Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΠΗΤΕΡ ΠΕΤΕΡΣΟΝ -Ο ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΌΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!

ΦΙΛΟΛΟΓΟΥΜΕ ΜΕΤ΄ΕΥΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΣΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ... Υπάρχουν ΄Ελληνες που θα μπορούσαν να μας σταθούν και με.. παρά και με τα φώτα τους! Ιδού ένα λαμπρό παράδειγμα: Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΠΗΤΕΡ ΠΕΤΕΡΣΟΝ!

Peterson Institute


Address
Peterson Institute for International Economics
1750 Massachusetts Avenue, NW
Washington, DC 20036-1903
Phone 202.328.9000 | Fax 202.659.3225





Peter G. Peterson
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΓΕΙΡΕΙ... : ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΟΙΣΟΙ;

Είναι κροίσος.. Ο Πετρος Πήτερσον είναι εκ των μεγάλων της Αμερικανικής Οικονομίας... Θα μπορούσε η Ελλάς να τον επιστρατεύσει. και γιατί είναι ΕΛΛΗΝ!

PETER PETERSON O (ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ..
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ...ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ!


Τυπικά βιογραφικά του ... από τις ατέλειωτες περγαμηνές που κουβαλάει ο Peter Peterson ( ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Δείτε..Αγγλιστί> :


Peter G. Peterson
Peter G. Peterson is senior chairman and co-founder of The Blackstone Group. He is founding chairman of the Institute for International Economics, chairman of the Council on Foreign Relations, and founding president of The Concord Coalition. Mr. Peterson was the co-chair of The Conference Board Commission on Public Trust and Private Enterprises (co-chaired by John Snow,former secretary of the treasury). He was also chairman of the Federal Reserve Bank of New York from (2000–04), chairman and CEO of Lehman Brothers (1973–77), later chairman and CEO of Lehman Brothers, Kuhn, Loeb Inc. (1977–84), and chairman and CEO of Bell and Howell Corporation (1963–71). ..Βασικά είναι μέσα σε όλα τα κόλπα.... ΤΟ άπαν είναι ΠΩΣ ΞΕΡΕΙ!..


Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων. Είναι το "φάρμακο" ακριβώς στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Το ισνστιτούτο που έχει ιδρύσει.. ασχολείται αποκλειστικά με τα χρηματοοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διάφορες χώρες

Πάτε στην ιστοσελίδα του www. iie.com

Δείτε μερικά αποσπάσματα από τα θέματα που αντιμετωπίζει υπό την ηγεσία του το Ινστιτούτο του:

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες στην παγκόσμια οικονομία

από τον C. Fred Bergsten, Peterson Institute for International Economics
Ομιλία με παράδοση στο χώρο Σειρά Διαλέξεων Chautauqua, "η αμερικανική οικονομία: Πέρα από μια γρήγορη λύση"
12, Αυγ, 2011"
Η παγκοσμιοποίηση των Ηνωμένων Πολιτειών
1 από 2
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενσωματωθεί δραματικά στην παγκόσμια οικονομία κατά τον τελευταίο μισό αιώνα. Το μερίδιο των διεθνών συναλλαγών στην εθνική μας οικονομία υπερτριπλασιάστηκε. Δεν έχει όμως πλέον ξεπεράσει το 30 τοις εκατό της συνολικής παραγωγής. Είμαστε πιο πέρα από τις εξωτερικές οικονομικές εξελίξεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ομάδα, ή την Ιαπωνία , τις άλλες μεγάλες υψηλού εισοδήματος χώρες του κόσμου, οι οποίες παραδοσιακά θεωρούνται ως πολύ πιο ενεργές στον παγκόσμιο ανταγωνισμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Τα προβλήματα που δημιουργούνται για τις Ηνωμένες Πολιτείες με την αύξηση της εξωτερικής εξάρτησης και τις αποτυχίες των εθνικών πολιτικών μας για να μας δώσει τη δυνατότητα να ανταγωνιστούμε αποτελεσματικά επιδεινώνεται από την απότομη μείωση στην ικανότητά μας να επηρεάζουμε (πόσο μάλλον να υπαγορεύουμε) τα αποτελέσματα των διεθνών οικονομικών εξελίξεων πολιτικής και τις διαπραγματεύσεις . ΤΟ Μερίδιο μας στη παγκόσμια παραγωγή έχει μειωθεί από το 50 τοις εκατό στο τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου έως 20 τοις εκατό σήμερα. Το μερίδιό μας στο παγκόσμιο εμπόριο είναι ακόμη λιγότερο! Τόσο η Κίνα όσο και η Γερμανία εξάγουν περισσότερα από ό, τι μπορούμε εμείς, αν και συνολικά οι οικονομίες τους είναι πολύ μικρότερες Η. Κίνα μόνη της θα μπορούσε να γίνει ένα κυρίαρχος παγκόσμιος οικονομικός παράγων, κατά την επόμενη δεκαετία ή δύο. Το δολάριο παραμένει βασικό νόμισμα του κόσμου, αλλά το Ευρώ είναι το πρώτο πραγματικά ανταγωνιστικο νόμισμα ΈΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ!, Και το κινεζικό νόμισμα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα άλλο ΙΣΧΥΡΌ νόμισμα στο εγγύς μέλλον.

Εξ ου και οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν ένα κλασικό δίλημμα: . Από τη μία πλευρά, την εξάρτησή μας από την παγκόσμια οικονομία έχει αυξηθεί πάρα πολύ και θα συνεχίσει αυτό!. Από την άλλη πλευρά, η ικανότητά μας να καθορίζουμε τις παγκόσμιες οικονομικές- συνθήκες έχει μειωθεί κατακόρυφα.!"

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥ ΠΗΤΕΡ ΠΕΤΕΡΣΟΝ; Ιδού:
Το Ινστιτούτο συντάσσει επιστημονικές μελέτες που βοηθάνε και παρέχουν το πνευματικό θεμέλιο για πολλά από τα μεγάλα διεθνή χρηματοοικονομικά θέματα -πρωτοβουλίες. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες: οι μεταρρυθμίσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ξεκίνησαν από την G-20 το 2009-10, η υιοθέτηση των διεθνών προτύπων τραπεζικής και ευρύτερα οι οικονομικές κανονιστικές μεταρρυθμίσεις, τα συστήματα συναλλαγματικών ισοτιμιών κατά το G-7 και οι αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς, οι πολιτικές προς το δολάριο, το ευρώ, το κινεζικό νόμισμα, και άλλα σημαντικά νομίσματα, η εξισορρόπηση των παγκόσμιων ανισορροπιών λογαριασμού και αποκλίσεις νομισμάτων και απαντήσεις στο χρέος των σημερινών εθνών,η νομισματική κρίση, είναι μερικά μόνον από τα σοβαρά (συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής κρίσης του 2008-09 και την ευρωπαϊκή συνιστώσα του το 2010).. είναι , λέμε αντικείμενο μελετών και λύσεων πιου οαρέχει ασφαλείς λύσεις το Ινστιτούτο Πητερ Πέτερσον!..."

Και δεν ξέρουμε αν αυτόν το Φάρο στα οικονομικά Πήτερ Πήτερσον τον έχουν ανακαλύψει τα στραβαδιά τύπου Γιωργάκη Παπανδρέου και ενδεχομένως ο νέος μας φωστήρας Παπα-Δήμος..
Πάντως εμείς μέσα στα πλαίσια της ερεύνης μας σας παρουσιάζουμε κι αυτήν τη πορτούλα από τα ελληνικά μας αδιέξοδα...
Πκληροφορούμε δε πως Το πρακτορείο ειδήσεων HELLASNEWS-AGENCY βρίσκεται σε επαφή με τον αξιόλογο αυτόν ΄Ελληνα και θα σας ενημερώσουμε για τις συζητήσεις που κάνουμε!..Θα τα πούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...