Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

“Άν οι Έλληνες μείνουν στο ευρώ θα εξαρτώνται πάντα από άλλους”


Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός σχετικά με το μέλλον της χώρας μας ήταν ο πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo), Hans-Werner Sinn, στη συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό SPIEGEL.

“Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να βρει το δρόμο της εντός της Ευρωζώνης γιατί απλούστατα δεν είναι ως χώρα ανταγωνιστική. Οι μισθοί και οι τιμές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με το σχέδιο διάσωσης απλώς να παγώνει την υφιστάμενη κατάσταση. Το συμφέρον της Ελλάδας είναι να επιστρέψει στη δραχμή”.
“Η επιστροφή στη δραχμή πρέπει να γίνει άμεσα, αφού πρώτα οι ελληνικές τράπεζες κλείσουν για μία βδομάδα. Οι λογαριασμοί και το δημόσιο χρέος θα μετατραπεί σε δραχμές και στη συνέχεια θα ακολουθήσει υποτίμηση”.

“Το πρώτο χρονικό διάστημα θα παρατηρηθεί ένα χάος, ωστόσο γρήγορα θα βγει ο ήλιος. Η Ελλάδα θα γίνει το ίδιο ακριβή με τη Τουρκία, τα ελληνικά προϊόντα θα αρχίσουν να πουλάνε ξανά και ο τουρισμός θα αυξηθεί”.

“Οι απώλειες για τους πιστωτές της χώρας θα είναι της τάξης του 50%, κάτι που όμως έχουν ήδη αποδεχθεί με τη συμφωνία για το κούρεμα”.

“Μόνο με την επιστροφή στη δραχμή οι Έλληνες θα καταφέρουν να αρχίσουν να αποπληρώνουν τα χρέη τους. Διαφορετικά, πάντα θα εξαρτώνται από τους άλλους”.



http://eleftheriskepsii.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...