
Και θα τις βρει...
΄Οχι δεν τους προτρέπουμε να ευεργετήσουν την πατρίδα τους τώρα, στις δύσκολες στιγμές -ΚΑΤΟΧΗΣ- που διέρχεται. Θα ήταν δώρο- άδωρον... Ρεπορτάζ κάνουμε... Θα μάθουμε την αιτία του καθολικής ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ βουβαμάρας τους. Δεν βρέθηκε ούτε ένας από τους μεγαλοσχήμονες αυτούς -και δη τους γηγενείς μεγαλόσχημους -κι όχι της Ομογένειας- να βγει και να πει...: "βρε πάρτε αυτό το πουγκί.. εκ του περισεύματός μου" .. και βολέψτε κάποιες τρύπες !"ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ... ΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ από τους μεγαλουργήσαντες αυτούς συμπτωματικά... εκ του ιδρώτος του λαουτζίκου της μέγιστης αυτής χώρας. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΆ ΜΟΝΑΔΙΚΟ;
Οι ευεργέτες που άνθισαν στον τόπο αυτό κι άφησαν μέσα στην ιστορία τα ευγενή χνάρια τους...έδρασαν από καρδίας... Κανείς δεν τους προέτρεψε... Ούτε κι εμείς προτρέπουμε τους σημερινούς οικονομικά ισχυρούς...μας, διότι όπως λέμε πιο πάνω... θα ήταν "δώρο-άδωρο"!
Η ευεργεσία είναι θέμα καρδιάς ..Την έχεις, η δεν την έχεις.. Τόσο απλά. Οι "δικοί μας" δείχνουν επί δύο χρόνια σταθερά -ως κοινοί θιασώτες του ευτελισμού της πατρίδας τους... πως η καρδιά τους δεν χτυπάει ελληνικά. Μα τόσο άκρδοι; Αδιανόητον!
Να δούμε τελικά τι θα προκύψει από το ρεπορτάζ...αυτό της ΗΡΑ...που ήδη τρέχει από τους ερευνητές-ρεπόρτερς μας.

Δημήτρης Δασκαλόπουλος,
πρόεδρος των ελλήνων βιομηχάνων.
Είναι ο δημιουργός της ΔΕΛΤΑ-ΓΑΛΑ
Εμφανιζεται εσχάτως ...λαλίστατα λαλών... περί πολλών με διακεκριμένες μάλιστα πολιτικές ...οδηγίες!
Κουβέντα δεν βγάζει για την ταμπακέρα..
Θα μπορούσε, εν τούτοις, να συστήσει στα μέλη του Σωματείου του... να συντρέξουν οι βιομήχανοι, την Ελλάδα, ο καθείς ό,τι βούλεται.. Και δεν το κάνανε οι μπαγάσηδες... Το ΡΕΠΟΡΤΑΖ της ΗΡΑ.. θα σας πει το ΓΙΑΤΙ... Περιμένετε!



Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΩΝ
ΕΛΛΗΝΩΝ ( Greek Rich List)



Tο επιχειρηματικό δαιμόνιο των Ελλήνων, ξεχωρίζει διεθνώς.. Στο Λονδίνο το GREEK RICH LIST αποτελεί μόνιμη ρουμπρίκα του Βρετανικού Τύπου..

Δεν πιάνεται ο Ελληνας, πως να το κάνουμε. Από την αρχαιότητα οι πρωτιές μας!

Γράφουν.. οι TIMES:
" Προστέθηκαν άλλοι 49 στη λίστα «Greek Rich List» των Sunday Times. Διαβάστε ποιοι είναι οι "cash Greeks" (λεφτάδες)...
Περισσότεροι και πλουσιότεροι είναι οι έλληνες Κροίσοι σύμφωνα με τη λίστα «Greek Rich List» των Sunday Times για το 2010. Στο σχετικό κατάλογο με τους «cash Greeks» όπως...
ονομάζονται στη Βρετανία οι Έλληνες «με γεμάτο πορτοφόλι» σημειώνονται νέες εμφανίσεις 49 Ελλήνων (συμπεριλαμβανομένων και κατοίκων του εξωτερικού) με περιουσία πολλών εκατομμυρίων ή δισεκατομμυρίων ευρώ

Ο Σπύρος Λάτσης ο οποίος (μαζί με την οικογένειά του) αύξησε την περιουσία του στα 3,38 δισ. ευρώ το 2010.!! (Γειά σου ρε Σπυρέτο... και σου τά έλεγε ο Μπάρμπα -Γιάννης "κάτσε εδώ ...και μη λες μαλακίες πως θες να γίνει ...δικηγόρος στην Ελβετία" ..Ευτυχώς που τον άκουσες! Αποδεικνύεις πως είσαι άξιος υιός, αξιότατου πατρός!






Στην κορυφή παραμένει ο Σπύρος Λάτσης ο οποίος (μαζί με την οικογένειά του) αύξησε την περιουσία του στα 3,38 δισ. ευρώ το 2010.



Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται σχεδόν άγνωστοι Ελληνες όπως ο Τζον Πολ Ντε Τζόρια, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο πλουσιότερος Ελληνας των ΗΠΑ (και δεύτερος στη λίστα) με περιουσία 2,7 δισ. ευρώ. Μεταξύ των νεοεισερχόμενων στη «Greek List» συγκαταλέγεται η Αριάνα Χάφινγκτον η οποία στις αρχές του 2011 πούλησε έναντι 315 εκατ. δολαρίων τη Huffington Post στον τηλεπικοινωνιακό όμιλο AOL και κατατάσσεται 45η μεταξύ των πλουσιότερων ελληνοαμερικανών.


Να κι η Αριάνα μας...που τη γνωρίσαμε ως φοιτήτρια στην Οξφόρδη -ήταν και πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών, μετά το έπαιξε συγγραφέας με κάποιες Βιογραφίες(Μαρία Κάλλας κ.λ.π) ΄Εγιναν μπέστ σελλερ... κ.λ.π

Ματσώθηκε... και προχώρησε με το ταμπεραμέντο της... εξλιχθείσα ως... Χαφινγκτον, ύστερα από 3 γάμους... Το τράβαγε ο οργανισμός της...Τώρα γιατί η Αριάνα λέγεται Χαφινγκτον; Ο Χαφινγκτον ήταν ένας πάμπλουτος ραμολί.. που της άφησε ουκ ολίγα.. και τιμής έννεκεν υιοθέτησε το όνομά του, ένω το δικό της πατρικό είναι ΑΡΙΑΝΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ...
Τη γνωρίσαμε εδώ ... εκεί στην Ρηγίλης, δίπλα στην ΕΡΤ, όπου ήταν το πατρικό της.




Λιγότερο γνωστός είναι ένας άλλος Έλληνας δεύτερης γενιάς οΤζέιμς Χάνος. Πρόκειται για έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους επενδυτές των ΗΠΑ ο οποίος έχει δημιουργήσει περιουσία με τον πλέον προσφιλή τρόπο των «ομοτέχνων» του, ποντάροντας δηλαδή στην κατάρρευση χρηματοπιστωτικών προϊόντων ή αγορών. Το τελευταίο διάστημα λέγεται ότι «σορτάρει» στο σκάσιμο της κινεζικής φούσκας.

Νάτος ο δικός μας! Είναι μέσα στα κόλπα των χρηματιστηριακών που έχουν παγιδεύσει την Ελλάδα...

΄Ισως κιόλας πίσω από τα σημερινά δεινά της Ελλάδας να είναι χωμένος με τα μπούνια... στην τελική κατάρευσή μας! Γιατί λοιπόν να μην σιωπά;..
Χάνος είναι σάμπως;




Με σαφώς πιο αξιοπρεπή τρόπο έχει πλουτίσει ένας άλλος Έλληνας που βρίσκεται 5ος στη λίστα, ο Μάικ Λαζαρίδης, ένας εκ των συνιδρυτών της Research in Motion η οποία κατασκευάζει τα κινητά Blackberry.


Μάλλον πρόκειται για τον γνωστό Τύπο... που ήδη αντιμετωπίζει δικαστήρια στην Ελλάδα με τη φούσκα τράπεζα PRΟΤΟΝ...

To σχόλιο περί "αξιοπρεπούς" κερδοφορίας του δεν είναι δικό μας αλλά των ΤΙΜΕS..

Η λίστα με τους πλουσιότερους Έλληνες του κόσμου
*Τα νούμερα αφορούν την περιουσία σε εκατ. ευρώ και ακολουθεί η χώρα διαμονής


1 Σπύρος Λάτσης & Οικογένεια 3.380 Ελλάδα
2 Τζον Πολ ΝτεΤζόρια 2.702 ΗΠΑ
3 Οικογένεια Χασιώτη 2.027 ΗΠΑ
4 Άλκης Δαυίδ 1.543 Ην. Βασίλειο
5 Μάικ Λαζαρίδης 1.486 Καναδάς
6 Τζορτ Π. Μίτσελ 1.351 ΗΠΑ
6 Πίτερ Τζ. Πίτερσον 1.351 ΗΠΑ
8 Μάικλ Ζαχαρής 1.283 ΗΠΑ
9 Τζιμ Ντάβλης & Οικογένεια 1.216 ΗΠΑ
10 Τζον Α. Κατσιματίδης 1.148 ΗΠΑ
11 Τζορτζ Λ. Αργυρός 1.081 ΗΠΑ
11 Άρθουρ Σ. Δημουλάς 1.081 ΗΠΑ
13 Οικογένεια Νιάρχου 850 Γαλλία
14 Στέλιος Χατζηιωάννου & Οικογένεια 823 Ην. Βασίλειο
15 Ντιν Μητρόπουλος 810 ΗΠΑ
16 Άλεξ Τζ. Σπανός & Οικογένεια 743 ΗΠΑ
17 Κον Μακρής 742 Αυστραλία
18 Τζον Χριστοδούλου 733 Ην. Βασίλειο
19 Κρις Λαζάρη 728 Ην. Βασίλειο
20 Μιχαήλ Λεμός 680 Ην. Βασίλειο
21 Τζον Π. Κάλαμος 676 ΗΠΑ
22 Οικογένειες Κανελλόπουλου & Παπαλεξόπουλου Ελλάδα
23 Τζορτζ Ανδρέας 642 ΗΠΑ
24 Οικογένεια Βαρδινογιάννη 636 Ελλάδα
25 Γιώργος Μπεχράκης 625 ΗΠΑ
26 Ευστάθιος (Στιβ) Βαλιώτης 540 ΗΠΑ
27 Σαμ & Βαν Κόλιας 508 Καναδάς
28 Ανδρέας Αποστολόπουλος 507 Καναδάς
29 Τζον Παπατζόν 473 ΗΠΑ
30 Ανδρέας Παναγιώτου 451 Ην. Βασίλειο
31 Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης 450 Κύπρος
32 Τζον Παγιαύλας 439 ΗΠΑ
33 Αθηνά Ρουσσέλ Ωνάση 417 Βραζιλία/Βέλγιο
34 Οικογένεια Πασπάλη 416 Αυστραλία
35 Τζορτζ Σακελλάρης 405 ΗΠΑ
36 Οικογένεια Λανίτη 400 Κύπρος
37 Κέρι Μαρμάνης 396 Αυστραλία
38 Τεντ Λεονσίς 378 ΗΠΑ
39 Άντονι Γκριν & Οικογένεια 367 Ην. Βασίλειο
40 Δρ. Ρόι Βάγγελος 361 ΗΠΑ
41 Οικογένεια Κωστόπουλου 358 Ελλάδα
42 Άντζελο Τσακόπουλος 356 ΗΠΑ
43 Οικογένεια Στασινόπουλου 352 Ελλάδα
44 Σερ Τζον Ζοχώνης 344 Ην. Βασίλειο
45 Νίκολας & Κρίστιαν Κάντι 338 Ην. Βασίλειο
46 Τεό Καρίδης 334 Αυστραλία
47 Οικογένεια Σταμούλη 329 Αυστραλία
48 Πίτερ Άγγελος 304 ΗΠΑ
48 Τζορτζ Χατσόπουλος 304 ΗΠΑ
48 Τζορτζ Μάρκους 304 ΗΠΑ
48 Τζον Ράνγκος 304 ΗΠΑ


ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ!

Ήρωας ταινίας του Γ. Σμαραγδή ο Ιωαν. Βαρβάκης

Ο Ιωάννης Βαρβάκης, ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες του 18ου αι., το κεντρικό πρόσωπο στη νέα ταινία τουΓιάννη Σμαραγδή.
Η συγκλονιστική ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη, ενός από τους πλουσιότερους Έλληνες του
18ου αιώνα, που σύστησε το χαβιάρι σε όλο τον κόσμο και διέθεσε τα χρήματά του στην Ελληνική Επανάσταση, αλλά και σε κοινωφελή έργα, είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, στη νέα ταινία του με τίτλο «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι». Μετά τις ταινίες για το Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και τον Κωνσταντίνο Καβάφη, ο Γιάννης Σμαραγδής επιλέγει να ασχοληθεί με μία προσωπικότητα, η ζωή και η δράση της οποίας είναι λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό.
«Ο Ιωάννης Βαρβάκης ήταν ένα από τα μεγάλα πρόσωπα του παρελθόντος, αλλά στην ουσία είναι ένα πρόσωπο του μέλλοντος. Η ζωή και η δράση του αποτελούν πρότυπο και δείχνουν πώς πρέπει να είναι οι μελλοντικοί άνθρωποι»,

ΣΧΕΤΙΚΟ...ΑΠΟ ΤΟ www.avragioz.blogspot.com


ΠΑΛΙΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ...ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ
Κάποτε, όταν ακόμα δεν είχαν εμφανιστεί στα μέρη μας αντιπρόεδροι δούλοι Εβραίων κατσαπλιάδων και το Ελλάντα είχε πλέον δραπετεύσει από τον Τούρκικο ζυγό, υπήρχαν πλούσιοι Έλληνες σε ξένες χώρες, που μέσα στον εθνικό τους οίστρο ακούμπησαν στη πατρίδα ότι είχαν και δεν είχαν, είτε με πολεμικά καράβια, είτε με πολλά κρατικά κτίρια, είτε με διάφορους εξοπλισμούς, θέλοντας να τη δουν να ορθοποδήσει και να γίνει δυνατή. Τα έργα τους, αν δεν τα καταβρόχθισαν ακόμα οι πολιτικές ληστοσυμμορίες των τελευταίων 50 χρόνων, σώζονται, για να μας θυμίζουν πόσο ξεφτίλeς είμαστε, που δεν κάνουμε ντου από παντού, για να ξεσκίσουμε τα σημερινά πιράνχας.
Σήμερα, που ο πολιτικός ληστρικός αχταρμάς μας ξεζουμίζει από παντού, έχουμε τις κυράτσες συζύγους των τρωκτικών της πλουτοκρατίας των φοροφυγάδων και εισφοροκλεπτών, να το παίζουν στη κάλπικη "φιλανθρωπία" και στον υπό εξαφάνιση "πολιτισμό"!!!!Βλέπουμε γυναίκα γνωστού πετρελαιά, υπηρέτη εβραιοαραβικών συμφερόντων, να κοροϊδεύει επί 30 χρόνια τον ντουνιά, με βιτρίνα καμιά 40ριά παιδιά που πάσχουν από δυσίατα νοσήματα, να μας έχει μέσα στην αγωνία για το πότε θα ολοκληρώσει το υποσχόμενο νοσοκομείο. Μέχρι τότε, το επώνυμο ίδρυμα, εισπράττει κρατικές και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Από που να ελεγχθεί, όταν έχει κάνει διεθνή οργάνωση, μαζί με καμιά σαρανταριά συζύγους αρχηγών κρατών, οι οποίες διδάχθηκαν από τη "δικιά" μας την επιχειρηματική φιλανθρωπία της επιδοτούμενης απάτης????

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...